|
![]() |
|
Witam,
tak wiem, że kwiaciarni jest w Stalowej dużo i zaraz zaczniecie krzyczeć, że po co kolejna itd. Ale przyznajcie, że porządnej kwiaciarni(oprócz tej w Centrum) nie ma! W każdej są śladowe ilości kwiatów ciętych, których kondycja pozostawia wiele (oj wiele!) do życzenia. Wchodząc do kwiaciarni zewsząd atakują nas sztuczne kwiaty i plastikowe stroiki, ciężko uświadczyć inny kwiat niż róża, goździk albo chryzantema, nie wspominając o ciekawej ceramice i szkle (doniczki/wazony itp.). Otóż mam pomysł/chcę w Stalowej otworzyć kwiaciarnię z minigalerią rękodzieła(obrazy i biżuteria lokalnych artystów) połączoną z projektowaniem ogródów i realizacją tychże ogrodów. Tak się zastanawiam, czy wystarcza Wam poziom i oferta kwiaciarni, które już w Stalowej istnieją? Proszę o opinię, czy taka forma kwiaciarnio-galerii przyjęłaby się w Naszym mieście? Z góry dziekuję za konstruktywne opinie ![]() Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
![]() |
|
najgorsza kwiaciarnia to chyba w tesco jest, poprosilem o fioletowe kwiatki (różne) a dostalem różowe róże..
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Wiesz Stecyk, słabe oświetlenie tam mają, więc może kolor różowy stwarzał wrażenie fioletowego;)
Odnośnie cen projektów, generalnie w firmach w większych miastach trudniących się projektowaniem, zaczynają się od 1000zł. Nie wiem jak w Stalowej, ponieważ chcąc zrobić rozeznanie w temacie i dzwoniąc do "firm", żadna z nich nie chciała/nie potrafiła się okreslić. Jedna z Pań powiedziała mi nawet, że nie opłaca jej się przyjechać i obejrzeć ogrodu... W moim przypadku projekty byłyby dodatkowym źródłem dochodu, głównym miałaby być kwiaciarnio-galeria. Zatem cena nie byłaby wygórowana, z pewnością dostosowana do klienta. W końcu klient nasz Pan, bez niego nie ma zarobku, trzeba być elastycznym;) Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
![]() |
|
No, no ta w Tesco straszna jest, nic nie ma ... a co jest to jakieś resztki
![]() |
|
|
![]() |
|
To orka na ugorze zwlaszcza teraz gby ludzie oszczedzaja na czym sie da tymbardziej na kwiatach w firmach nie robi sie juz imienin i ludzie przestaja tez robic w domu zostaja Ci tylko pogrzeby ale wience zamawia sie tez w zakladach pogrzebowych w tej branzy jest coraz zle zastanow sie bardzo dobrze.
|
|
|
![]() |
|
Sama skończyłam technikum architektury krajobrazu, a obecnie robie szkołe florystyczną. Zawsze chcciałąm pracowac w kwiaciarni. Interesuje mnie jednak tez ubieranie lokali... np.na wesela. Myślę, że taka usługga miała by większe powodzenie... wesela w sezonie są co sobote. Projektowanie z wykonywaniem tez nie było by złe, ale trzeba by zrobić sobie dobrą reklame... Jednak w takich czasach nie wiadomo czy by sie utrzymało...
