~~Tomy | |
![]() |
|
Podobno w Stalowej mają powstać nowego bloki (pomiędzy ul. Wojska Polskiego i Okulickiego). W sumie myślałem, że to dobra wiadomość (akurat przymierzam się do kupna mieszkania lub działki) do momentu kiedy zobaczyłem jakie miałby być ceny tych mieszkań. Od 4 do 5 tys. za metr!!!! Czy ktoś tu powariował ?? Za tyle to można kupić mieszkanie w Lublinie czy w Rzeszowie (również w bloku z cegły)!! A za całym szacunkiem dla mojego miasta nie jest na tyle atrakcyjne, żeby windować aż takie ceny.
|
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 19 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Trudno nam się wypowiedzieć o cenie mieszkania nie znając jego standardu, a kto ma być inwestorem?
Pozdrawiam |
|
Dołączył: 18 Lut 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ooooo ;) na ile pewna jest ta informacja ?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721 |
|
~~Tomy | |
![]() |
|
Stalprzem. Natomiast wątpię czy to będą apartamenty. Dlatego taką cenę uważam za absurdalną. Pozdrawiam
|
|
|
~~some1 | |
![]() |
|
Nowe mieszkania w Stalowej Woli są bardzo potrzebne, ale ceny między 4 a 5 tysięcy, to trochę za dużo, szczególnie w okresie, gdzie koszta robocizny i materiałów spadają. Za 4,5 tysiąca można kupić mieszkanie w Rzeszowie - niedaleko macierzy a jednak perspektywy sporo większe itd. W Stalówce cena metra za nowe mieszkanie powinna oscylować do 4 tysięcy i wtedy byłoby to rozsądne. W tarnobrzeskich blokach TBS nowe mieszkania chodzą po około 3,2 tysiąca, więc...
|
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
4000-5000 za metr mieszkania z nowymi kaloryferami, oknami czy drzwiami to dużo?
Kpujesz 20 -30 letniego trupa w stalowej po 3 tys za metr. Remont scian i reszty pochłania sporo kasy. Przechodziłęm na wiosne remont 20 letniego mieszkania i gdybym miał wyjscie dopłaciłbym te 15-20 tys i miał nowe mieszkanie. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~Tomy | |
![]() |
|
CYTAT 4000-5000 za metr mieszkania z nowymi kaloryferami, oknami czy drzwiami to dużo? Kpujesz 20 -30 letniego trupa w stalowej po 3 tys za metr. Remont scian i reszty pochłania sporo kasy. Przechodziłęm na wiosne remont 20 letniego mieszkania i gdybym miał wyjscie dopłaciłbym te 15-20 tys i miał nowe mieszkanie. Jasne, że dużo. Tak samo jak wołanie 3 tys za stare mieszkanie to przesada. Umówmy się Stalowa nie jest zbyt atrakcyjnym miastem i nie ma zbyt wiele do zaoferowania (zarówno jeśli chodzi o pracę jak i o rozrywkę) |
|
|
|
![]() |
|
To w takim razie kup taniej.
Wiem ze ceny są zbyt wysokie ale cena metra dizie powoli w dół. Ostatnio mialem wycene mieszkania przez rzeczoznawce i z wyposażeniem wyszło 4600/metr ale tylko ze względu na pełen remont, przy zakupie w/w rzeczoznawca wycenił na 2800/metr ale wtedy były drozsze mieszkania. ASle ilośc nerwów, zrzedzenie sąsiadów, pilnowanie ekip robiło swoje ale dzieki temu jest komfortowo. Ale wolałbym dopłacic i miec od razu na starcie wszystko ok. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~123 | |
![]() |
|
sprzedam mieszkanie 70 m2 !!!!
oś poręby 4 pokoje do zamieszkania od zaraz i napewno nie za 3000!! |
|
|
~~123 | |
![]() |
|
chętni - więcej info na guciek2_(at)_wp.pl
|
|
|
|
![]() |
|
Tak z ciekawości to po ile teraz sie ceni.
Kolega sprzedaje 92m2 z balkonem 10x1 i ma spory problem ze sprzedażą - prawdopodobnie bedzie spowrotem dzielił na dwa mieszkania i wstawiał drzwi. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~Tomy | |
![]() |
|
CYTAT To w takim razie kup taniej. Wiem ze ceny są zbyt wysokie ale cena metra dizie powoli w dół. Ostatnio mialem wycene mieszkania przez rzeczoznawce i z wyposażeniem wyszło 4600/metr ale tylko ze względu na pełen remont, przy zakupie w/w rzeczoznawca wycenił na 2800/metr ale wtedy były drozsze mieszkania. ASle ilośc nerwów, zrzedzenie sąsiadów, pilnowanie ekip robiło swoje ale dzieki temu jest komfortowo. Ale wolałbym dopłacic i miec od razu na starcie wszystko ok. Problem w tym, że póki co nie ma taniej. Wiem, że idą w dół, ale np dużo wolniej niż w Rzeszowie. I jeśli pójdą w dół to wg mnie w Stalowej, będzie to niewielka obniżka. Mnie po prostu bulwersuje fakt, że w małym mieście ceny mieszań są zbliżone do tych z dużego miasta. |
|
|
|
![]() |
|
Z drugiej strony stalowa sie jako tako rozwija w Tarnobrzegu kupisz sporo taniej mieszkanie niż u nas.
