Dołączył: 29 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Oglądając wczoraj przelot balonów nad Stalową Wolą, o 16:55 zdarzyło się coś co podkręciło mi adrealinę. Jeden z balonów - przelatując nad domkami w Rozwadowie - złapał prąd zstępujący i zaczął szybko spadać z dużej wysokości.
Załoga grzała powietrze, a balon wciąż spadał. Udało się go wyrównać na wysokości zaledwie 20-30 metrów. Widział to wraz ze mną - z Młodynia - również inny facet, który dobrze zna się na balonach. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Też to widziałem. Kilkanaście minut po starcie nad rozwadowem niebieski badz granatowy balon zaczął nagle spadać. Myślalem, ze mi sie przywidzalo, ale chyba nie jestem sam który to widział.
![]() Dokładnie to ten po lewej. Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
Właśnie my na Młodyniu też to widzieliśmy.
Gdyby nie zdołali wyrównać, to myślę że by przeżyli, ale ze złamaniami kości. |
|
Dołączył: 27 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"myślę że by przeżyli, ale ze złamaniami kości."
![]() Lubię ludzi konsekwentnych. |
|
|
![]() |
|
Tak się dzieje, gdy się lata bez zbędnego balastu, który można w razie potrzeby zrzucić, aby szybko nabrać odpowiednią wysokość.
|
|
|
![]() |
|
Ja osobiście nigdy nie latałem balonem, ale im większe obciążenie tym na krócej wystarcza paliwa. Z czterema butlami gazu i dwiema osobami, balon może lecieć 2 godziny. Z czterema osobami polata tylko godzinę.
|
|
|
![]() |
|
A nie wydaje się Wam, że obniżenie wysokości lotu to był element rozgrywanej konkurencji. Na wysokości osiedla Piaski z tego balonu, została zrzucona czerwona taśma, obciążona ciężarkiem czyli tak zwany marker.Rownież obserwowałem loty wszystkich balonow, które znajdowały się na wysokości osiedla Rozwadów.
|
|
|
![]() |
|
Jak dla mnie taki gwałtowny spadek z wyrównaniem wysokości w ostatniej chwili to trochę zbyt ryzykowny manewr, jak na element konkurencji.
Zresztą tylko ten jeden balon tak się zachował. |
|
|
![]() |
|
Florku nie pleć bzdur
![]() |
|
|
![]() |
|
Tez widzialem jak ten ballon szybko opadal i na dodatek ostro sie krecil na wlasnej osi nie ciekawie to wygladalo cale reszta balonow juz byla bardzo wysoko
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Oglądając wczoraj przelot balonów nad Stalową Wolą, o 16:55 zdarzyło się coś co podkręciło mi adrealinę. Jeden z balonów - przelatując nad domkami w Rozwadowie - złapał prąd zstępujący i zaczął szybko spadać z dużej wysokości. Załoga grzała powietrze, a balon wciąż spadał. Udało się go wyrównać na wysokości zaledwie 20-30 metrów. Widział to wraz ze mną - z Młodynia - również inny facet, który dobrze zna się na balonach. Florek. Ty wszystkim wokoło po prostu pecha przynosisz... ![]() Uroki zadajesz? ![]() Po samobójcach,łażeniu po piwnicach czy zbieraniu amunicji,balony strącasz. ![]() "Facet",Ty tylko o nieszczęściach piszesz.Podaj jakąś radosną wiadomość! ![]() PS.A na balonach to się każdy zna. Np.nie damy się"zrobić w balona",drogi Florku. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Byłoby najprościej gdyby wypowiedział się ktoś, kto wtedy na tych balonach był. Albo organizator.
|
|
|
![]() |
|
Pilot to 5 zawodnik tegorocznego Pucharu Polski, 6 miejsce na Mistrzostwach Polski 2013, lata na balonie typu Racer który ma nieosiągalne parametry lotu dla balonów o klasycznym kształcie.
Ale nie, macie racje było słychać strzały i wiry go wciągnęły nad Rozwadowem ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Nie rozumiem tego.Jak sie ktos nie zna na czymś to nie powinien pleść bzdur. Można przecież doczytać, poogladać filmiki...
Specjalistów i fachowców to my mamy na pęczki! Poczytaj florex o balonie typu Racer i bedziesz wszystko wiedział ![]() |
|