|
|
|
|
|
Jestem mieszkancem niska i bulwersuje mnie sprawa zarobkow burmistrza miasta w ktorym jak by nie Stalowa Wola to by bylo ze 60% bezrobocia. W dodatku koalicja SLD-PIS jak to mozlize ze ludzie z frakcji 180 stopni rozniacych sie pogladami rzadza a w zasadzie proboja ????? Przed Wyborami odbywaly sie w nisku spotkania organizowane przez PIS w sprawach strategicznych dla miasta , szczegolnie zainteresowalo mnie jedno na temat strefy ekonomicznej w Nisku wiec ja sie pytam co dalej radni robia w tym kierunku??? NIC i nic nie zrobia ...... Bardzo dobrze ze jest Stalowa Wola bo gdyby nie to miasto to nisko bylo by juz kompletnym dnem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Widzisz kolego ludzie na takich stanowiskach maja przywileje i burmistrz z nich korzysta proste, nastepna sprawa koalicje rozniacych sie od siebie parti, nie widze nic złego kazdy kombinuje aby miec wiekszosc w radzie i obsadzic stanowiska. Ja nie widze problemu tak bylo jest i bedzie. Ty natomiast jestes zazdrosny ze burmistrz dostal podwyzke ponad 1300 bo Pan moze i tyle zarabia miesiecznie i jeszcze musi dorabiac chodzac po ludziach przebrany za starego mikołaja. Jesli nie pasuje mieszkanie w Nisku - żegnamy
|
|
|
|
|
|
|
Nie mam zamiaru przeprowadzac sie z niska tylko dlatego ze rzadzi w nim kolesiostwo koalicji sld-pis bo to rzenada.
|
|
|
|
|
|
|
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Wyglądasz jak Ozimkowy bojówkarz, który, gdy tylko ktoś wyrazi się nieprzychylnie o "Panu" jak go sam nazywasz, zaczyna ujadać i jest agresywny.
Autor wątku o 1300 zł nic nie napisał, ale Ty już dobrze wiesz, co ludzi wkur...a. CYTAT nie widze nic złego kazdy kombinuje aby miec wiekszosc w radzie i obsadzic stanowiska. Powiedz jeszcze, że jak brudny pijaczyna w Tesco kradnie, to nie widzisz nic złego, bo każdy kombinuje, by jakoś przezyć. Jeżeli po wyborach, dwie frakcje o zupełnie innej polityce dogadują się ze sobą, to świadczy przede wszystkim o tym, że w tyle mają wyborców i mieszkańców. A bratanie się wiadomo, że ma na celu jedynie robienie hajsu. W polityce, w samym i PiS to nic nowego, jak sam prezes dał przykład swego czasu, nawet z dziwką do łóżka by poszedł, jeśli ta mu odpłaci. Tylko teraz pytanie, kto w tym układzie staje się dziwką? CYTAT Ty natomiast jestes zazdrosny ze burmistrz dostal podwyzke ponad 1300 bo Pan moze i tyle zarabia miesiecznie i jeszcze musi dorabiac chodzac po ludziach przebrany za starego mikołaja. Jesli nie pasuje mieszkanie w Nisku - żegnamy Na przyszłość, jak już będziesz dorosły, musisz poznać różnicę pomiędzy człowiekiem zazdrosnym, a człowiekiem wkurzonym. Gdyby na podwyżkę dla Pana Burmistrza składali się tylko Ci mieszkańcy, którzy zadeklarowali jego poparcie, sprawy by nie było. A tymczasem, Józef 69 jest jedną z osób, która płaci Twojemu "Panu". Więc spróbuj wykrzesać z siebie odrobinę szacunku. A co do przywilejów, to przytoczę Ci kilka przywilejów, jakie posiada burmistrz i z których może korzystać: 1. "Karol Rajewski, nowy burmistrz Błaszek już w czasie kampanii wyborczej zapowiadał, że w razie wygranej w wyścigu wyborczym, będzie dzielił się wypłatą z potrzebującym" - połowę pensji oddaje. 2. "Józef Gruszczyk, nowy burmistrz Ostrowa Lubelskiego, obniżył sobie pensję. Będzie zarabiał o 2300 zł brutto mniej niż jego poprzednik." 3. "Burmistrz Jordanowa rozpoczęła rządy w mieście od oszczędności. Co ciekawe, najpierw zaprowadziła je we własnej... kieszeni!" Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
i to jest mądra odpowiedz przedmówcy oczywiście, ...ale efekt jest taki, że każdego z nas włądza i tak ma w dupie...
|
|
|
|
|
|
|
Sprostowanie małe odnośnie określenia "Pan". Przeczytałem ten upośledzony interpunkcyjnie wpis kubanczyka99 jeszcze dwa razy i poukładałem sobie treść po Polsku. Niemniej jednak, ton wypowiedzi a'la burmistrzowe nasienie jak najbardziej pozostał, a motyw ubliżania autorowi wątku przybrał tylko na sile. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
bede napietnowal to co dzialo sie w roku wyborczym i patrzyl na rece wladzy a kryttyka jest adekwatna do tego co sie dzieje ...... kubanczyk wprost napisal ze koalicja sluzy do obsadzania stanowisk wiec brawo dla wyborcow Pana Ozimka, kolesiostwo pelna geba.....
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT jak to mozlize ze ludzie z frakcji 180 stopni rozniacych sie pogladami rzadza a w zasadzie proboja ???? Jakbyś trochę miał wiedzy to byś np wiedział, że w poprzedniej kadencji w sejmiku radni z Mielca targali grubą kasę dla Mielca dziędzi temu, że nie patrzyli na to skąd są, ale patrzyli na dobro miasta i dlatego w takiej mini koalicji byli mieleccy radni SLD-PO-PIS |
|
|
|
|
|
|
Przepraszam ale nie interesuje sie radynymi z Mielca.... Dopiero obiecywali ze nie bedzie z wodą problemow a w Zarzeczu juz jest warunkowa przydatnosc wody do sporzycia http://www.nisko(...)ecze.pdf
|
|
|
|
|
|
|
W sumie racja, ale napisałem tak, żeby było wiadomo, że dla dobra swojego miasta można działać wspólnie mimo rozbieżnych poglądów ogólnych
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT W sumie racja, ale napisałem tak, żeby było wiadomo, że dla dobra swojego miasta można działać wspólnie mimo rozbieżnych poglądów ogólnych ![]() Wspólnie zawsze działa się dla czyjegoś dobra. Dla dobra konkretnej osoby, ogółu, społeczności, środowiska, wizerunku, kraju, a także, a często przede wszystkim, dla dobra swojego. |
|