|
![]() |
|
CYTAT Nasze gusta sacro-estetyczne to w większości – niestety – późne wnuki kiczu, a czasami wręcz jego bezpośredni spadkobiercy ks. Andrzej Draguła https://wiez.pl/2020/12/14/szopka-watykanska-nie-epatuje-uproszczonym-pieknem-i-dlatego-nie-podoba-sie-katolikom/ ciekawa opinia ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
dlaczego tu nie można usuwać przypadkowo wysłanych postów?
halo admin, moderator, ktokolwiek! ![]() dlaczego można wysyłać post za postem w ciągu kilku sekund? dlaczego można wstawiać post pod swoim postem? dlaczego można wstawiać puste posty? dlaczego forum nie jest responsywne? |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
edek, zapłakany wyciera smarki z nosa, wysłał idiotę nr 4 do walki o wolność pisiorską
![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
i przegrał
![]() |
|
|
![]() |
|
Potwierdziłeś moje obiekcje Herbatko, postępowa Szopka Franciszka podoba się "obrzeżom" katolików. A dlaczego to już pisałam.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
Szopka jak szopka każda taka sama. Na jedno kopyto.
Mi osobiście najbardziej podoba się kultywowanie pogańskiego zwyczaju czyli choinki. Jak myślicie gdyby Jezus żył w naszych czasach to czy bujał by się Bentleyem i chronił pedofilię? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Bo jest taka sama od narodzin Jezusa
![]() Papież Franciszek w nagraniu skierowanym do uczestników spotkania Climate Ambition Summit, zorganizowanego przy okazji piątej rocznicy ustanowienia Porozumienia Paryskiego, zapowiedział, że Watykan do połowy obecnego stulecia wyzeruje swoje emisje CO2. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 24 Cze 2020r. Skąd: gudmankowo Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
regres - idziesz w pytania z dupy
próba zastępowania dzbana foliarza? ***** regresa |
|
|
![]() |
|
CYTAT edek, zapłakany wyciera smarki z nosa, wysłał idiotę nr 4 do walki o wolność pisiorską ![]() Czy ja Andrzejku jestem bezpartyjnym wolnościowcem rodem z obojga sztabów , żebym kogoś mógł wyznaczyć bądź wydelegować ? Myślę że mierzysz wszystkich swoją miarą tak na 300 % RRSO , i stąd wynika problem... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT edek, zapłakany wyciera smarki z nosa, wysłał idiotę nr 4 do walki o wolność pisiorską ![]() hej klakierku forumowy pajacu nr.1 łap smerfy wyliniały kocurze ***** anżeja! |
|
|
![]() |
|
Niemieckie władze we współpracy ze związkami religijnymi uzgodniły przepisy obowiązujące w Wigilię i Boże Narodzenie w kościołach. Zabroniony będzie jakikolwiek śpiew.
A w sklepach wprowadzono język migowy i rękawiczki? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
W Polandii cebulandi wprowadzono ograniczenia spotkań rodzinnych na wigilię. W tym czasie zbiorowe komercyjne uroczystości urodzinowe oraz bierzmowania bez maseczek na setki osób trwają bezkarnie w najlepsze. Siewcy śmierci i podwójnych standardach. Nadzwyczajna kasta. Mordercy osób starszych i schorowanych.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Oszalałeś od Czerwonych Internetów,,, Ludzie będą się spotykać. Spotykają się w Supermarketach
![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
regresku - nie zapominaj o strajku "kobiet"
|
|
|
![]() |
|
Za poprzedniej socjalizmu strajki także były niegalne. W tym przypadku o objaw odwagi i poświęcenia koniecznego dla dobra wyższego czyli bohaterstwo.
Wszyscy wiemy doskonale że to nepotyczna banda PISorzytów na czele ze starymi kawalerami prowokowała naród do wynajęcia na ulicę w czasie pandemii. Skandal o podwójnym obliczu. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
CYTAT W tym przypadku o objaw odwagi i poświęcenia koniecznego dla dobra wyższego czyli bohaterstwo. Mam pojechać na oklep? ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Za poprzedniej socjalizmu strajki także były niegalne. W tym przypadku o objaw odwagi i poświęcenia koniecznego dla dobra wyższego czyli bohaterstwo. Wszyscy wiemy doskonale że to nepotyczna banda PISorzytów na czele ze starymi kawalerami prowokowała naród do wynajęcia na ulicę w czasie pandemii. Skandal o podwójnym obliczu. I jeszcze zastrzelili Diduszkę... https://mobile.twitter.com/Oli_Pochwat/status/1339268853466017792 |
|
|
![]() |
|
Dobrze że masz co wspominać. O konfiskacie flagi ani słowa
![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Nic nie wiem o żadnej fladze Andrzejku. Pewnie na TVN o tym trąbią , ale nie miałem dziś ochoty na porcję masochizmu...
![]() Za to Ciamajdan zawsze miło powspominać. Ci wszyscy wasi święci męczennicy za praworządność to sama szumowina. Z drugiej strony czy powinno to dziwić? ![]() Ciągnie swój do swego.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nic nie wiem o żadnej fladze Andrzejku. Pewnie na TVN o tym trąbią , ale nie miałem dziś ochoty na porcję masochizmu... ![]() Za to Ciamajdan zawsze miło powspominać. Ci wszyscy wasi święci męczennicy za praworządność to sama szumowina. Z drugiej strony czy powinno to dziwić? ![]() Ciągnie swój do swego.... Ja to akurat wiem z internetu ale na Polsacie też pokazywali. Ty tylko ten tvn a bez niego nic nie wiesz i znów wychodzisz ma głupka ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
a to klakierku - skoro wiesz z internetu
no to pewniak a teraz do roboty wyliniały kocurze! łap smerfy ***** anżeja |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja to akurat wiem z internetu ale na Polsacie też pokazywali. Ty tylko ten tvn a bez niego nic nie wiesz i znów wychodzisz ma głupka ![]() Tak Andrzejku to okropne że ktoś zarzuca ci oglądanie TVN. Całkowicie bezpodstawnie zresztą... ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Ja to akurat wiem z internetu ale na Polsacie też pokazywali. Ty tylko ten tvn a bez niego nic nie wiesz i znów wychodzisz ma głupka ![]() Tak Andrzejku to okropne że ktoś zarzuca ci oglądanie TVN. Całkowicie bezpodstawnie zresztą... ![]() Tak to straszne, gdy to twój jedyny argument. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|