![]() |
|
|
![]() |
|
anulica - nie fontaziuj ! ;)
|
|
|
![]() |
|
anulica dobry pomysł na pewno znajdzie się nie jeden, który skorzysta z usług Twojej przyszłej firmy
![]() >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
Dołączył: 3 Wrz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
otwieraj
![]() ![]() trzeba mieć nerwy i to stalowe ;) Awwf |
|
|
![]() |
|
Że potrzebne są stalowe nerwy, to dobrze wiem
![]() ![]() Połową sukcesu jest uważne słuchanie klienta, jego wizji, oczekiwań. Grunt to nie oszukiwać klienta i nie wmawiać mu, że róża, która faktycznie stoi w kwiaciarni już od tygodnia, jest świeżutka i postoi dwa tygodnie, a w rzeczywistości nie doniesie jej do domu. Wystarczy jedna taka sytuacja i niestety ale ta osoba już do kwiaciarni nie wróci. Walka o "markę" i klienta jest ciężka, ale zdecydowanie warta świeczki i potu. A możliwość realizacji marzenia i robienia tego co się kocha, pcha mnie jeszcze bardziej do otworzenia tej kwaiciarnio-galerii. Zatem jak tylko uzbieram parę groszy zapraszam do mojej kwiaciarni! Dziękuję Wam za miłe przyjęcie mojego posta. Nie ukrywam, że te kilka wypowiedzi utwierdziło mnie w przekonaniu, że ten biznes może w Stalowej naprawdę wypalić ![]() Na koniec jednak pofontaziuję i zapraszę na bloga: http://www.fontaz.blogspot.com/ Się rozpisałam...;) Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
![]() |
|
anulica ja mam jeszcze takie pytanie bo oglądnęłam sobie bloga do którego dałaś link, powiedz mi jakie masz ceny tych bukietów ślubnych okrągłych i zwisających bo nie ukrywam, że jeden z nich bardzo mi się spodobał a mam ślub w sierpniu. Jak coś pisz na forum może komuś też przyda się ta informacja albo na priv jak wolisz
![]() >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
![]() |
|
Betty,
Napiszę Ci po kolei cenę każdego. A zatem bukiety okrągłe: 1, 3, 5 = 100zł 6 = 130zł (było w nim 25 róż i był robiony na mikrofonie) Bukiet zwisający: 4 = 120zł (na mikrofonie) Więcej bukietów jest jeszcze na innym moim profilu http://fotoflorystyka.pl/users/116 Pozdrawiam ![]() Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
![]() |
|
W temacie - genialny plan - zarabiać na czymś co da na przeżycie jednocześnie oferując coś co da 'kopa'.
Me gusta ;) Odezwij się - mam propozycję odnośnie ogrodów. mail.: aqg (małpa) op (kropka) pl tel.: 604 253 787 Temat nowy na rynku a robimy to juz kilka lat. Na maila przeslę fotki o co chodzi Pozdrawiam i w Podkarpaciu życzę wytrwałości ![]() |
|
|
![]() |
|
anulica dzięki za info i stronę na blogu
|
|
![]() |
|
Te bukiety są ładne - ale nic nadzwyczajnego czy innego niż w każdej kwiaciarni obecnie działającej, a prowadzisz jakąś działalność płacisz ZUS, podatki, czynsz.... myślę że nie - dorywczo można się w to bawić - inaczej jest kiedy się zabierasz za coś serio. Wiem że łatwo jest oceniać innych - niech ci da do pomyślenia dlaczego kwiaciarnie w Stalowej Woli i okolicach wyglądają tak jak wyglądają i oferują to co oferują? bo takich mają nabywców - czyli klientów! Jacy klienci taki towar! w każdej branży!
![]() |
|
|
![]() |
|
hej.pomysł całkiem fajny,każda kwiaciarnia bazuje na jednym,robie rękodzieła w różnej dziedzinie.miałbym kilka propozycji,pisz na maila. tomaszrafalski23_(at)_wp.pl
|
|
|
![]() |
|
jeszcze jedno,kazdy biznes jest ciezki,to ze kazdy pisze zniechecajac trzeba jakosc zniesc,najwiecej na NIE sa tacy ktorym sie robic nie chce.pozdrawiam
|
|
|
![]() |
|
moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak pewny interes, wszystko może okazać się żyła złota, ale również niewypałem
|
|
|
![]() |
|
Racja, aczkolwiek wydaje mi się, że jeśli ktoś oferuję usługi na naprawdę wysokim poziomie to klienci zawsze się znajdą. Więc trzeba ocenić czy jest się lepszym od konkurencji czy nie.
|
|