|
![]() |
|
Witam
Czy zna ktoś może kogoś godnego polecenia jeśli chodzi o wykonanie projketu wnętrza domku jednorodzinnego. Chodzi mi nie tylko estetykę wnętrza (meble, płytki itd) ale również o ustalenie punktów elektrycznych (gniazdka, oświetlenie itd). Najlepiej z okolic Stalowej Woli i za w miarę przystępnę cenę... Zależy nam na tym, żeby osoba była godna zaufania, kreatywna i potrafiła dobrze doradzić nie zdzierając przy tym zbyt dużo. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Robiac elektryke w nowym domu to podstawa (jak ja robie) min 6gniazdek w pokoju, i kazdy pokoj na osobnym bezpieczniku.
Tam gdzie sypialnia to apliki nad lozkiem i kazdy nad oddzielnym wlaczniku. Gniazdek nigdy za wiele, po czasie to wychodzi gdy chcesz podlaczyc TV i moduly wtedy wychodzi ze brakuje. No ale od tego sa szpece dekoratorzy architekci Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
dzięki za radę ale to akurat wiem i nie pytam o to gdzie i ile gniazdek tylko o jakiegoś konkretnego gościa z doświadczeniem, godnego polecenia. Czy jest ktoś komu można zaufać pod tym względem
![]() Czy jest ktoś w Stalowej lub okolicy, który może u Was coś takiego projektował? |
|
|
![]() |
|
madzius to trzeba sobie wyobrazic co i gdzie chcesz miec.
jak bierzesz architekta albo kogo innego to mowisz mu to co Ty chcesz miec a nie co oni sobie wymysla. Tak jak ty masz w myslach tak architekt ma to na plany naniesc. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
RNI-JEZOWE wytłumacz mi jaki sens ma oddzielny bezpiecznik na każdym pokoju ?
|
|
|
![]() |
|
Jezeli zrobisz zwarcie w pokoju to tylko bezpiecznik ci wywali co zabezpiecza ten pokoj, a w innych pomieszczeniach nadal masz prad.
No ale ludzie szukaja pseudo elektrykow co chalupe na jednym obwodzie chca zrobic zeby zaoszczedzic na materiale a potem Kowalski loguje sie na forum elektroda i pisze. Zrobilo mi zwarcie w pokoju a w lazience nie mam swiatla co moze byc przyczyna??? Odpowiedz jest prosta SZTUKATERIA. Robiac instalacje z zabezpieczeniem na kazdy pokoj, lazienke, salon itp zaden nawet najlepszy szpec od elektryki sztukateri nie zrobi, bo podczas montowania instalacji w tablicy machloje elektryka beda wychodzic. Proste jak but. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
Rozumie Twoje przemyślenia, a co z wyłącznikami różnicowoprądowymi ? Też na każdy pokój oddzielna sztuka ?
|
|
|
![]() |
|
Zalezy ile masz pomieszczen albo jaki masz dom albo mieszkanie.
Wlasnie ostatnio robilem w elektryce apartament 180m2 Zalozylem tablice czterorzedowa i w niej 4roznicowki i na jednej roznicowce 8-9 bezpiecznikow nadpradowych. Na czym to polega montowanie tylu bezpiecznikow?????? Gdy zrobisz zwarcie to wywali ci nadpradowy i masz prad wszedzie oprocz tego pomieszczenia co zwarcie zrobiles. po drugie jak pisalem wczesniej zaden wykwalifikowany szpec od elektryki nie zrobi Cie w balona gdy robi Ci instalacje elektryczne, bo podczas montowania tablicy wszystkie jego machloje beda wychodzic. Ja na pokoj daje po 2nadpradowe. Jeden na gniazdka a drugi na swiatlo. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT madzius to trzeba sobie wyobrazic co i gdzie chcesz miec. jak bierzesz architekta albo kogo innego to mowisz mu to co Ty chcesz miec a nie co oni sobie wymysla. Tak jak ty masz w myslach tak architekt ma to na plany naniesc. Toteż zamierzam tak uczynić. Mniej więcej wizję mam tego co bym chciała, ale potrzebuję kogoś kto naniesie to na 'papier' i nada temu piękny kształt ![]() |
|
|
![]() |
|
Madzius czy tak trudno wpisac w google PROJEKTANT WNETRZ STW?????
