|
![]() |
|
Dostałam rachunek telefoniczny w kwocie 500zł i udałam się do plusa gdyż na bilingu było dużo smsów Premium po około 10 zł każdy mimo ,że ja niczego nie wysyłałam. Pani w plusie zamiast mi wytłumaczyć, że musiałam otworzyć jakąś aplikację i tym samym wyraziłam zgodę na wysyłanie mi smsów zaczeła głupio się uśmiechać a wręcz chichotać, że nic nie mogę zrobić tylko muszę zapłacić rachunek i że nie jestem ani pierwszą ani ostatnią osobą oszukaną.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Jak nie chcą współpracować i wyjaśnić sprawy, zgłoś się do rzecznika praw konsumenta w starostwie powiatowym. Tel. 15 643-36-02, mail rzecznik_(at)_stalowowolski.pl
Możesz też poszperać na stronie UOKIK - kiedyś był tam numer infolinii dla konsumentów i doradzali co, jak i gdzie załatwiać w takich przypadkach. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
truskawka1: Bardzo dziękuję, jutro mam zamiar przejść się do Rzecznika Konsumenta.
|
|
|
![]() |
|
A tak z ciekawości- nie dałaś się "złapać" na te ostatnio namolne i wszędobylskie reklamy/linki o darmowych doładowaniach?
|
|
|
![]() |
|
padi00: Jakiś czas temu dostałam darmową grę i oczywiście ją pobrałam i zaczęły przychodzić mi smsy każdego dnia, jednak ja ich nie otwierałam tylko kasowałam ale mimo wszystko chyba będę musiała za to zapłacić.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Jakiś czas temu dostałam darmową grę i oczywiście ją pobrałam i zaczęły przychodzić mi smsy każdego dnia, jednak ja ich nie otwierałam tylko kasowałam ale mimo wszystko chyba będę musiała za to zapłacić. Słowo pobrałam jest tu, zdaje się, kluczowe ![]() ![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
Będziesz musiała zapłacić. Co z tego, że smsy od razu usuwałaś, jak one i tak już do Ciebie przyszły. Operator powinien zaproponować Ci wyłączenie możliwości odbierania (czy tam dostawania) smsów premium.
Niedawno moja mama zaraz po podpisaniu nowej umowy w play dostała takiego smsa premium. Babka jej to miała przy podpisywaniu wyłączyć, ale z jakiegoś powodu nie zrobiła tego. Dopiero jak poszła wyjaśnić sprawę to jej wyłączyli. Na szczęście był tylko jeden za 9 zł. Ludzi czytajcie regulaminy, smsy reklamowe, nie dajcie się nabrać na darmowe doładowania czy "wiem gdzie kto jest", które ostatnio bardzo reklamują się w necie. A tak trochę obok, co wy w necie przeglądacie? Przecież co chwile gdzieś (fora, serwisy informacyjne) piszą żeby uważać na takie smsy. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
Byłam dzisiaj u Rzecznika Praw Konsumenta i niestety muszę zapłacić ten rachunek:(. Ale od maja wejdą w życie takie przepisy, że takie wyłudzanie pieniędzy będzie karalne.
|
|
|
![]() |
|
Ja też miałam podobną sytuację w t-baj. Podpisałam nową umowę i przyszedł mi SMS na świadczenie usługi plik. Pisało, że jeśli chcę zrezygnować to muszę wysłać SMS koszt 4,92. nie zastanawiałam się zbytnio nad tym a tu zaczęłam dostaw co dwa dni SMS WAP plik o tej samej godzinie. coś mnie tknęło i weszłam zobaczyć historię połączeń do komputera a tu 6 SMS plik WAP po 4,92złote. Szybko zablokowałam usługę wap i jestem 30 złoty w plecy. Ze dwa razy dostałam ostatnio z numeru 6679 ze moje zlecenie plik nie może być zrealizowane i nie mogą obciążyć mojego konta za co przepraszają, Tylko się gorzko śmiać.
