Dołączył: 12 Lip 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Które darmowe konto bankowe wybrac?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Alior Sync. Żadnych opłat i prowizji.I żadnych wymagań.Przynajmniej na razie....
Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
|
![]() |
|
Polecam Sync.pl, mam od początku działania tej oferty (to Alior tylko że oferta internetowa, niedostępna w oddziale banku). A co masz w pakiecie:
- oczywiście konto absolutnie za darmo, również karta debetowa jest za free, żadnych miesięcznych opłat - darmowe wypłaty ze WSZYSTKICH bankomatów na całym świecie, nie tylko alioru ale wszystki bankomatów bez wyjątku - żadnych wymogów co do miesięcznych wpłat na konto itp., po prostu możesz na nie nic nie wpłacać - darmowe przelewy do wszystkich banków - cashback 5% za zakupy w internecie, po prostu kupując np. coś na allegro bank po miesiącu zwróci ci na konto 5% wartości (co prawda ostatnio zrobili limit do 200zł rocznie ale dobre i to) - konto założysz nie wychodząc z domu, przez internet Podaj mi na pw adres email to ci wyślę link rekomendacyjny. |
|
Dołączył: 26 Marz 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
masz wiadomosc na pw
|
|
|
![]() |
|
ING - musisz tylko w ciągu miesiąca zapłacic kartą za łaczną sumę 200 zł
|
|
|
![]() |
|
Polecam Euro Bank w Białym Domu konto jest darmowe i zwrot za kartę jeżeli robisz nią zakupy za 300zł i 0.5% zwrotu od zakupu oraz 3 darmowe przelewy
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
a ja z koleji mam mbank i getinonline,
jesli wydajesz min 100zl (platnosc karta) to w mbanku masz konto calkowicie za free ale wybierac kase mozesz tylko w bankomatach euronet, zeby moc wybierac w kazdym bankomacie oplata 5zl/msc natomiast w getinonline wszystko za free, nie musisz nic wplacac ani miec zadnych srodkow na koncie, karta za free i wybierasz z kazdego bankomatu. Dlatego jako podstawowy polecam getinonline |
|
|
![]() |
|
ING, wymóg płatności kartą wg. mnie dyskwalifikuje takie konto...bo opłata wyniesie wtedy 7zł za kartę jak nie użyjemy jej na te 200zł miesięcznie
Eurobank, sorry, ale wogule jakaś kicha ![]() Mbank też niezaciekawie wg. mnie. przynajmniej jako konkurencja dla synca to blado ich oferta wygląda. Ja nie muszę płacić 5zł miesięcznie za możliwość wybierania kasy z dowolnego bankomatu....a to naprawdę mega wygodna sprawa Getinonline (nie mylić z ofertą w placówce Getinu, getinonline to oferta internetowa, podobnie jak sync, aha i mówimy o ofercie na Konto Swobodne), no to jest ok, alternatywa dla sync, tyle że nie ma cashbacku i wypłaty za free z bankomatów w pl więc jak ktoś nie jeździ zagranicę to bez znaczenia. W każdym razie może być. PS: nie dostałem nic na pw |
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
w getin nawet sie nie pchaj 2-3 miechy free potem zmiana regulaminu i oplata za kartę i za rachunek kupsko straszne!!!
![]() |
|
|
![]() |
|
nieprawda jestem od roku w getinonline i nie płacę nic
zero za bankomaty jak również za wszystkie przelewy. Polecam założyć sobie konto przez internet-warto. |
|
|
![]() |
|
CYTAT ING, wymóg płatności kartą wg. mnie dyskwalifikuje takie konto...bo opłata wyniesie wtedy 7zł za kartę jak nie użyjemy jej na te 200zł miesięcznie Niby co w tym jest dyskwalifikującego. Po to są karty, żeby nimi płacić. W 21 wieku mało kto posiadający taką kartę jej nie używa. Za parę lat to w ogóle gotówki nikt nie będzie miał, będą karty, a właściwie to telefonami będą ludzie płacić. |
|
|
![]() |
|
ja wiem że po to są karty żeby nimi płacić, sam płacę gdzie tylko się da w ten sposób, ale są ludzie którzy mimo wszystko wolą gotówkę, przykładowo nawet moi rodzice, karta służy wyłącznie do wybrania kasy z bankomatu i tyle, a transakcji w ciągu miesiąca kartą jest zero.
A ponieważ forumowicz pytał o DARMOWE konto bankowe tzn. że ING dla niektórych już taki darmowy by nie był. |
|
|
![]() |
|
Mam konto zarówno w ING jak i w Aliorze.W Aliorze nie ma żadnych wymagań w przeciwieństwie do ING, gdzie jak już wcześniej napisano trzeba zrobić zakupy kartą za min.200 zł.
Ja jednak osobiście wolę ING, ponieważ wersja mobilna jest dla mnie bardziej przystępna, a zrobienie zakupów za 200 zł nie stanowi żadnego problemu. Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|