|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Jeszcze urzędnicy spociliby się za bardzo
![]() |
|
|
![]() |
|
No jak to co myślimy?! Jak najbardziej "słuszna" decyzja pana prezydenta. No przecież nie będzie się pan urzędnik w pracy pocił! To nie jest Stalownia żeby w takiej temperaturze pracować!Tak trzymaj Szlęzak i nie popuszczaj! Wybory już nie długo to rozliczymy za to i za burdel w ZMKS-ie oraz wiele innych bzdurnych pomysłów!
|
|
Dołączył: 9 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kpina
![]() |
|
|
![]() |
|
Najbardziej zafascynowała mnie kartka "Informujemy,że ze względu na upały Urząd Miasta...pracuje do godziny 13.00".
Jak widać można pracować i trzeba było upałów,aby wreszcie coś robili. ![]() Najweselsze jest to,że zgodnie z Kodeksem pracy,otrzymają wynagrodzenie za resztę dnia. ![]() Dlatego iż to pracodawca skrócił czas pracy. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Fajnie, część ludzi specjalnie na ten upał wyszła z domu żeby załatwić sprawy w urzędzie i pocałowali klameczkę bo urzędasom krzywda się działa. Jakoś sprzedawców w małych sklepikach bez klimy nikt nie pożałuje. Większość ludzi może sobie co najwyżej narzekać bo nikt im tego czasu pracy nie skróci.
|
|
|
![]() |
|
Powiedzcie to na przykład robotnikom którzy układają kostkę, że urzędnicy pracują do 13, a sami spieczone mają ręce i plecy, skóra czerwona lub mocno brązowa, że aż mnie ciarki przeszły na sam widok. Rak skóry gwarantowany. Urzędnicy siedzą przy wiatrakach i to im gorąco. Wiem bo byłem na praktykach w podobnym urzędzie, to marudzenia co niemiara, jak to ciężko, a jak gorąco, jak tak można pracować, a co z poszanowaniem praw człowieka. A co mają powiedzieć na odlewni ?
|
|
|
![]() |
|
biedactwa no pot im sie po tyłkach lał!.ja zapraszam do mojego męża na kuźnie w hucie temp. na hali 59st. przy piecach jeszcze więcej ,pracują na trzy zmiany,litości niema robota jest trzeba robić.no ale jak to w urzędzie czy się stoi czy leży to wypłata się...kto by chciał żeby ,go urzędnik przyjmował i z czoła na papiery by mu po kapał,no przecież to skandal!oni tacy zmęczeni tym upałem!
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Jak moze im upal dokuczac jak maja klimatyzatory?? banda nierobow i tyle.
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Masakra jakaś z tymi komentarzami. Jak widzę jako naród jesteśmy mistrzami narzekania. Wszystko nam przeszkadza.
Nauczyciele maja wolne w wakacje, źle. Urzędnicy maja skrócony czas pracy, źle. Niemieckie urzędy w piątki są czynne tylko do 12.00. Myślicie, że na ich forach jest tak wesoło jak u nas? Chyba tylko z powodu naszych rodaków. Pytanie do szacownego grona narzekaczy. I co z tego? Co się stało? Przecież skoro urzędasy nic nie robią to co za różnica do której to nic nie robią? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Masakra to jestes Ty. Maja 100 razy lepsze warunki do pracy niz drogowcy itp. itd wiec dlaczego maja krocej pracowac i jeszcze brac za to cala kase?? Jestem podatnikiem a oni sa utrzymywani z moich pieniedzy i niebardzo mi sie widzi ich wczesniejsze wychodzenie. Tak jak urzedasy nazekaja na wszytko (poczawszy od pracy) to nawet na tym forum tak nie potrafia. Zreszta urzad miasta i tak pracue w kijowych godzinach przez co czlowiek pracuacy na 1 zmiane zawsze musi brac wolne zeby cos zalatwic.
|
|
|
![]() |
|
Stecyk, a możne inaczej, może nie miej pretensji do tych urzędników tylko do szefa tech drogowców?
