Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Chciałem na łamach forum ostrzec przed nierzetelną obsługą i lekceważeniem klienta w cukierni Królewskiej oddział Tesco. 2-3 tygodnie temu zamawiałem tort na urodziny córeczki. Jako że człowiek ma wątpliwości to tylko 3 razy upewniałem się czy na pewno będzie truskawkowy z kremem i sprzedawczyni za każdym razem zapewniała że tak. Zostawiliśmy zaliczkę, numer telefonu na wszelki wypadek i szczęśliwi czekaliśmy na urodziny dziecka. Wczoraj zadowoleni udaliśmy się po świeczki i odbiór tortu... niestety sprzedawczyni na starcie powiedziała że tort przyszedł malinowy i na odczepne żebym zadzwonił do kierowniczki bo ona tylko sprzedaje. Telefon do kierowniczki, a ta mi mówi że oni sobie w piątek nie zapewnili truskawek i zamieniono owoce na podobne malinki. Przypominam, że tort był zamówiony 2 tygodnie wcześniej i był podany numer telefonu. Gdyby ci partacze zadzwonili w piątek coś by się wymyśliło. Nawet na wejściu do Tesco wczoraj sprzedawali truskawki, tymczasem cukiernia królewska nie poradziła z tym sobie. Dziecko jest uczulone na maliny, więc tort został u nich i oddali zaliczkę bo nie wywiązali się z zamówienia. Szczęście w nieszczęściu w Motyczach znaleźliśmy gotowy tort który uratował imprezę ale niesmak do tej firmy pozostanie na zawsze. W obecnych czasach konkurencji na rynku takie podejście do klienta jest ewenementem, widocznie nie zależy im na klientach. Także jeżeli wy też chcecie zepsuć dziecku urodziny to polecam cukiernie Królewską, są w tym najlepsi.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Może akurat na Ciebie natrafiła się taka sytuacja. Ja tam zamawiałam torta z białej i ciemnej czekolady pare dni wcześniej przed moimi urodzinami i przyszedł taki jak chciałam
![]() Fakt mogli zadzwonić i poinformować ale oddali kasę przecież i nie robili problemów ![]() |
|
|
![]() |
|
Polko czyli twoim zdaniem zachowali się w pełni ok nie informując o tym że nie dostanę tego co zamówiłem?? Dla maluchów to już tradycja że dmuchają po kolei tort jubilata a tu sorry dzieci dzisiaj dmuchamy sałatkę
![]() "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Szczęście w nieszczęściu w Motyczach znaleźliśmy gotowy tort który uratował imprezę ale niesmak do tej firmy pozostanie na zawsze. W obecnych czasach konkurencji na rynku takie podejście do klienta jest ewenementem, widocznie nie zależy im na klientach. Także jeżeli wy też chcecie zepsuć dziecku urodziny to polecam cukiernie Królewską, są w tym najlepsi. My wczoraj również organizowaliśmy roczek synka ;) Tort zamawialiśmy w poniedziałek w cukierni Motycze w Stalowej Woli (koło Ballady), wybraliśmy przepiękny tort - rybkę Mini Mini (można zobaczyć na ich stronie), smak tiramisu. Szczerze polecam tą cukiernię! Tort cudny a i w smaku bardzo dobry (ba! najlepszy jaki jadłam do tej pory). Dziecko bardzo cieszyło się na widok tak kolorowego tortu, a gościom tort ten bardzo smakował. Napewno wrócę do tej cukierni. Tort na 15-18 osób kosztował nas jedynie stówkę, ważył 2,4 kg. CYTAT Może akurat na Ciebie natrafiła się taka sytuacja. Fakt mogli zadzwonić i poinformować ale oddali kasę przecież i nie robili problemów ![]() Moim zdaniem to nie jest odpowiednie zachowanie ze strony cukierni. Przecież zamówili tort taki jak sami chcieli, a cukiernia nawet nie zapytała ich o zgodę na ewentualną zmianę. Półbiedny jeszcze jakby dziecko nie miało alergii, a jednak ma. I co? Nie zje tortu na własnych urodzinach? Bez sensu. CYTAT Polko czyli twoim zdaniem zachowali się w pełni ok nie informując o tym że nie dostanę tego co zamówiłem?? Dla maluchów to już tradycja że dmuchają po kolei tort jubilata a tu sorry dzieci dzisiaj dmuchamy sałatkę ![]() ;))) |
|
|
![]() |
|
CYTAT według mnie najlepsze są motycze !!! a torty to tylko domowe !! Też tak uważam ;) A torty domowe może i są najlepsze, ale nie zawsze się udaję, trzeba mieć też czas no i być kreatywnym w tworzeniu takiego "dzieła". Tak czy siak Motycze są najlepsze nawet pod względem tortów ;) |
|
|
![]() |
|
Motycze mi nie podchodzą, ciężkie i przesłodzone ciasta - takie mam odczucia, ogólnie uważam ich za przereklamowaną cukiernię.
