|
![]() |
|
Tego się obawiałem regresie...
![]() Będzie innych wyzywał od komuszych roszczeniowców , a sam jest zwolennikiem akcesji Polski w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich. Co za szelma... ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Andrzejku czy uważasz podobnie jak ja że lepsza możliwość rezygnacji z PPK , niż brak możliwości rezygnacji z OFE? Czy masz inne zdanie? ![]() Gdzie jest h***? Mam inne zdanie. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 24 Cze 2020r. Skąd: gudmankowo Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
czyli czekasz na instrukcje z centrali
|
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Andrzejku czy uważasz podobnie jak ja że lepsza możliwość rezygnacji z PPK , niż brak możliwości rezygnacji z OFE? Czy masz inne zdanie? ![]() Gdzie jest h***? Mam inne zdanie. A co jest złego w daniu ludziom wyboru? ![]() Nie wiesz co się stało z hujowozrobionym? Przepadł jak kamień w wodę. Wszyscy go polubiliśmy i martwimy się o niego... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT A co jest złego w daniu ludziom wyboru? ![]() Bo to taki wybór, że trzeba rezygnować. Wybór byłby wtedy gdyby dołączenie do programu było dobrowolne. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Andrzejku cały czas rozchodzi się o sedno sprawy. Nie pasuje ci PPK wypisujesz się. Z OFE nie mogłeś się wypisać ani zrezygnować. No chyba że kopnąłeś w kalendarz...
![]() Gdzie jest h***? ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Andrzejku cały czas rozchodzi się o sedno sprawy. Nie pasuje ci PPK wypisujesz się. Z OFE nie mogłeś się wypisać ani zrezygnować. No chyba że kopnąłeś w kalendarz... ![]() Już wykazałem brak twojej wiedzy w temacie ofe. Wszystko zależało od wieku wchodzącego. Upierasz się, mimo braku wiedzy i racji by udowodnić wyższość PPK. A dla mnie jedno i drugie jest złe bo rząd daje złudne poczucie własności zgromadzonych tam pieniędzy. Nie kompromituj się już w tym temacie. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Andrzejku nie twierdzę że znam się na wszystkim. W wielu kwestiach są ludzie mądrzejsi ode mnie i być może to jest jedna z nich. Niemniej nie rozumiem dlaczego możliwość rezygnacji z PPK ma być gorszą opcją niż brak możliwości z OFE?
![]() W przeciwieństwie do was bezpartyjnych wolnościowców rodem z miasta Stalowej Woli nie jestem omnibusem ... ![]() Gdzie jest h***? |
|
|
![]() |
|
CYTAT Tego się obawiałem regresie... ![]() Będzie innych wyzywał od komuszych roszczeniowców , a sam jest zwolennikiem akcesji Polski w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich. Co za szelma... ![]() Traktat Lizboński ratyfikowali i negocjowali prezesi PIS. Popierając ich sam go popierasz więc szelmy szukaj w postaci swoich wybranków lub w lusterku. Ja jestem zwolennikiem współpracy (również konkurencji) na arenie międzynarodowej celem 1. czerpania korzyści z handlu międzynarodowego 2. czerpania korzyści ze współpracy w razie konfliktu militarnego z Rosją 3. umocnienia pozycji i znaczenia starego kontynentu względem interesów globalnych takich potęg światowych jak Chiny, Rosja, USA Każdy kto ma na tyle rozumu żeby wspierać pozycję i dobrobyt Polski myśli podobnie. Zaklute łby wpływów Putina i samowanczych dyktatorów będą przeciwko. Tak było za poprzedniego socjalizmu. Tak jest teraz. Kościół przy okrągłym stole podzielił się wpływami z socjalistami. Doprowadziło to do pseudo zmiany systemowej bez wymiany elit. Od tamtej pory Polska nie uwolniła się od złodziejskich socjalistów. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
CYTAT Andrzejku nie twierdzę że znam się na wszystkim. W wielu kwestiach są ludzie mądrzejsi ode mnie i być może to jest jedna z nich. Niemniej nie rozumiem dlaczego możliwość rezygnacji z PPK ma być gorszą opcją niż brak możliwości z OFE? ![]() W przeciwieństwie do was bezpartyjnych wolnościowców rodem z miasta Stalowej Woli nie jestem omnibusem ... ![]() Wcale mnie nie dziwi, że nie rozumiesz. Już tak masz. A jedyny twój argument to bezczelność i pomówienia. Nawet teraz nie potrafisz odpuścić tylko brniesz w beznadziejną sprawę. Mimo, że wszystko już wyjaśnione. Jesteś zwykłym pisiorskim zerem. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Ależ regresie ty bredzisz. Już w trakcie referendum akcesyjnego byłem przeciwko Anschlussowi. Wiedziałem jak to się skończy zanim w ogóle padła kwestia Traktatu Lizbońskiego. Jego podpisanie ( ratyfikowane przez Sejm 28 lutego 2008) to był jeden z największych błędów w karierze politycznej Lecha Kaczyńskiego. Zakrawającym o zdradę stanu , o tych politycznych szumowinach z Platformy , które ówczesnego prezydenta każdego dnia naciskały o stosowny podpis , nawet nie warto wspominać.
