|
![]() |
|
Można dostać jak chcesz, tylko zaznaczyć trzeba w rubryce 135 (PIT-37), gdzie wpisuje się dodatkowe informacje, że chcesz przez Pocztę lub w kasie banku.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
nie wiedziałem
![]() |
|
|
![]() |
|
A Poczta nie nalicza sobie kilku złotych za dostarczenie?
|
|
|
![]() |
|
Nalicza.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
Z jakich dni macie zwrot kasy? Nie chodzi mi o to co pisze na stronie , tylko w realu.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Z jakich dni macie zwrot kasy? Nie chodzi mi o to co pisze na stronie , tylko w realu. Ja składałem przez eDeklaracje ok. 15. stycznia i jeszcze nie mam :( |
|
Dołączył: 28 Paź 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ja mam trudości z rozliczeniem się :( Rozliczał się ktoś z działów specjalnych produkcji rolnej?? Pit 36 ?? Mi wychodzi, że mam do zapłaty 4722zł coś niemożliwe :(
|
|
|
![]() |
|
Rozliczając się elektronicznie jest duża szansa że zwrot kasy dostaniemy wcześniej, róznie z tym jest, nie do końca wiadomo jaki to jest sposób wypłacania przez US. Niewątpliwie jeśli ktoś ma konto bankowe ( wcześniej trzeba udać się do US i na osobnym druku podać nr swojego konta) kasa przelewana jest w niektórych przypadkach już po kilku dniach. Jeśli chodzi o wysłanie kasy pocztą to trwa to średnio 2-3 tyg, ale zawsze szybciej dostaniemy zwrot wysyłając PIT drogą elektroniczną. A rubryka 135. w PIT37 nie jest do wpisywania swojego konta dla US, tylko dla obdarowanego 1% pdatku!
![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT A rubryka 135. w PIT37 nie jest do wpisywania swojego konta dla US, tylko dla obdarowanego 1% pdatku! ![]() Nie wprowadzaj ludzi w błąd tylko przeczytaj wątek jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem ![]() W rubryce 135 wpisuje się "dodatkowe informacje, np. ułatwiające kontakt z podatnikiem" (cytat z części J w PIT-37). I jeżeli ktoś nie chce zwrotu nadpłaty na konto, to w tejże właśnie rubryce informuje, że życzy sobie zwrot nadpłaty otrzymać pocztą lub odebrać w kasie. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT A rubryka 135. w PIT37 nie jest do wpisywania swojego konta dla US, tylko dla obdarowanego 1% pdatku! ![]() Nie wprowadzaj ludzi w błąd tylko przeczytaj wątek jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem ![]() W rubryce 135 wpisuje się "dodatkowe informacje, np. ułatwiające kontakt z podatnikiem" (cytat z części J w PIT-37). I jeżeli ktoś nie chce zwrotu nadpłaty na konto, to w tejże właśnie rubryce informuje, że życzy sobie zwrot nadpłaty otrzymać pocztą lub odebrać w kasie. cyt. za wzorem PIT 37!!! W poz.135można podać dodatkowe informacje, np. ułatwiające kontakt z podatnikiem (telefon, e-mail), To Ty przeczytaj ze zrozumieniem, co wypisujesz za bzdury!!! Wg Ciebie wpisanie informacji że chcesz kasę dostać pocztą to jest kontakt z podatnikiem? No to gratuluję czytania ze zrozumieniem ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT To Ty przeczytaj ze zrozumieniem, co wypisujesz za bzdury!!! Wg Ciebie wpisanie informacji że chcesz kasę dostać pocztą to jest kontakt z podatnikiem? No to gratuluję czytania ze zrozumieniem ![]() Nie zauważyłaś/zauważyłeś w cytacie skrótu "np.", czy może po prostu nie wiesz co on oznacza ![]() Jeżeli to wg Ciebie są bzdury, to wyobraź sobie, że to samo twierdzą też pracownicy Urzędów Skarbowych i pracownicy Krajowej Informacji Podatkowej. Mam nadzieję, że nikt nie korzysta z Twojej pomocy przy wypełnianiu rocznych zeznań podatkowych ![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT To Ty przeczytaj ze zrozumieniem, co wypisujesz za bzdury!!! Wg Ciebie wpisanie informacji że chcesz kasę dostać pocztą to jest kontakt z podatnikiem? No to gratuluję czytania ze zrozumieniem ![]() Nie zauważyłaś/zauważyłeś w cytacie skrótu "np.", czy może po prostu nie wiesz co on oznacza ![]() Jeżeli to wg Ciebie są bzdury, to wyobraź sobie, że to samo twierdzą też pracownicy Urzędów Skarbowych i pracownicy Krajowej Informacji Podatkowej. Mam nadzieję, że nikt nie korzysta z Twojej pomocy przy wypełnianiu rocznych zeznań podatkowych ![]() Bardzo to dziwne co piszesz, bo również zasięgałem porady w US i nie poinformowali mnie o takiej możliwości "kontaktu" jaką Ty z uporem maniaka wypisujesz i starasz się prezentować na forum!!! Żal, że nie dasz sobie powiedzieć prawdy, jakbys pozjadała wszystkie rozumy ![]() ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bardzo to dziwne co piszesz, bo również zasięgałem porady w US i nie poinformowali mnie o takiej możliwości "kontaktu" jaką Ty z uporem maniaka wypisujesz i starasz się prezentować na forum!!! Żal, że nie dasz sobie powiedzieć prawdy, jakbys pozjadała wszystkie rozumy ![]() Strasznie spięty jesteś ![]() To, że ktoś Cię o czymś nie poinformował i dysponujesz inną wiedzą na ten temat niż ja, nie oznacza automatycznie, że tylko Ty znasz prawdę i masz 100% rację. CYTAT A swoją drogą (nawet gdyby rzeczywiście tak było jak piszesz) kto by chciał pieniądze dostać pocztą (dłuższe oczekiwanie), niż na konto? ![]() Jakbyś przeczytał wątek ze zrozumieniem to byś wiedział, że Florek-xxx chciał ![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