Ja też jestem podatnikiem i też są utrzymywani z moich podatków. Mi to nie przeszkadza. CYTAT Tak jak urzedasy nazekaja na wszytko (poczawszy od pracy) to nawet na tym forum tak nie potrafia Gdzie tak narzekają? O co chodzi? Gdzie ten watek narzekaczy urzędniczych? Pamiętam, że urząd był czynny w jeden dzień dłużej i zostało to zmienione. Myślisz, że dlatego że był za duży ruch? Dobrze, że przynajmniej nie kwestionuje tu nikt ich prawa do urlopu. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Gdzie?? ile razy chodze tam cos zalatwic to wieczne narzekania, odsylania i pretensje. A jak bys chcial wiedziec czemu zmienili godziny to nie dlatego ze bylo malo petentow a dla tego ze pracujac jeden dzien dluzej wydluza sie doba urzednicza pracy. Takie wlasnie wytlumaczenie uslyszalem. Zreszta idz na obiadek do piwniczki i posluchaj sobie urzedasow jak smieja sie z petentow i narzekaja jedzac pierogi ha.
Nie powiem ale kilka pań znajdzie sie naprawde w porzadku, zeby nie bylo ze wszystkich do jednego wora wrzucilem. |
|
|
![]() |
|
Andrzejek, straszelnie Cię to ruszyło.... zapewne jesteś jednym z tychże urzędników....
Nastawienie petenta do urzędnika nie wzięło się z kosmosu. W większości przypadków wchodząc do urzędu na dzień dobry widzisz skrzywioną morde urzędnika bo ośmieliłeś się przyjść i o coś poprosić. Nie brakuje też przypadków, kiedy to urzędnik niby odpowiedzialny za daną sprawę zanim Ci ją załatwi to biega po innych pokojach i pyta kolegów urzędników o co wogóle chodzi w jego pracy i obowiązkach bo on "nie za bardzo wie" i co on ma z tym zrobić, dzięki czemu masz conajmniej pół godziny w plecy. Nie pozostaje nic innego jak zacisnąc zęby i poświęcić pół dnia na załatwianie spraw w urzędzie. Tylko weź tu załatw sprawę skoro oni sobie nie pracują bo jest za ciepło.... Może by tak zamknąc urząd na cały następny tydzien bo ma być bardzo cieplo???? ;) |
|
|
![]() |
|
Z UM w stalowej nie mialem nic wspolnego, ale z ZUS czy US juz tak i szczerze to milszych i bardziej pomocnych "urzedasow" to chyba nie spotkalem, pierwsze moje wizyty to byl szok ze urzednik moze byc az tak pomocny i chetny do roboty.
kora czasami zdarzy sie z ktos czegos nie wie i musi popytac ale przeciez nikt nie jest wszechwiedzacy, nauczy sie na Tobie i drugiemu zalatwi szybciej ;] Tak jak nienawidze biurokracji i uwazam ze wiekszosc urzedow nalezaloby zlikwidowac, to ciesze sie ze taki np prezydent czy starosta szanuje swoich pracownikow. iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Jak na złość musiałam w piątek i czwartek pojeździć po urzędach;( w ten upał. Co się dało to telefonicznie załatwiałam.
Telefonicznie w Urzędzie Miasta panie były bardzo pomocne w piątek. Nikt mnie nie odsyłał, jak tylko mogły to wytłumaczyły. W Urzędzie Skarbowym panie bardzo pomocne, natomiast chyba jakiś zakaz miały, bo ani klimatyzacja nie pracowała ani wiatraczki nie chłodziły. Musiałam przejść się po paru pokojach i każdy tak miał. Czy pan kierownik zapomniał o petentach i pracownikach? Jak nie ludzie to może chociaż niech pomyśli o komputerach, które trafi sz... od gorąca i wtedy dopiero będą wydatki ... Aż takie oszczędności wprowadza? A czy wie, że powinien tym kobitkom zapewnić wodę do picia jeżeli jest taka wysoka temperatura? W ZUS było okey, klima chłodziła, ludziska grzeczne ![]() No i w Sądzie też było nie najgorzej. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
![]() |
|
Co do urzędników, mówienie, że są chamscy, nie przykładają się do obowiązków jest nadużyciem. Ostatnio będąc w US dosyć szybko dowiedziałem się co miałem się dowiedzieć, pani wykazała się kulturą, nie zabrakło uśmiechu i chęci pomocy.
