|
![]() |
|
Witam. Mam pytanie ile placicie za rachunki. Czy jest mozliwosc wynajecia,w Stalowej mieszkania w 2 osoby I wyŻycie za 2 tys zl ??
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Koszt wynajęcia mieszkania to 400-600 zł (odstępne).. wiadomo są też droższe.. wszystko zalezy od metrazu. plus oczywiście rachunki.. ja za czynsz płacę 310 zł, gaz 70 (co dwa miesiące), prąd 100(co dwa miesiące), telewizja i internet prawie 70. Odstępnego nie płacę ponieważ spłacam własne mieszkanie. Myślę za za 2 tys się da wyżyć
![]() |
|
|
![]() |
|
3 osoby to opłaty stałe za malutkie, ciaśniutkie ale własne:
Czynsz- 310 zł prąd 130-150zł/mies. gaz-50-60 zł /mies. (1raz na 6 mies.przychodzi wyrównanie za prąd i gaz - ja mam to wyrównane) internet+kablówka + 3 tel.+150zł Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
![]() |
|
CYTAT Witam. Mam pytanie ile placicie za rachunki. Czy jest mozliwosc wynajecia,w Stalowej mieszkania w 2 osoby I wyrzycie za 2 tys zl ?? Moje stałe opłaty (czynsz, woda, c.o., gaz, światło, kablówka, internet)to 850 zeta miesięcznie. Jakbym jeszcze musiała z tych dwóch tysięcy, o których piszesz zapłacić odstępne 400-600 zeta i wyżywić dwie osoby to mój wniosek byłby następujący: wyżyć się da, ale co to za życie ![]() Mimo wszystko powodzenia życzę, może uda się Wam okazyjnie taniej mieszkanie wynająć, a dochód 2 tys na 2 osoby to też marzenie wielu osób. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
2 osoby wyżyją za 2 tyś. gorzej jak ma się dzieci wtedy ciężko wyżyć i wynająć za taką sumę
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
![]() |
|
moje stałe opłaty to ok 950zł (w tym 625zł czynsz i właśnie wczoraj wyjęłam ze skrzynki informację, że od grudnia będze podwyżka, bez komentarza)
czy da się wyżyc za 2 tys zł? pewnie jakoś sie da, ale tak jak ktoś tu już napisał, co to za życie ... |
|
|
![]() |
|
Jak dla mnie byłoby ciężko wyżyć wynajmując mieszkanie. Ja płacę co miesiąc 900 zł czynsz i odstępne plus co dwa miesiące 200 zł gaz i prąd. A gdzie żywność, chemia, jakieś leki, ubrania, utrzymanie samochodu jeśli macie. Jakaś masakra. A jeszcze opłata za TV i internet dochodzi jak u mnie.
|
|
|
![]() |
|
Da się spokojnie wyżyć i opłacić rachunki jednak trzeba długo szukać mieszkanka za które właściciele nie będą żądać dużego odstępnego. Ja osobiście wynajmowałam kawalerke (36m) za 380zł (czynsz z odstępnym) i 3pokojowe (48m) za 500zł (czynsz z odstępnym). Mieszkania były mało ciekawe, na 4pietrze, nie wyposażone ale jak się odmalowało je, umeblowało i wsadziło "kilometry" uszczelek w okna były w miarę przytulne. ;)
|
|
Dołączył: 10 Lut 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Da się spokojnie wyżyć i opłacić rachunki jednak trzeba długo szukać mieszkanka za które właściciele nie będą żądać dużego odstępnego. Ja osobiście wynajmowałam kawalerke (36m) za 380zł (czynsz z odstępnym) i 3pokojowe (48m) za 500zł (czynsz z odstępnym). Mieszkania były mało ciekawe, na 4pietrze, nie wyposażone ale jak się odmalowało je, umeblowało i wsadziło "kilometry" uszczelek w okna były w miarę przytulne. ;) No walanie co to za życie w takim mieszaniu gdzie trzeba odmalować poutykać okna najpierw się zastanów a później pisz czy to życie godne jest polecenia innym.Ja bym nie chciała w takich warunkach nawet za darmo mieszkać.Nie da się za takie pieniądze godziwie żyć i i tyle ,ale nasze państwo nie robi nic żeby nam obywatelom było lepiej tylko pozniej się dziwią ze niż demograficzny i ze coraz więcej ludzi ucieka z tego chorego Kraju bo tu tylko bieda pijaństwo i kurewstwo nie ma się co oszukiwać!!!!! ALE NAJWAŻNIEJSZE SE POSŁOWIE ZARABIAJĄ TYLE NA MIESIĄC CO MY PRZEZ ROK MUSIMY CIĘŻKO TYRAĆ I SIĘ DOBRZE PRZY TYM BAWIĄ ![]() |
|