|
![]() |
|
Witam. Temat już poruszany, ale propozycji było niewiele, a może taką mamy okolice po prostu.
Zaczęła się ciepła wiosna, zbliża lato, szukam ciekawych miejsc w okolicy tak do 100 km, gdzie można zabrać 3-latka, by przyjemnie spędzić czas. Macie jakieś sprawdzone pomysły? Może jakieś imprezy cykliczne w okolicy? Ze swojej strony mogę polecić Zwierzyniec i ośrodek Echo, skansen kolejki wąskotorowej w Janowie Lubelskim jeśli brzdąc lubi pociągi, nieopodal jest hodowla konika biłgorajskiego w m. Szklarnia no i oczywiście piękne tereny na spacery. W planach mamy zoo w Zamościu oraz przejazd kolejką wąskotorową Przeworsk-Dynów. Zbliża się dzień dziecka, muzeum w stw coś planuje, planuje też MDK. W najbliższym czasie w Kłyżowie ma być jakaś impreza. Podsuńcie jakieś pomysły od siebie. Mile widziane oczywiście wycieczki krótkie, chociażby rowerowe ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Zoo w zamościu jak najbardziej a poza tym sandomierz,jurapark w bałtowie - dzien to za mało,janów lubelski - zalew.
|
|
|
![]() |
|
www.sabatkrajno.pl
|
|
|
![]() |
|
skansen w Kolbuszowej, w czerwcu w Ujeździe mają być jakieś imprezy na zamku - zawsze jest ciekawie i kolorowo ...
|
|
|
![]() |
|
polecam gorąco zwierzyniec byłem tam pare razy z syem i jest super są dwa zalewy atrakcji do zwiedzanie przeróżne polecam gorąco http://www.rozto(...)ycu.html
syanley |
|
|
![]() |
|
Dzięki za podpowiedzi. Szukam miejsc, które byłyby najlepsze dla małego dziecka, więc pewnie tam, gdzie jest więcej zabawy niż stricte zwiedzania. Ujazd sam w sobie pewnie jeszcze nie dla 3-latka, choć gdyby były ciekawe imprezy typu rycerze, konie etc. to pomysł wydaje się świetny. Skansen na pewno nie w tym wieku. W Zwierzyńcu staw Echo jest wyborny, bo jest i piaszczysta plaża i płytka, ciepła woda do zabawy. Czekam na kolejne pomysły
![]() |
|
|
![]() |
|
Szopen, zerknij na stronę skansenu. Mają tam trochę zwierząt, a co jakiś czas organizują różne zabawy i zajęcia dla maluchów. Chociaż nie wiem czy akurat dla trzylatkow.
|
|
|
![]() |
|
Ano zerknę, byłem jakiś czas temu w skansenie w Sanoku i powiem szczerze... sam się nudziłem po jakimś czasie
![]() |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A tu, niedaleko, jest strusia ferma, dom postawiony do góry nogami i masa innych atrakcji. Można popłynąć tramwajem wodnym na Westerplatte. Trochę dalej niż 100 km, ale też i na dłużej przyjedziecie. Spanie i wyżywienie załatwione :-)
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Liverpool Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wygoogluj sobie JURAPARK BALTOW. Polecam. Jest to zaraz za Ostrowcem Sw.
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. |
|
|
![]() |
|
Polecam Pacanów - Europejskie Centrum Bajki im. Koziołka Matołka.
Jest naprawdę na poziomie i ciekawie dla takich małolatów ![]() Mega dużo wrażeń. Dodam jeszcze, że należy koniecznie rezerwować wejściówkę pod nr telefonu 41/3765079 Będą zadowolone duże ![]() ![]() Życzę udanego wypadu na pewno nie będziecie żałować ![]() Odległość ze Stalowej Woli ok. 95 km czas 1,5 godz. |
|
|
![]() |
|
Ja również polecam Pacanów - sama byłam pod wrażeniem :-)
Fajnie jest też w KUROZWĘKACH - pałac, zwierzaki, safari, labirynt w konopiach ![]() |
|
|
![]() |
|
Trochę się podepnę - czy jest sens jechać do Bałtowa z 1,5-rocznym dzieckiem?
|
|
|
![]() |
|
Znalazłam jeszcze to: http://www.dinozaury-krasnobrod.pl/pl
W Krasnobrodzie jest jeszcze sporo innych atrakcji. www.krasnobrod.pl |
|
|
![]() |
|
Bałtowski Kompleks Turystyczny - Park Dinozaurów
Muzeum Dobranocek w Rzeszowie |
|
|
![]() |
|
Pacanów jest najpewniejszy, bo niezależnie od stanu pogody można taką wycieczkę zaplanować. Dzieciaki będą szczęśliwe
![]() |
|
|
![]() |
|
Szopen polecam Kurozwęki za Staszowem. pakiet obejmujący zwiedzanie zamku,dziedzinca,lochow,safari bizon, dla osoby dorosłej kosztuje tylko19 zł .W tej cenie jest też darmowe wejście do mini zoo
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Super, dziękuję za propozycje. Jest już w czym wybierać, żeby słonecznych dni w domu nie marnować
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Szopen polecam Kurozwęki za Staszowem. pakiet obejmujący zwiedzanie zamku,dziedzinca,lochow,safari bizon, dla osoby dorosłej kosztuje tylko19 zł .W tej cenie jest też darmowe wejście do mini zoo ![]() ![]() Ty tam byłaś i widziałaś, czy mówisz tak ze słyszenia ? Jakie safari bizon ? 5 min przejazd przyczepą na traktorze, 50m obok stada leżących pod drzewem bizonów amerykańskich. Najdroższy przejazd traktorem w moim życiu. Zero atrakcji. Mini zoo ?! Kilka domowych kur, no i jeden struś. Po 20 min nie ma tam co robić. |
|
|
![]() |
|
Zgadzam się, Kurozweki to jedno z najbardziej przereklamowanych miejsc.
|
|
|
![]() |
|
Kurozwęki owszem malownicze ale jakie tam atrakcje dla dzieci?byłam z dziecmi,i to prawda,że zwierząt niewiele i nic ciekawego.jedynie plac zabaw.ale wlec sie tyle km dla placu zabaw?ja polecam bałtów.może i drogo ale dziecko ma jakies fajne wspomnienia.
nie troszcz się zbytnio o jutro bo przegapisz szczęśliwe dziś. |
|
|
![]() |
|
i jeszcze godna polecenia jest farma iluzji koło ryk i niedaleko farmy iluzji dzisiaj miały otwarcie magiczne ogrody.zobacz w necie opis .w sam raz dla dzieciaczka.byłam na farmie i dzieci zadowolone,kiedys wybiore sie też do magicznych ogrodów.
nie troszcz się zbytnio o jutro bo przegapisz szczęśliwe dziś. |
|
|
![]() |
|
Czortunio- nie nie bylam tam,ale wybieram się tam właśnie w poniedzialek
![]() |
|
|
![]() |
|
Jasmina - zdaj relację po powrocie