|
![]() |
|
To w Stalowej i Nisku nie badają dziecku słuchu??? Ani nie robią USG główki i brzuszka???
Pytam bo jestem zdziwiona i to bardzo. W Rzeszowie w każdym szpitalu przy wypisie dzieci mają badany słuch i robione USG. Myślałam że to obowiązek ![]() CYTAT ale odkrycie moje dzieci tez mialy usg glowki i brzuszka aaa i badanie sluchu tez mialy a rodzilam w nisku ... a co do tego ze diecko przewezli do por familii to nie bardzo chce mi sie wirzyc bo to szpital polozniczy a nie intensywnej opieki noworodka jak juz to na lwowska bo tam jest taki oddzial wiem bo jezdzilam tam do siostrzenicy nie mylmy pojec.... W Pro Familii jest Intensywana Opieka noworodka ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Słyszałm od koleżanek które rodziły w Nisku że opieka o niebo lepsza niż w Stw,osobiscie rodziłam w Lublinie w klinice na Staszica(cesarka)opieka zarówno lekarska jak i pielęgniarska na bardzo wysokim poziomie(mam porównanie z inną porodówką)-pełen szacunek do pacjentki,wszystko tłumaczą nawet kilka razy jak trzeba-kilku neonatologów na jednym dyżurze,połozne bardzo cierpliwe i pomocne.Badania dzidsiusia(usg,słuch)w standardzie.Oddział po remoncie z nowoczesnym sprzętem,sala okołoporodowa i porodowa klimatyzowane-dla mnie najważniejsza była opieka-mam dziecko z wadą genetyczną więc wiem jak ważne jest indywidualne podejście personelu.Trochę daleko od Stalówki ale polecam z całego serca i życze szczęśliwego rozwiązania
|
|
Dołączył: 11 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
moze i jest ale napewno nie przywoza tam dzieci urodzonych w innym szpitalu :/
|
|
|
![]() |
|
CYTAT moze i jest ale napewno nie przywoza tam dzieci urodzonych w innym szpitalu :/ Jak teraz jest to nie wiem, ale jak rodziłam córkę dwa lata temu to przywieźli jakiegoś wcześniaka z Niska. Koleżanka tam pracowała w karetce to wiem że jeździli po dzieci do innych szpitali. A teraz to nie wiem, ale z ciekawości zapytam się dziewczyn pracujących tam w szpitalu ![]() |
|
|
![]() |
|
Oczywiście, że przywożą.
|
|
|
![]() |
|
Rodzilam 6 MC temu w Stalowej badają słuch a USG wysłali mnie prywatnie 200 zł...to był mój pierwszy i ostatni poród w Stalowej...
|
|
|
![]() |
|
zastanawia mnie tylko jedno czy Szpital w stw to jakiś zascianek czy po prostu pracują tam ludzie ktorzy popadli w rutynę sprzed 20stu lat?? Czy to wynik słabych zarobków że niektore położne sa takie opryskliwe i jak kobiecie odchodzą wody to pani ta twierdzi ze ekhm ekhm sie pacjentka zesikała po czym wypisują ja do domu a przy porodzie (5dni po terminie) okazuje się ze tych wod byla ilosc znikoma...
Nie wiem na czym to polega ale jestem za tym zeby wspierac miejscowe szpitale zlobki przedszkola szkoly i sklepy ale jak to zrobic... pytam jak? |
|
|
![]() |
|
Rodziłam styczniu tego roku w Nisku i drugiej dobie życia maleństo miało robione badanie słuchu, usg jamy brzusznej i głowki i inne badania. Opieka jest super polożnych jak i pielegniarek. W nisku urodziłam dowje swoich dzieci.
|
|
|
![]() |
|
Też rodziłam w Nisku 07/2011 i 06/2014 i zarówno za pierwszym jak i za drugim razem pobyt był w porządku, dzieci przebadane dokładnie, opieka naprawdę wg mnie na wysokim poziomie.
Dorii |
|
|
![]() |
|
A w stalowej - jaki ordynator taki oddział a panie polozne to cos strasznego. Nie mozna sie doprosic by przyszla, no pod warunkiem ze wogole zastanie sie ja w dyzurce... Lekarz na dyzurze ok - odebral porod, byl mily, no zrobil swoje i to dobrze.
Popiera slowa by inwestowac w swoje lokalne sklepy, przedszkola,szpitale ale najpierw trzeba zrobic generalne porzadki. |
|
|
![]() |
|
A co zabrac ze soba do niska Jakies ubranka daja dla malego czy trzeba mniec swoje? I gdzie jest porodowka/izba przyjec w nisku? W stalowowolskim szpitalu jestem bardziej obeznana a w nisku w szpotalu nie bylam nigdy... Jest to wielka niewiadoma dla mnie Jakie jest podejscie lekarzy? Mialam uderzac na stw w razie alarmu ale to co czytam sklania mnie ku nisku
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
![]() |
|
Dla maluszka trzeba mieć pampersy i chusteczki nawilżane
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Kurczę dziwi mnie to narzekanie na porodówkę w Stalowej. Rodziłam w marcu tego roku i jestem zachwycona warunkami, opieką. Położne na każde zawołanie i dźwięk dzwonka. Kobietki od noworodków też świetne (no może poza jedną młodą dziewczyną, która chyba kij połknęła i nie wie co to uśmiech). Nie powiem złego słowa na opiekę przed, w trakcie i po. Fakt, skończyło się cesarką. Moja córa miała i badany słuch i usg więc nie wiem robią wybiórczo? Dziewczyny, które były w tym samym czasie i mamy kontakt też zadowolone. Może po prostu za dużo filmów się dziewczyny naoglądałyście i oczekujecie nie wiadomo czego
![]() |
|
|
![]() |
|
Rodziłam dwoje dzieci w szpitalu w Stalowej Woli (było to 3 i 4 lata temu) i nie mogę narzekać na opiekę położnych, ani przed, ani po porodzie, jak również położne od noworodków spisywały się na medal. Natomiast jeśli chodzi o badania dziecka to porażka. Ja rodziłam obydwoje dzieci w sobotę, więc lekarz neonatolog widział moje dzieci dopiero w poniedziałek rano na obchodzie. Co do badań to dzieci miały robione tylko i wyłącznie badania słuchu przy wypisie i to wszystko.