|
|
|
![]() |
|
ludzie kupują smarfony tablety dla szpanu !! nie znając ich przeznaczenia, obsługi, w takim telefonie na abonament źle coś otworzysz i bulisz....za swoją głupotę ! to nie wyłudzanie lecz ludzka naiwność poplątana ze szpanem.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT ludzie kupują smarfony tablety dla szpanu !! nie znając ich przeznaczenia, obsługi, w takim telefonie na abonament źle coś otworzysz i bulisz....za swoją głupotę ! to nie wyłudzanie lecz ludzka naiwność poplątana ze szpanem. Nie mam ochoty kupować smartfona,tabletu,telefonu dotykowego (jak większość moich znajomych). W ogóle wkurzają mnie telefony dotykowe. Tylko, że nie ma większego wyboru w żadnej sieci. Wszędzie tylko dotyk i sterta bajerów. Czy jest to lekceważenie klienta, który dotyku sobie nie życzy? Czy jest możliwość zakupu telefonu na wysokim poziomie technologii ale nie dotykowego? Wychodzę z założenia, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
![]() |
|
Mam nokie c3 i nie otworzyłam ,,czegoś,, bo nie znam się na obsłudze tylko dostałam sms, więc to jest wyłudzanie pieniędzy
![]() |
|
Dołączył: 30 Wrz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Niestety, mam podobne wrazenie jeśli chodzi o obsługę w p-cie obok Stokrotki. Kilka razy byłam z róznymi problemami, ale za kazdym razem byłam lekko "zlewana". Wkurzyłam sie i przez przypadek trafiłam do Plusa w Nisku do p. Przemka. Pomimo , ze są tam salony różnych firm ( Play, T- Mobile), w Plusie zostałam rewelacyjnie obsłużona. Dostałam naprawde ciekawą ofertę. Z ciekawości przeszłam sie do Plusa koło Stokrotki i pytałam o tę samą oferte ...o dziwo, pan, który tam obsługiwał stwierdził, ze absolutnie nie moze mi anulowac niezrealizowanych doładowań (przy przejsciu z mixa na abonament)nie dostanę Cyfrowego Polsatu za darmo ( po trzech miesiacach bedę musiała płacić 14.90, zero gratisów...a najlepsze,ze dodatkowy telefon, który chciałam kupić w Stalowej Woli kosztował 470 zł a w Nisku 330 zł ...wniosek??? Namówiłam siostrę na przedłuzenie abonamentu u p. Przemka w Nisku i sama przeszłam na abonament . Nie wiem z czego to wynika? Stalowa Wola jedzie juz na opinii, a Nisko sie dopiero rozwija??? Obsługa a obsługa...
|
|
|
![]() |
|
Ja też nie polecam Plusa na Alejach. Beznadziejna obsługa. Nie odbierają korespondencji i nie mają zielonego pojęcia o reklamacjach.
|
|
|
![]() |
|
dość podobnie jest w galerii primie. "Madonny" się wycffffaniły, bo już dość długo pracują. Babki są nie kumate nie raz chodziłam i zaskakiwałam ich promocjami o których one nie mają pojęcia. Przedstawiając telefon klientowi nie znają podstawowych funkcji.
chciałam kiedyś coś zapłacić czy wpłacić to powiedziały mi że kasy nie mają. Ale doładowanie to pierwsze sprzedają. |
|
|
![]() |
|
Ja sobie bardzo chwalę salon Plusa obok Stokrotki, chodze tam jż kilka lat i zawsze załatwiam to co chcę. Jeżeli chodzi o Plusa w Primie to jest jakaś porażka :/ Pani nie potrafiła mi nic wytłumaczyć :/
|
|
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Nie mam ochoty kupować smartfona,tabletu,telefonu dotykowego (jak większość moich znajomych). W ogóle wkurzają mnie telefony dotykowe. Tylko, że nie ma większego wyboru w żadnej sieci. Wszędzie tylko dotyk i sterta bajerów. Czy jest to lekceważenie klienta, który dotyku sobie nie życzy? Czy jest możliwość zakupu telefonu na wysokim poziomie technologii ale nie dotykowego? Kup sobie taką nokie normalnie w sklepie i skorzystaj z oferty "bez telefonu" lub "tylko sim" w jakiejś sieci. Najlepsze rozwiązanie dla zwolenników zasady- przyciski do naciskania, wyświetlacz do wyświetlania |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT ludzie kupują smarfony tablety dla szpanu !! nie znając ich przeznaczenia, obsługi, w takim telefonie na abonament źle coś otworzysz i bulisz....za swoją głupotę ! to nie wyłudzanie lecz ludzka naiwność poplątana ze szpanem. Ciekawa opinia. Wzięta na podstawie własnych doświadczeń? Co można kliknąć, otworzyć i bulić jak to opisałeś? Oświeć mnie ![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Andrzejek, może koledze stalowaw chodziło o takich co nie wykupią pakietu internetowego, nie zablokują internetu w smartfonie i poten dziwią się że android albo nie chcący włączona przeglądaka coś narobiła.
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ludzie mają uruchomione akualizacje pogody itp i potem zdziwienie. Pamietam rok temu jak pewien stalowowlski byznesmen poleciał do australii i po 3 dniach telefon z orange że naściągał plików za 3 lub 5 tysięcy czy zablokować net
![]() "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|