|
![]() |
|
słyszałem że od pierwszego sierpnia wzrasta cena centralnego ogrzewania i wody, czy to prawda i o ile jest podwyżka i co na to PAN PREZYDENT STALOWEJ WOLI?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
To jest niemożliwe bo jest weksel więc bankowo nieprawda
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
To prawda, podwyżka za c.o. jest dwa razy w roku. Gaz potaniał, wegiel też , a opłaty w PEC coraz wyższe. PEC to firma kombinatorska, szczególnie jesli chodzi o dostawę ciepła do domów jednorodzinnych.
|
|
|
![]() |
|
Podwyżka pewnie spowodowana jest tym, że ludzie mało grzali, wpływy się zmniejszyły, ale w kasie musi być zysk ... Jaki z tego wniosek? Mieszkańcom nie opłaci się oszczędząć na wodzie czy cieple, bo firma zrekompensuje to sobie podwyżkami!
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie dostałem jeszcze żadnej informacji. No ale to pewnie źli ludzie plotki rozsiewają. Przecież Lucjusz obiecał i notariusz to potwierdził, że podwyżki nie będzie.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Przed wyborami pis nie strzeli sobie w kolano łamiąc obietnice.
|
|
|
![]() |
|
![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
CYTAT ![]() |
|
|
![]() |
|
Witam. Dostałam informację z SBM z dnia 25.06.2015, że na podstawie uchwały RN nr 32/15 z dn. 24.06.2015 ulegają zmianie stawki zaliczek na c.c.w. i będą wynosić od 01.10.2012 odpowiednio:
c.c.w. opłata zmienna: 20,35 zł/m3 było 15,47 zł/m3 c.c.w. opłata stała: 0,48 zł/m2/m-c było 0,41 zł/m2/m-c Wysokość stawek wynika z podwyżek taryf PEC i TAURON, oraz analizy zużycia ciepła za lata 2013, 1014 oraz za okres 10-14.2014. Dalej pisze, że szczegółową informację o obowiązujących od 01.10.2015 opłatach za mieszkanie otrzymam we wrześniu. Tak więc będzie podwyżka za ciepłą wodę. |
|
|
![]() |
|
Pomyliłam się pisząc miesiące z roku 2015, powinno być 02 - 10.2015
|
|
|
![]() |
|
Pomyliłam się pisząc miesiące z roku 2015, powinno być 01 - 04.2015
|
|
|
![]() |
|
![]() Cyferek specjalnie dla ciebie. Masz jeszcze link do artykułu. Gdybyś miał jakieś wątpliwości tam masz odpowiedzi na wszystkie pytania. http://stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz&id=33966 PS. Rozumiem że podpis Lucjusza jest niewiele warty. Tak jak jego obietnice. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli". "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
PS. Rozumiem że podpis Lucjusza jest niewiele warty. Tak jak jego obietnice. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" [[b]i]Dobrze rozumiesz Andrzejku! Podpis lucjusza nie jest wart funta kłaków tak jak wszystkie obietnice pis-u![/i]
|
|
Dołączył: 22 Cze 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
od początku byłem pewien,że ten chłoptaś ma parcie na koryto i powie wszystko co ludzie chcą usłyszeć, byle wygrać wybory. a tym aktem notarialnym można sobie podetrzeć wiadomo co.
![]() ![]() Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
![]() |
|
No to niech jeszcze ktoś przypomni kto rządzi w PEC i z czyjej rekomendacji, kto jest właścicielem PEC.
|
|
|
![]() |
|
Właścicielem jest miasto a stanowiska obsadził tam Lucek w podziękowaniu za poparcie i pomoc w kampanii.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Może załatwi to i wycofają podwyżki w SBM a jak nie to dalej ich popierajmy w wyborach!!
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A jak ktos nie ma cieplej wody to pofwyzki nie bedzie miał????? Mam terme
|
|
|
![]() |
|
Ale co ma piernik do wiatraka?
To jest podwyżka w spółdzielni mieszkaniowej i lucek nie ma nic do gadania. Ja jestem we wspólnocie i telefonowalem do zarzadcy pytalem o podwyżki cen. Stwierdził że w tym roku nie są przewidywane! ! Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
![]() |
|
Spółdzielnia nie ma prawa zarabiać na sprzedaży ciepłej wody. Koszt zakupu przerzuca na lokatorów.