Czasem kupuję ciasta w Aldiku i powiem szczerze, że pomijając niższą cenę to nie mam po nich uczucia ciężkości i mdłości, a smak jest bardzo dobry. |
|
|
![]() |
|
W Królewskiej zamawiałam ciasto na Wielkanoc, ja do odbioru a tu się okazuje że ciasta im brakło.Sprzedawczyni każe dzwonić do kierowniczki i cóż z tego jak za mało zrobili, przyjmowali wcześniej zamówienia
![]() |
|
|
![]() |
|
polecam torty w cukierni w CityParku. Fakt, troszkę kosztują ale super pod każdym względem
|
|
|
![]() |
|
Również jakoś nie jestem przekonana do tej cukierni Królewskiej.
Przykład...jakiś czas temu razem z koleżanką i siostrą postanowiłyśmy sprawdzić wiarygodność pań tam pracujących i przez grubo ponad tydzień ![]() Oczywiście zawsze był "świeży".I proszę uwierzyć mi na słowo,że to był ciągle ten sam tort.... |
|
|
![]() |
|
jestem ciekawa skad sprzedawczynie miały wiedzieć ze tort z trukawkowego bedzie zmieniony na malinowy?? z tego co wiem torty są roboione w nocy we wszytskich Cukierniach w Stalowej Woli i nietylko!!!! a stoisko w tesco jest w nocy zamknięte. Ostatnio wogóle tam ciężko kupić torta po godzninie 16, a to że przychodzi dany smak w danej wersji kolorystycznej to ludzie myślą ze stary, że leży Bóg wie ile.
|
|
|
![]() |
|
...a no leżą Bóg wie ile (może nie wszystkie,ale niektóre na pewno),bo ten "mój" miał delikatne wgniecenie z boku od palucha i nadłamaną ozdobę na torcie.
|
|
|
![]() |
|
Panipu kierowniczka w rozmowie przyznała że zawalili w piątek rano. Mogli dzwonić to zmieniłoby się na wiśnie
|
|
![]() |
|
ja pracuje w tesco. zaczynam prace o 9 ale z racji tego iż moj autobus jezdzi tylko raz rano jestem tam juz o 6.45. ja widzę mają codzinnie towar przeważnie o 7 rano. Tortów im dużo nie zwożą, kupiłam kilka tortów dobre były(bynajmniej mi smakowały), i zamawiałam też nie miałam z tym problemów - wszystko jak najbardziej ok. No tak masz rację Pani kierowniczka mogła dać znać, że nie ma danego składnika. Dostanie nauczkę na przyszłość jak to przeczyta
![]() |
|
|
![]() |
|
ja z kolei kupuje torty i w motyczu i w cukierni w city parku i w cukierni krolewskiej w tesco i przyznam, ze ze wszystkich tych cukierni jestem zadowolona. Ostatnio kupilam dla mojej szefowej (zamowiony wczesniej) tort w krolewskiej i nie dosc, ze zamowienie zostalo zrealizowane jak nalezy, to jeszcze wszyskim smakowal.
Moze to byla jednorazowa sytuacja i nie ma sie co denerwowac i stanowczo nie polecac. Takie rzeczy sie zdarzaja, jest to przykrre, ale nie sadze, by ktos dzialal celowo, zeby wkurzyc klienta. z tego co kojarze, to tam jest zawsze duzy wybor tortow i jak przyszedl nie taki, trzeba bylo sobie wybrac inny. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Może akurat na Ciebie natrafiła się taka sytuacja. Ja tam zamawiałam torta z białej i ciemnej czekolady pare dni wcześniej przed moimi urodzinami i przyszedł taki jak chciałam ![]() Fakt mogli zadzwonić i poinformować ale oddali kasę przecież i nie robili problemów ![]() Świetne podejscie. Urodziny dziecka są tylko raz i w tym dniu nikogo nie obchodzi oddanie kasy tylko posiadanie torta. Z Twoim rozumowaniem panna młoda przed slubem moze zostac bez sukienki bo krawcowa odda zaliczkę i nie robi problemow. |
|
|
![]() |
|
Co to za podejście, że przecież oddali kasę to nic się nie stało lub można byli wybrać inny, bo mają duży wybór.
