Dołączył: 6 Cze 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czasami wyobrażnia ponosi mnie aż za daleko ;) dziś np. zastanawiam się nad przyłączeniem Niska do Stalowej Woli. jakie są Wasze opinie? jakie potencjalne plusy i minusy takiej akcji widzicie? Czy jest to w ogóle możliwe? Piszcie!
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
CYTAT zastanawiam się nad przyłączeniem Niska do Stalowej Woli. Ja bym na Twoim miejscu przyłączył ![]() CYTAT jakie są Wasze opinie? jakie potencjalne plusy i minusy takiej akcji widzicie? Czy jest to w ogóle możliwe? Piszcie! ![]() Miło byłoby, gdybyś zaczynając temat, o którym już myślisz nieco, przedstawiła nam swoje przemyślenia. Ja osobiście nie widzę sensu (i możliwości) takiego przedsięwzięcia więc nad plusami czy minusami myśleć już raczej nie mam po co. |
|
|
![]() |
|
mayaaa nie ogarniam Twojej rozkminy. To na samym starcie jest bez sensu. Nisko ma swoją dużo dłuższą i bogatszą historię niż Stalowa. To zupełnie inne miasto i wcale nie pragnie przyłączenia ze stalowowlską metropolią.
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Znam wielu mieszkańców niska którzy akurat chcieliby przyłączenia do Stalowej. Są to ludzie któzy mają dosyć nieudolnych włądz, wody z coca colą i braku pracy
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Innych problemow nie macie? Idzie nad wode lub pod zaje...ste zraszacze
|
|
Dołączył: 6 Cze 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
No właśnie w tym rzecz. Rozkmina pojawiła się wczoraj przy ognisku.
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ci, którzy cenią sobie spokój wyprowadzali by się do 'byłego' Niska, czyli potencjalnej spokojniejszej dzielnicy. Póki co niech się wyprowadzają do spokojnego przyłączonego Rozwadowa ![]() [/cytat] Nisko nie ma na to szans, ale wspólnie z Naszą pomocą (Stalowej Woli) mogliby dopieścić to miejsce, tak, by przyciągało osoby z innych miast,:( [/cytat] Czyli tak jak uroczy pełen atrakcji, już dopieszczony Rozwadów z przepięknym parkiem ![]() |
|
|
![]() |
|
Mayaaa musisz w następnej kadencji wystartować i w porgramie wyborczym obiecać połaczyć te dwa miasta. Proponuje dorzucić jeszcze tbg i już powstałoby całkowite trójmiasto. Stalowa jest miastem bez tradycji, bez porządnego rynku jakim jest centrum. Nie da się połączyć dwóch miast z totalnie innych epok. Nisko na tym biznesie byłoby tylko stratne.
Stalowa ma pod nosem perełkę historyczną (wspomiany wcześniej Rozwadów) jak widać lepiej by im było nawet jakby funkcjonowali dzisiaj jako wieś niż dzielnica stw. |
|
Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Stalowa można przylaczyc do zbydniowa
|
|
|
![]() |
|
Szopen, Twoim wypocinom podziękujemy !! Widzę że na każdy temat masz coś do powiedzenia czyli nic....
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Szopen, Twoim wypocinom podziękujemy !! Widzę że na każdy temat masz coś do powiedzenia czyli nic.... To chu...wo widzisz. Zabrałeś głos w dyskusji, bardzo rzeczowo się wypowiadając. Masz mi coś do powiedzenia to pisz na priv kozaku, chyba, że zgrywasz forumowego strażnika teksasu, powinieneś się jednak przy tym podpisać imieniem i nazwiskiem, żeby całe gimnazjum mogło być z ciebie dumne. Pozdrawiam i pamiętaj, nakrycie głowy w takie upały to podstawa! |
|
|
![]() |
|
Napisze pod postem jako ze powyższy nadaje się do kosza.
Kiedyś, kiedy miałem lat kilkanaście tez rozmawialiśmy i myśleliśmy o podobnych koncepcjach. I argumenty były podobne. Czytając argumentację autorki wnioskuję, że to również osoba młoda, stad tak wiele o studentach, klubach i wypoczynku za miastem. Odnosząc się mayaa do Twojej opinii sadze, ze niestety potraktowałaś to mocno powierzchownie ![]() ![]() A teraz najważniejsze co chce powiedzieć. Tak naprawdę pod względem gospodarczym i strukturalnym takie przedsięwzięcie jest tak skomplikowanym i pełnym zależności, że nie mamy zielonego pojęcia jakie może dać skutki. Możemy sobie wprawdzie pisać o tym, że po połączeniu będzie więcej pizerii w Stalowej i będzie nowy park, ale są to tylko luźne tematy na pogawędki przy browarze i ognisku ![]() ![]() |
|