![]() ![]() ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Truskaweczko, dla Ciebie się poświęciłem i zadzwoniłem jeszcze raz do US by Pani mi wyłuszczyła co można, a czego nie można wpisać w poz.135 pit37. Otóż- TYLKO I WYŁĄCZNIE NR TELEFONU LUB EMAIL!!! Widocznie Pani z US, podobnie jak Ty, też nie widzi i nie rozumie skrótu "np." ![]() ![]() CYTAT Czy chce się dostawać pieniądze na konto, lub odwrotnie jest druk ZAP-3, Może lepiej nie pisz głupot tylko poświęć się jeszcze troszeczkę i zajrzyj do druku ZAP-3 - nie ma w nim miejsca na wpisanie lub zaznaczenie, że zwrot nadpłaty chcesz dostać pocztą lub odebrać w kasie i nie został stworzony tylko po to, żeby określać w nim, w jaki sposób chcesz dostać zwrot podatku. CYTAT Więc zanim coś napiszesz, sprawdź 3 razy, zanim ludziom będziesz robić wodę z mózgu!!! ![]() ![]() Sam powinieneś się zastosować do powyższego. CYTAT Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem Dzięki za dobrą radę, na pewno z niej skorzystam ![]() Pozdrawiam ![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
wracając do czasu realizacji zwrotu : w moim przypadku były to 4 dni ( w międzyczasie zrobiona korekta gdyż zapomniałem o dodatkowym picie ) wszystko przez internet. Jakby ktoś chciał szybko rozliczyć podstawowy pit pisać na priva pomogę i nauczę
|
|
|
![]() |
|
CYTAT [cytat]Truskaweczko, dla Ciebie się poświęciłem i zadzwoniłem jeszcze raz do US by Pani mi wyłuszczyła co można, a czego nie można wpisać w poz.135 pit37. Otóż- TYLKO I WYŁĄCZNIE NR TELEFONU LUB EMAIL!!! Widocznie Pani z US, podobnie jak Ty, też nie widzi i nie rozumie skrótu "np." ![]() ![]() CYTAT Czy chce się dostawać pieniądze na konto, lub odwrotnie jest druk ZAP-3, Może lepiej nie pisz głupot tylko poświęć się jeszcze troszeczkę i zajrzyj do druku ZAP-3 - nie ma w nim miejsca na wpisanie lub zaznaczenie, że zwrot nadpłaty chcesz dostać pocztą lub odebrać w kasie i nie został stworzony tylko po to, żeby określać w nim, w jaki sposób chcesz dostać zwrot podatku. CYTAT Więc zanim coś napiszesz, sprawdź 3 razy, zanim ludziom będziesz robić wodę z mózgu!!! ![]() ![]() Sam powinieneś się zastosować do powyższego. CYTAT Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem Dzięki za dobrą radę, na pewno z niej skorzystam ![]() Pozdrawiam ![]() Nie udowadniaj za wszelką cenę że jesteś blondynką, bo to czuć na odległość ![]() ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/6012669/Broszura+-PIT-37-2013-12.pdf
strona 19. W poz. 135 podatnicy mogą podać adres do korespondencji, swój numer telefonu, numer faxu, adres e-mail (podanie tych informacji nie jest obowiązkowe), jak również poinformować o formie w jakiej chcieliby otrzymać zwrot nadpłaty, wykazanej w poz. 129. Stosownie do postanowień art. 77b § 1 Ordynacji podatkowej, zwrot nadpłaty następuje: 1) na wskazany rachunek bankowy podatnika, obowiązanego do posiadania rachunku bankowego, 2) w gotówce, jeżeli podatnik nie jest obowiązany do posiadania rachunku bankowego, chyba że zażąda zwrotu nadpłaty na rachunek bankowy. |
|
|
![]() |
|
Ups..., a jeden z forumowiczów (przez litość nie wspomnę który
![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
18 luty wysłane elektronicznie- dziś przelew,więc nie wiem od czego to zależy kto kiedy dostaje
|
|
|
![]() |
|
CYTAT 18 luty wysłane elektronicznie- dziś przelew,więc nie wiem od czego to zależy kto kiedy dostaje no to ja czekam na 19 ![]() |
|
|
![]() |
|
Na stronie US podają aktualny stan zwrotów nadpłat...
http://www.bip.i(...)tID=2018 |
|
|
![]() |
|
CYTAT [cytat]Na stronie US podają aktualny stan zwrotów nadpłat... nie ma co się sugerować bo z 18 są przelewy a tam już od kilku dni wisi ten 17 :goodhttp://www.bip.i(...)tID=2018 a jednak coś się ruszyło dzisiaj zmienili datę ![]() |
|
|
![]() |
|
I jak ruszyło cos z tymi przelewami?Dostał ktos juz z konca lutego złożony w formie papierowej?
|
|
|
![]() |
|
składałam 26/02 elektronicznie i jeszcze zwrotu nie mam
Dorii |
|