|
![]() |
|
Witajcie
Z Waszego doświadczenia. Gdzie profesjonalnie w okolicy polecacie wyważyć koła z alufelgami? Gdzie są w miarę nowe, okresowo kalibrowane maszyny? Gdzie zamiast ładować np 80g ciężarków, przesuwa się oponę na feldze i już ciężarków idzie 3/4 razy mniej. Dzięki za konkretny odpis, zadzwonię jeszcze przez telefon dowiedzieć się co i jak i za ile. Alufelgi 19lato, 18zima do zrobienia. Polecam filmik, aby zobaczyć jak to powinno wyglądać: https://www.youtu(...)Fjr1UbRU |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Film bardzo ładny aż chciało by się takiej usługi doznać osobiście
![]() ![]() Co do pokrowców na fotel to chyba standard ale żeby zabezpieczyć kierownicę to nigdy z czymś takim się nie spotkałem ![]() |
|
|
![]() |
|
w salonach VAG jest to obowiązkowe, jak pojedziesz do Skody czy VW na serwis to ci owiną folią kierownicę.
|
|
|
![]() |
|
wybijanie szpilek do czyszczenia piasty?? Są specjalne szczotki do czyszczenia piast ze szpilkami
![]() |
|
|
![]() |
|
Niestety takiej usługi w Stalowej nie uświadczysz. Zapomnij.
Najbliżej Rzeszów, Lublin i to ciężko. Nie polecę nikogo, bo w zasadzie ciężko. Musisz szukać ... łatwo nie będzie. Na tym lokalnym stalowowolskim zaścianku to sami gwałciciele mechaniki. Daj znać jak coś znajdziesz ciekawego. Też czeka mnie wyważanie kół. http://100nm.pl |
|
|
![]() |
|
czortunio czy w okolicy odwiedziłeś wszystkie wulkanizacje i warsztaty świadczące takie usługi?? bo jeżeli nie to jakim prawem wrzucasz każdego do jednego wora?? I co Ty masz z tymi gwałtami?? gwałcili Cię jak byłeś mały czy co??
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Mnie bardziej interesuje wybijanie szpilek, w wersji zamiennikowej 16 lub 20 szpilek każda markowa po minimum 8 złotych sztuka, daje konkretną cenę...
Producenci szpilek nie zalecają ponownego montażu ich, nawet przy wyciskaniu i wciskaniu na prasie uszkadza się je więc dziwne naciąganie klienta "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
wymiana kół to czynność każdy z odrobiną pojęcia powinien sam wykonać bez większych problemów, wprowadza się coraz to bez sensowne normy/wymogi które mają na celu maksymalne skomplikowanie prostych czynności. Kilkanaście lat temu wymiana żarówki nie stanowiła większego problemu teraz o zgrozo... W takim tempie tylko patrzeć jak piasta koła będzie wymienna razem z felgą . Nie dajmy się zwariować.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT wymiana kół to czynność każdy z odrobiną pojęcia powinien sam wykonać bez większych problemów, wprowadza się coraz to bez sensowne normy/wymogi które mają na celu maksymalne skomplikowanie prostych czynności. Kilkanaście lat temu wymiana żarówki nie stanowiła większego problemu teraz o zgrozo... W takim tempie tylko patrzeć jak piasta koła będzie wymienna razem z felgą . Nie dajmy się zwariować. Dokładnie, i jeszcze lepiej z połową zawieszenia. Troche to chore, a ty kierowco płać i płacz. |
|
|
![]() |
|
Dlatego i letnie i zimówki mam na osobnych felgach i jak co roku zmieniam sobie sam. Jedynie co to wyważam na wulkanizacji bo rzecz jasna nie posiadam takiej maszyny.
Ciekaw jestem co taki biedaczek czortunio zrobił by w trasie jak by złapał kapcia. Przecież nie założy zapasu bo musiał by dokręcić fają a to by był już straszliwy gwałt na kole i partactwo ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ciekaw jestem co taki biedaczek czortunio zrobił by w trasie jak by złapał kapcia. Przecież nie założy zapasu bo musiał by dokręcić fają a to by był już straszliwy gwałt na kole i partactwojezyk Kolego. Zastanów się nad tym co napisałeś. Bo się kompromitujesz swoją niewiedzą i ignorancją. Daję Ci do wieczora czas na refleksję. |
|
|
![]() |
|
chyba mi nie powiesz że w bagażniku wozisz profesjonalny klucz dynamometryczny??
|
|
|
![]() |
|
Automobilklub Stalowa Wola , Marcin Banach doważanie kół na samochodzie
|
|
|
![]() |
|
Doważanie jak sama nazwa wskazuje jest to doważanie. Podstawowe wyważanie winno odbyć się na maszynie stacjonarnej !
Stecyk - masz jeszcze szansę. Do wieczora. |
|
|
![]() |
|
A co nie możesz mi teraz odpowiedzieć co zrobisz jak złapiesz kapcia i czy w bagażniku masz profesjonalny klucz?? Aż do wieczora musisz myśleć co by tu odpisać??
|
|
|
![]() |
|
Pisałem o tym wielokrotnie tu na forum. Wysil się do jasnej cholery !
|
|
|
![]() |
|
Rozwadów, Jędruch polecam.
|
|