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
a zmieniał ktoś tauron na coś innego????
|
|
|
![]() |
|
Na uwagę zasługuje jedna z ostatnich (bezpośrednio przed wyborami samorządowymi) publicznych wypowiedzi prezesa Chciuka dot. polityki cenowej i działalności spółdzielni mieszkaniowych w St.W.:
CYTAT (...) Udało nam się poszerzyć wachlarz usług spółki, ograniczyć koszty chociaż z drżeniem serca patrzę na rosnące ceny energii elektrycznej. Ja i moi pracownicy wiemy jedno: damy sobie radę jak to robiliśmy do tej pory i to na pewno nie kosztem mieszkańców" - powiedział Robert Chciuk. Zwrócono także uwagę, że kandydaci powinni bardziej podebatować o kontrowersyjnych sposobach obciążania mieszkańców, fakturowaniu i rozliczaniu różnic pomiędzy wodomierzem głównym a sumą wskazań wodomierzy lokalowych ze spółdzielniami oraz na temat tego co się dzieje z 10% narzutem do ceny wody i ścieków MZK, na które spółka nie ma wpływu, a której planowana marża nigdy nie przekroczyła 3%. Zdarza się, że osoba przebywająca dłużej za granicą jest obciążana przez zarządcę kilkoma tysiącami złotych za całość różnic. (...) No to jak to w końcu jest? Czy spółdzielnia rzeczywiście zarabia na mieszkańcach? Czy spółdzielnia jako podmiot, którego celem nie jest cel zarobkowy a realizacja potrzeb mieszkaniowych mieszkańców ma prawo uzyskiwania zysku na podstawowej, statutowej działalności? Czy spółdzielnia podtrzymuje informacje zawarte w zestawieniu kosztów utrzymania lokalu mieszkalnego, że nie ma wpływu na cenę wody i kanalizacji? |
|
|
![]() |
|
Witam.
Przekazane w poście informacje dotyczące podwyżki taryfy za wodę i ścieki jest nieprawdziwa. W mieście nie planuje się podwyżek opłat za wodę i ścieki co jest zgodne z oświadczeniem notarialnym ogłoszonym w kampanii przez obecnego prezydenta Lucjusza Nadbereżnego. Sprawa podwyżek za usługi ciepła w tym podgrzewanie wody nie była określona w oświadczeniu notarialnym prezydenta Nadbereżnego. Proszę przeczytać zamieszczone powyżej oświadczenie. Zobowiązanie do niepodnoszenia opłat za wodę dotyczyło taryfy za wodę i ścieki, które jest głosowane przez Radnych Rady Miejskie. Planowana podwyżka w PEC ma wynosić 2% i jest wynikiem podwyżki firmy Tauron i jest całkowicie niezależna od władz miasta czy władz spółki PEC. W ostatnich latach za prezydenta Szlęzaka spółka PEC podnosiła opłaty za grzanie o ok 7% rocznie - między innymi mieszkańcy Stalowej Woli w taryfie płacili za imprezy miejskie typu Dni Stalowej Wolej - na wniosek prezydenta Nadbereżnego nowy zarząd PEC zmienił tę złą praktykę. Praktyka spółdzielni pobierająca zaliczkę i podnosząca opłaty swoim mieszkańcom jest autonomiczną decyzją spółdzielni na która nie mają wpływu władze miasta. Członkowie spółdzielni powinni wymagać od swoich władz podejmowania działań, które np zostały podjęte w samorządzie. W przeciwieństwie do wszystkich powyżej komentujących przed napisaniem tego postu skonsultowałem go z osobami związanymi z PEC i MZK, które odpowiadają za kształtowanie tych cen. Pytanie czemu komentujący celowo kłamią i wprowadzają mieszkańców w błąd? Pozdrawiam Człowiek sprostowanie ;-) |
|
|
![]() |
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli"
CYTAT W przeciwieństwie do wszystkich powyżej komentujących przed napisaniem tego postu skonsultowałem go z osobami związanymi z PEC i MZK, które odpowiadają za kształtowanie tych cen. Pytanie czemu komentujący celowo kłamią i wprowadzają mieszkańców w błąd? Bo nie mamy takich układów by wieczorem zadzwonić do PEC i spytać o co biega? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
@Andrzejek:
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Realizacja po 7 miesiącach rządzenia: 1. Obniżka z 7 zł na 4,5 zł za śmieci i obniżka 20% dla przedsiębiorców. 2. Wyjęcie z taryfy cieplnej kosztów organizacji imprez miejskich w PEC - dzięki temu podwyżka w PEC to tylko i wyłącznie efekt podwyżki tauronu. 3. Nie będzie podwyżek wody i z tego co wiem pracują żeby od 1 stycznia obniżyć ścieki zgodnie z zobowiązaniem z kampanii nowego prezydenta. Czy mam kontakty z ludźmi z miasta - tak mam. Bo byłem wiernym wyborcą Szlęzaka i zawsze głosowała na niego, zarówno ja i moja rodzina. I tu może zaskoczę ale młody Nadbereżny przez te 7 miesięcy pokazał, że miasto się nie zawaliło pod jego rządami a podejmuje działania którym brakowało poprzednikowi. Od pracowników urzędu nie usłyszałem złego słowa o nowym a myślę, że to ważna rekomendacja od ludzi którzy widzą to codziennie od kuchni I dla jasności jak zobaczę artykuł i post w którym Nadbereżny czy jego ekipa będzie mówić nieprawdę to też ja sprostuję. Patrzmy władzy na ręce ale niech to będzie oparte o jakieś przyzwoite zasady. Moja propozycja nie róbmy śmietnika z tego forum tylko rozmawiajmy o faktach. pozdrawiam |
|