Wszystko wyskakuje jak na dloni. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Madzius czy tak trudno wpisac w google PROJEKTANT WNETRZ STW????? Wszystko wyskakuje jak na dloni. Widzę, że jest Pan mistrzem "dobra rada" ale wydaje mi się, że kiepsko rozumiejącym moje proste pytanie! ![]() Szukam opinii na temat projektantów. Bo wpisać w googla potrafię i wyskakuje lista firm ;) ale myślałam, że uda mi się uzyskać opinię w stylu: "pana x polecam " , "pana y nigdy nie bierz bo spitolił mi robotę", "u mnie robił pan z i sobie poradził ale zawołał dużo kasy"... i jakieś argumeny przekonujące mnie, że to nie krypto reklama, nie konkurencja i nie broszurki reklamowe;) Chciałam uniknąć brania kogoś "w ciemno" nie znając żadnych opinii na jego temat po za tymi, które sam sobie napisał na swojej stronce internetowej (która wyskakuje po wpisaniu w googla;) ) ![]() Jeśli jest ktoś kto korzystał z takich usług i mógłby się podzielić opinią i spostrzeżeniami to proszę o radę :-) |
|
|
![]() |
|
Oki rozumiem.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepszym doradca jest ekipa budowlano remontowa. Zadzwon do firmy J.BAJEK z Nowosielca. Oni napewno maja znajomych architektow. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
![]() |
|
http://www.archi-galeria.pl
Nie trzeba sugerować się lokalizacją w Warszawie ponieważ Kasia jest z Stw. Polecam TurboDymoMan lepszy od Chucka Norrisa! |
|
|
![]() |
|
RNI JEZOWE, w dzisiejszych czasach zwarcie to bardzo żadki przypadek, o wiele częściej dochodzi do upływności prądu. W takim przypadku instalacja w twoim wykonaniu jest bez sensu. Coś tam się znasz, ale nie do końca masz pojęcie z czym to się je. W elektryce nie robi się niczego dla widzimisie tylko sie wszystko wylicza.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT http://www.archi-galeria.pl Nie trzeba sugerować się lokalizacją w Warszawie ponieważ Kasia jest z Stw. Polecam O coś takiego mi chodziło, dzięki ![]() Może ktoś jeszcze zna inne firmy? |
|
|
![]() |
|
http://www.projektwnetrz.eu/kontakt
-narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
![]() |
|
CYTAT http://www.projektwnetrz.eu/kontakt Dziękuję za namiar. A czy ta pani robiła u Ciebie jakiś projekt i wiesz, że jest godna polecenia czy tylko znalazłaś jej dane w necie? Bo wizualizacje ma całkiem fajne ![]() |
|
|
![]() |
|
Znam Ją osobiście.
Na pewno ma talent, wyobraźnię i przede wszystkim doświadczenie - innymi słowy jest dobra w tym co robi ;) Niestety dla mnie osobiście nie wykonywała nic, ale polecam ją przy każdej okazji rodzinie/znajomym. pozdrawiam -narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
![]() |
|
Chyba wiem o kim mowa...Nie wiem, czy powierzyłabym tej kobiecie wnętrza, tym bardziej, że z tego co widzę, na stronie internetowej nie pokazuje prawie żadnego portfolio, mam na myśli realizacji, bo wizualizację to ja sobie sama mogę zrobić z nudów
![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
http://www.arte-plan.pl Jacek Tofil
|
|
|
![]() |
|
zadzwoń tu-510252133
|
|
|
![]() |
|
zadzwoń tu-510252133
Dziękuję. A co to za firma/ osoba? Warto byłoby wiedzieć ![]() |
|
|
![]() |
|
a ta Pani ma jakąś firmę, imię, nazwisko, portfolio albo cuś takiego? Komuś coś robiła, żeby można było stwierdzić, że jest godna polecenia?
|
|
|
![]() |
|
a czy polecane przez Was osoby zajmują się tylko estetyczną stroną wykończenia czy również kwestia dobrych rad w temacie doboru materiałów, podłączenia wszelkich przyłączy? Tak, żeby było to później maksymalnie praktyczne?
|
|
|
![]() |
|
Podbijam temat. Czy macie jakies osoby ktore wykonywaly juz pojekty aranzacji domow i maja o tym pojecie i zbudowane portfolio (chodzi o kompleksowy projekt wiekszej powierzchni). Nie szukam raczej osob ktore beda probowac sie uczyc ...
|
|