|
|
|
![]() |
|
Nie wiem o co chodzi z tą złą opinią o położnych w Stw. Urodziłam tam dwoje dzieci i poza może dwiema paniami wszystkie były bardzo miłe, pomocne i uśmiechnięte.
Przed remontem warunki były faktycznie fatalne, teraz jest super. Poza tym Stw ma lepszych lekarzy niż Nisko, a to chyba najważniejsze. Staliwowolski szpital nie płaci milionowego odszkodowania za źle przeprowadzony poród, ordynatora też bez powodu nie zwolnili... |
|
|
![]() |
|
rodziłam w stalowej, cesarkę wstępnie lekarz zaplanował 2 tyg przed terminem, poszłam prywatnie do Napierały - 2 wizyty po 50 zl, bo ciążę prowadził mi lekarz gdzie indziej, pielęgniarki robiły co trzeba - pierwszej nocy zaproponowały bym się przespała i wzięły dziecko, nakarmiły.. musiałam tylko trochę sępić środki przeciwbólowe, bo oszczędzają... miałam nagraną położną ale to było niepotrzebne - 300 zł za : niech się pani nie denerwuje, bo po co się pani tak denerwuje ...
|
|
|
![]() |
|
Oj im blizej tym wiekszy strach...
|
|
|
![]() |
|
Co do środków przeciwbólowych to fakt, oszczędZają bardzo. No i rodzac sn nie można skorzystać ze znieczulenia, to jest dla mnie najwiekszy minus. Więc rodzic sn pojechalabym pewnie do profamilii, żeby było po ludzku.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Oj im blizej tym wiekszy strach... Ja rozważając szpital w którym urodze, brałam pod uwagę tylko jedno. Chciałam rodzić tam gdzie JA się będę czuła bezpiecznie. Nie zależało mi na uśmiechu położnych, bo to tylko 2-3 dni pobytu. Jak się do mnie nie uśmiechną albo nie powiedzą czegoś miłego to trudno ![]() Chciałam mieć pewność że jak się będzie działo "coś złego" to zainterweniują. Wybrałam pro familię bo czułam że będę tam pod dobrą opieką. I się nie zawiodłam. Końcówka porodu okazała się bardzo ciężka, i jakby nie ogromna pomoc i wysiłek lekarza, mojego dziecka pewnie by nie było :( A miałam taki zapęd pojechać do Niska, ale naszczęście wybrałam kierunek Rzeszów. |
|
|
![]() |
|
Kurcze no i ciezka decyzja. Wiadomo ze matka mysli tylko o tym zeby z dzieckiem bylo wszytsko w porzadku i zeby byli tam ludzie ktorym mozna zaufac...
|
|
|
![]() |
|
Wlasnie ze wzgledu na dobro dziecka ( bo roznie moze byc ) warto rodzic w pro famili. Maja super profesjonalny oddzial neonatologiczny. To daje poczucie bezpieczenstwa
|
|
|
![]() |
|
a co do stalowowolskich pan poloznych to tez slyszalam od znajomych wiele negatywnych opini a jest to trudny okres dla kobiety. przydalaby sie odrobina czlowieczenstwa a nie strzelanie fochow
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Poza tym Stw ma lepszych lekarzy niż Nisko, a to chyba najważniejsze. Skąd to porównanie ?? Znasz wszystkich ?? Leżałam na gin w ciąży w STW i byłam załamana "troską" o pacjenta, badań nie zlecają bo szkoda, ale jak sprawdziłam w ZIPie to skrzętnie je dopisali (oczywiście zapewne przez pomyłkę). Dorii |
|
|
![]() |
|
ja rodziłam we wrześniu w sw i nie mogę narzekać,moze bylo pare minusów ale ogólnie jest ok. mialam cesarke i co najbardziej źle wspominam to anestezjologa gbur ze szok,tu czlowiek zestresowany a ten jeszcze sie drze. Bardzo jestem zadowolna z dr Zajączkowskiego,on mi robił cesarke i mimo ze nie był moim prowadzącym ciąże codziennie do mnie zaglądał itp. Jeśli chodzi o położne to różnie z nimi,straszny nacisk na karmienie piersią,nie chętnie dokarmiają dzieciaczki,wiadomo że z początku tego mleka jest nie wiele,zeby dzieciatko sie najadało,czasem z łaską wzięły małego jak poprosiłam o dokarmienie,ale to zależy kto na zmianie
|
|
|
![]() |
|
Ja rodziłam dwa lata temu w Nisku i jestem bardzo zadowolona. Położne bardzo miłe i pomocne .
|
|