Pozatym ceny tanieją gdy ludziom zależy na sprzedaży - jak sie komuś nie śpieszy to nie sprzeda za bezcen. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 18 Lut 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
podobnno w nowej Sztafecie jest o tym artykul
![]() http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721 |
|
~~Tomy | |
![]() |
|
Jest w Sztafecie. Z art wynika, że najpierw ma być jeden blok, a jeśli mieszkania zejdą to kolejne. Jeśli zostawią te ceny o których piszą to raczej skończy się na jednym bloku
|
|
|
Dołączył: 29 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W którym miejscu dokładniej miałby powstać ten blok ??
|
|
~~Tomy | |
![]() |
|
Z tego co mi wiadomo to gdzieś pomiędzy Wojska Polskiego a Okulickiego. Może ten mały lasek ??
|
|
|
~~magdalena | |
![]() |
|
w gazecie wczoraj pisali ze maja powstac takie bloki ,po 1 cena jak dla mnie jest za duzza bo jeszcze nie znamy jej dokladnie. na osiedlu ogrody kosztowaly 4100 zl/m i jakos drogo ni bylo a wydaje mi sie ze tam jest lepsza lokalizacja. ( chodzi wlasnie o ten lasek0 na maisto lisko do przychodni i szkoly tez. mieszkanie nowe wiec wiesz ze nie am tam robakow itp a remonty tez sa drogie. a z tego co ejszcze slyszalam maja to byc bloki nie nalezace do spoldzielni mieszkaniowej i niema byc w nich czunszu jedynie oplaty pozostale, wiec mysle ze takie jednorazowe koszty zwroca sie
![]() |
|
|
~~jakion | |
![]() |
|
ja bym zostawił ten lasek... zrobił bym alejki, postawił małe latarnie i ławeczki
![]() TO jest ostatni pamiątka w centrum po lasie iglastym rozciągającym się w tamtych okolicach |
|
|
Dołączył: 19 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Z tego co mi wiadomo to gdzieś pomiędzy Wojska Polskiego a Okulickiego. Może ten mały lasek ?? Dzięki za odpowiedź Tomy, tak chodzi o ten lasek z częścią boiska. Tylko będzie do tego potrzebna zgoda radnych, przetarg i jeśli go wygrają to dopiero wtedy będą mogli budować. Pozdrawiam |
|
~~Tomy | |
![]() |
|
CYTAT w gazecie wczoraj pisali ze maja powstac takie bloki ,po 1 cena jak dla mnie jest za duzza bo jeszcze nie znamy jej dokladnie. na osiedlu ogrody kosztowaly 4100 zl/m i jakos drogo ni bylo a wydaje mi sie ze tam jest lepsza lokalizacja. ( chodzi wlasnie o ten lasek0 na maisto lisko do przychodni i szkoly tez. mieszkanie nowe wiec wiesz ze nie am tam robakow itp a remonty tez sa drogie. a z tego co ejszcze slyszalam maja to byc bloki nie nalezace do spoldzielni mieszkaniowej i niema byc w nich czunszu jedynie oplaty pozostale, wiec mysle ze takie jednorazowe koszty zwroca sie ![]() Wiesz moim zdaniem i tak cholernie dużo jak na tak małe miasto. Znajomy kup;ił mieszkanie bez czynszowe w Lublinie za ok 4,3 tys za metr. To porównując miasta i to co oferują to Stalowej powinno kosztować ok 3, 5 tys. |
|
|
|
![]() |
|
Myślę, że za 4 tys znajdą się i tak chętni. Ja cały czas rozglądam się za mieszkaniem. Wszyscy mówią, że ceny za metr spadną a do tej pory trzeba 2,5 - 3 zaplacic
|
|
~~ogrody | |
![]() |
|
Jesli te bloki powstana to zapewniam ze rozejda sie jak swirze buleczki, moge jeszcze napisac, bo znam to z autopsji,ze mieszkania beda wyprzedane na dlugo przed ukonczeniem budowy!
|
|
|
|
![]() |
|
Pewnie tak będzie masz racje. Z ogrodami było tak samo. Budowali Ogrody 2, a na Ogrody 3 mieli już chętnych.
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Pewnie tak będzie masz racje. Z ogrodami było tak samo. Budowali Ogrody 2, a na Ogrody 3 mieli już chętnych. Kupując nowe mieszkanie dostajesz go w stanie surowym ![]() Sam kilka lat temu stałem przed wyborem kupna mieszkania na rynku wtórnym za około 1200 zł. za metr, lub porywania się na Ogrody, za jeśli dobrze pamiętam ![]() ![]() Delkatnie licząc trzeba wtedy było dołożyć około 800 - 1000 zł. do metra mieszkania żeby go wykończyć ![]() Po przeliczeniu kosztów wykończenia mieszkania w nowym budownictwie, nie miałem wątpliwości na co się decydować ![]() Dzisiaj mieszkam w pięknym, dużym mieszkaniu umiejscowionym w 50-letnim bloku z cegły ![]() ![]() |
|