|
![]() |
|
Lingua, przecież wiesz co wystawiasz. Faktura jest na kwotę 410 zł. Numer 11/9/15. Weź sobie sprawdź w papierach i będziesz wiedział.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Bardzo proszę o udostępnienie rachunku 11/9/15, ponieważ tak się składa, że nie wystawiałem takiego numeru we wrześniu i nadal twierdzę, że osoba oskarża mnie nie słusznie. Rachunek najprawdopodobniej jest spreparowany i chciałbym mieć pewność, że się nie mylę.
|
|
Dołączył: 6 Cze 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Lingua, przecież wiesz co wystawiasz. Faktura jest na kwotę 410 zł. Numer 11/9/15. Weź sobie sprawdź w papierach i będziesz wiedział. Sofia, dziękuję, ale to nie ma sensu. Za chwilę pewnie pojawi się komentarz "to nie moja faktura, to nie moje biuro". ![]() Naprawdę nie chcę się już denerwować ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Nie wystawiles, we wrzesniu 11 faktur? Dzisiaj jest dokladnie 11 wrzesnia, wiec wypada ledwo jedna dziennie.
|
|
|
![]() |
|
Super. Bardzo dziękuję jednemu z forumowiczów za udostępnienie spreparowanej faktury. Moja "Klientko" lekka wtopa, nie jesteśmy płatnikami VAT, mamy inny wzór rachunków - nie faktur, i inną numerację. Cieszę się, że dostarczyła Pani dowodu swego kłamstwa. Sprawa trafi zapewne do organów ścigania, pomówienie pomówieniem, ale generowanie fałszywych dokumentów jest zapewne karalne. Moderatorów - proszę o zachowanie wątku, może być potrzebny w sprawie i śledztwie. Pozdrawiam serdecznie nieuczciwą konkurencję.
|
|
Dołączył: 6 Cze 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
No przyznam szczerze, sprawa zapowiada sie ciekawie; jedno z dwojga ewidentnie tu mija sie z prawdą, ciekawa jestem kto; będę wątek sledzic...
|
|
|
![]() |
|
http://zapodaj.net/images/bc2851494b0d8.jpg
Należy zauważyć, że brakuje: - daty wystwienia - miejsca wystawienia - jednostki miary - kwoty słownie Dziwna sprawa ... |
|
|
![]() |
|
Byłbym wdzięczny za przesłanie faktury również do mnie. Korzystałem z usług tego biura, mam ich fakture na mailu - mogę stwierdzić czy OK.
|
|
|
![]() |
|
Masz kolego linka wyżej: http://zapod(...)b0d8.jpg
|
|
|
![]() |
|
A może to jakiś pracownik biura robi lewiznę ?
|
|
|
![]() |
|
Przepraszam, pomyłka z mojej strony - mam rachunek a nie fakturę.
Nie będę nic sugerował.. |
|
|
![]() |
|
Pieczątki i podpisu też dziwnie brak na fakturze
|
|
|
![]() |
|
Zgadza się, ma Pan rachunek, gdyż my nie wystawiamy faktur VAT.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Pieczątki i podpisu też dziwnie brak na fakturze Tego akurat nie brakuje ![]() Wracając do tematu. Nie ma już rachunków. Są tylko faktury. VAT lub nie VAT - ale faktury. |
|
|
![]() |
|
ależ oczywiscie ze są jeszcze rachunki....
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ciekawa sytuacja. Czyżby faktycznie bezczelne pomówienie konkurencji?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
meadan bardzo dziękuję. Sprawa chyba jest już jasna.
|
|
|
![]() |
|
Ale jaja ;-)
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Sprawa wygląda ciekawie, nadesłane zdjęcie przez mayaa nie stwierdza jednoznacznie czy jest czy też nie klientką podanego biura.
Bardzo ciekawe jest natomiast to, że w formularzu dostępnym na stronie biura możemy wybrać: "Forma rozliczenia (umowa o dzieło, rachunek, faktura VAT)" - jeśli nie są państwo płatnikiem VAT to w jaki sposób wystawiają f-vat ? Ciekawy jest też zapis o udostępnianiu tekstu tłumaczonego osobom trzecim bez zgody zamawiającego... |
|
|
![]() |
|
żubrze, jeśli już coś piszesz to rób to rzetelnie
1. Wykonawca może powierzyć w całości, wykonanie dzieła osobie trzeciej bez dodatkowej zgody Zamawiającego. nie mniej, ani nie więcej oznacza to, że zlecenie może być przekazane do podwykonawcy. i nie jest to nic nadzwyczajnego tylko normalna praktyka biur tłumaczeń |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bardzo ciekawe jest natomiast to, że w formularzu dostępnym na stronie biura możemy wybrać: "Forma rozliczenia (umowa o dzieło, rachunek, faktura VAT)" - jeśli nie są państwo płatnikiem VAT to w jaki sposób wystawiają f-vat ? zubrstw formularz o którym piszesz jest formularzem współpracy z tłumaczem, a nie klientem. |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na jedno wychodzi udostępnienie tekstu mojego osobom trzecim bez mojej zgody... A może ktoś nie życzy sobie aby jego tekst udostępniać.
Tym bardziej jest to ciekawe, klient nie otrzyma F-vat, ale tłumacz już tak ? Coś się tutaj nie zgadza. |
|
|
![]() |
|
Zubrst to chyba chodzi o fakturę wystawioną przez podwykonawcę na zleceniodawcę za wykonaną pracę
|
|