Odwiedziłem też UM, pani oschła, rutyna, brak zaangażowania i pokazania że chce pomóc.Nie wzbudziła mojej sympatii,człowiek czuje się troche jakby przeszkadzał ale o chamstwie nie było mowy, a sprawę załatwiłem. Ludzie są różni nie można wrzucać wszystkich do jednego worka i kierować się stareotypami. Co do samej sprawy to nie można pałać nienawiścią do zwykłego urzędnika- nie od wydał tą decyzję lecz szef. Z jednej strony fajnie, że dba o pracowników, z drugiej takie decyzje budzą kontrowersje. Powód jest banalny. Administracja państwa to ogromny zakład pracy.W urzędach pracuje okolo 500 tysięcy ludzi. Nie wytwarzają żadnych dóbr i nie budują gospodarki.Czasem w wyniku przeróżnych regulacji, nadgorliwości, niepotrzebnych przepisów które tworzą ludzie tracą czas i pieniądze. A składka na opłacenie ich leci od wszystkich, zarówno od ludzi na wyższych stanowiskach, jak i na niższych. Ci pierwsi np. lekarze mają to gdzieś ile zarabia urzędnik i ilu ich jest, natomiast Ci co ciężko pracują w przemyśle (często też wykształceni) czy też przedsiębiorcy którzy martwią się o jutro są poirytowani. Występuje taki paradoks, że osoba ciężko pracująca fizycznie lub przedsiębiorca który często pracuje 12 h dziennie mniej zarabia , dłużej pracuje i w gorszych warunkach niż urzędnicy którzy są na jego utrzymaniu i często przeszkadzają. Takie uroki socjaldemokracji, która i mi się nie podoba. Zamiast narzekać jeśli chcecie to zmienić to zainteresujcie się jakie mamy opcje polityczne, poczytajcie o różnych teoriach ekonomicznych, o liberalizmie gospodarczym, wolnorynkowości i w wyborach oddajcie głos na tych którzy chcą zmienić ten stan rzeczy. Nie powiem głosujcie na tych czy na tych, sami musicie do tego dojść i to zrozumieć bo w przeciwnym wypadku media was ogłupią i zmanipulują, np: "PO partia liberalna obniżająca podatki".HAHA. Partie sejmowe tego nie zmieniły i nie zmienią z różnych powodów. Po co likwidować koryto, zmniejszac biurokrację i ilość niepotrzebnych urzędów skoro mogą tam zatrudnić rodzinę i mieć głosy w wyborach ludzi którzy tam pracują. Urzędy to doskonałe przechowalnie ludzi, a o niskim bezrobociu im zależy prawda?? PS: Obydwie strony mają rację. |
|
|
![]() |
|
CYTAT (kora_100x) Andrzejek, straszelnie Cię to ruszyło.... zapewne jesteś jednym z tychże urzędników.... Nastawienie petenta do urzędnika nie wzięło się z kosmosu. W większości przypadków wchodząc do urzędu na dzień dobry widzisz skrzywioną morde urzędnika bo ośmieliłeś się przyjść i o coś poprosić. Nie brakuje też przypadków, kiedy to urzędnik niby odpowiedzialny za daną sprawę zanim Ci ją załatwi to biega po innych pokojach i pyta kolegów urzędników o co wogóle chodzi w jego pracy i obowiązkach bo on "nie za bardzo wie" i co on ma z tym zrobić, dzięki czemu masz conajmniej pół godziny w plecy. Nie pozostaje nic innego jak zacisnąc zęby i poświęcić pół dnia na załatwianie spraw w urzędzie. Tylko weź tu załatw sprawę skoro oni sobie nie pracują bo jest za ciepło.... Może by tak zamknąc urząd na cały następny tydzien bo ma być bardzo cieplo???? ;) Zapewne jesteś w błędzie. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|