Po to się tort zamawia wcześniej, a nie przychodzi po gotowy, żeby po pierwsze na pewno go mieć, a po drugie mieć dokładnie taki, jaki się zamowilo. Jeśli jednak pojawił się jakiś poważny problem, to po to bierze się kontakt do klienta, żeby z nim ustalić co w takiej sytuacji. Także mnie nie przekonuje, że to być może jednorazowa wpadka, bo to się w ogóle nie powinno wydarzyć. |
|
|
![]() |
|
Czuję,że ktoś naoglądał się paranormalnego programu"Szaleństwo weselnych tortów".
![]() Typowa amerykańska szmira. No i Polakom też idzie w dekiel. ![]() Swoją drogą,to"profesjonalizm"tej cukierni,o której tyle dobrego wcześniej słyszałem,stawia ją pod pytaniem- czy to faktycznie profesjonalizm czy też już odpier...fuszery. ![]() A skoro pisze to @Jacek,mam pewność. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Również jakoś nie jestem przekonana do tej cukierni Królewskiej. Przykład...jakiś czas temu razem z koleżanką i siostrą postanowiłyśmy sprawdzić wiarygodność pań tam pracujących i przez grubo ponad tydzień ![]() Oczywiście zawsze był "świeży".I proszę uwierzyć mi na słowo,że to był ciągle ten sam tort.... haha ciekawy post... przecież każda cukiernia ma w ofercie określony asortyment, więc to że przez ponad tydzień był dany tort wcale mnie nie dziwi, cukiernie mają określoną, standardową dekorację danych tortów, a skoro codziennie otrzymują torty standardowe do sprzedaży to raczej nie zrobią innej dekoracji na każdy dzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Kolega pracowł- (czas przeszły) w cukierni Królewskiej jako kierowca- dowoził co rano towar.
Mówił że jak kupować ciasta w Królewskiej to wszędzie byle nie w TESCO ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Również jakoś nie jestem przekonana do tej cukierni Królewskiej. Przykład...jakiś czas temu razem z koleżanką i siostrą postanowiłyśmy sprawdzić wiarygodność pań tam pracujących i przez grubo ponad tydzień ![]() Oczywiście zawsze był "świeży".I proszę uwierzyć mi na słowo,że to był ciągle ten sam tort.... CYTAT haha ciekawy post... przecież każda cukiernia ma w ofercie określony asortyment, więc to że przez ponad tydzień był dany tort wcale mnie nie dziwi, cukiernie mają określoną, standardową dekorację danych tortów, a skoro codziennie otrzymują torty standardowe do sprzedaży to raczej nie zrobią innej dekoracji na każdy dzień ![]() ![]() ![]() ![]() CYTAT ..a no leżą Bóg wie ile (może nie wszystkie,ale niektóre na pewno),bo ten "mój" miał delikatne wgniecenie z boku od palucha i nadłamaną ozdobę na torcie. Chyba wyraźnie jest napisane ze fizycznie był to ten sam placek. Mimo wszystko pozdrawiam cukiernię Królewską za wypowiedź na forum (nowe konto, 1 post). |
|
|
![]() |
|
Z cukierni Królewskiej smakował mi jeden tort, w smaku podobny do WZetki, reszta ciast i tortów jest zbyt słodka i sztuczna jak dla mnie.
|
|
|
![]() |
|
Wczoraj byłem w Radomyślu.
![]() Widziałem cukiernię o której mowa w temacie. ![]() Tak się składa,że w odległości ok.5 metrów jest ogrodzenie,które teren "Królewskiej"oddziela od...stadniny koni. ![]() Podobno jest tam ich kilkanaście sztuk,a należą do właściciela domu weselnego. Nie wiem co na to Sanepid,ale ja czułem taki koński "sztynks-amoniak",że aż w oczy szczypało. ![]() PS.Ciekawe z czego robią ciasteczka tzw.amoniaczki? ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Cukiernia cukierni nie równa.dlatego ja zawsze pieke swoje torty. Nie są to jakieś dzieła sztuki, ale zawsze to swój
![]() ![]() ![]() Np takie dwa jak na zdjęciu |
|