Tak czy inaczej traktat został ratyfikowany , a Polska stała się kolonią socjalistycznej republice europejskiej. Nie powiem wujek Hans trochę sypnął groszem żeby durnie waszego pokroju powtarzali frazesy o korzyściach płynących z obecności naszego kraju w UE... ![]() Widzisz z kościołem jest trochę tak że po jego wyrugowaniu wchodzi nowa ideologia , jakaś parareligia. Coś na zasadzie Palikmiota, który od konserwatywnego wydawcy Ozonu stał się głównym przedstawicielem wojującego antyklerykalizmu w naszym kraju. Tyle że kiedyś czytałem z nim wywiad , o jego podróżach do Indii i poradach od hinduskiego kapłana . No wiesz dokonał apostazji , żeby go jakiś bramin zielarz leczył korzeniem... ![]() Zresztą to samo jest z naszymi Julkami. Do kościoła nie chodzą bo to ciemnota i zabobon , ale już stawianie tarota czy inne astrologiczne głupoty , jest jak najbardziej trendy... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Andrzejku nie twierdzę że znam się na wszystkim. W wielu kwestiach są ludzie mądrzejsi ode mnie i być może to jest jedna z nich. Niemniej nie rozumiem dlaczego możliwość rezygnacji z PPK ma być gorszą opcją niż brak możliwości z OFE? ![]() W przeciwieństwie do was bezpartyjnych wolnościowców rodem z miasta Stalowej Woli nie jestem omnibusem ... ![]() Wcale mnie nie dziwi, że nie rozumiesz. Już tak masz. A jedyny twój argument to bezczelność i pomówienia. Nawet teraz nie potrafisz odpuścić tylko brniesz w beznadziejną sprawę. Mimo, że wszystko już wyjaśnione. Jesteś zwykłym pisiorskim zerem. Jestem tylko człowiekiem Andrzejku. Ułomnym i omylnym. W związku z tym podlegam wszystkim ograniczeniom wynikającym z naszej natury... ![]() Rzecz jasna te ograniczenia nie dotyczą bezpartyjnych wolnościowców rodem z miasta Stalowej Woli. Oni unieśli się ponad utarte schematy , a ich nieomylność jest wręcz legendarna. A najbardziej są znani ze swojej wyrozumiałości i tolerancji... ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() Może Słowacy jedli za mało jabłuszek albo nie trzymali dystansu... ![]() Minister Niedzielski ogłosił trzecią falę w Polsce. U mnie po spłukaniu wody w kiblu to jest tych fal nawet więcej... ![]() |
|
|
![]() |
|
szwedom te nie wyszło
średniowieczne metody nie sprawdziły sie ***** covidowych idiotów |
|
|
![]() |
|
Ale co Szwedom nie wyszło? Bo mi się wydaje że jako jeden z niewielu krajów Europy nie dali z siebie zrobić idiotów.
Na Słowacji wprowadzili godzinę policyjną i zakaz wychodzenia z domu. A pomogło im to jak choremu dzień dobry... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT szwedom te nie wyszło średniowieczne metody nie sprawdziły sie ***** covidowych idiotów Co nie wyszło Szwedom? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
czyli WASZYM zdaniem
szwedzki średniowieczny model "walki" z Covidem jest ok? no to grubo Bolek i klakier jednym głosem tego jeszcze nie było |
|
|
![]() |
|
CYTAT czyli WASZYM zdaniem szwedzki średniowieczny model "walki" z Covidem jest ok? no to grubo Bolek i klakier jednym głosem tego jeszcze nie było Co to jest średniowieczny model? Nie zamknęli gospodarki. Nie uwięzili ludzi w domach. Nie nakazali zamknięcia biznesów. Funkcjonują normalnie. W reżimie sanitarnym ale normalnie. To średniowiecze? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
No i przede wszystkim w statystykach Szwedzi wypadają niewiele gorzej niż my. Wychodzi na to że ten cały lockdown był niepotrzebny , a ta rada medyczna przy Morawieckim , to banda debili...
![]() https://www.worldometers.info/coronavirus/ Nawet Andrzejek czasem napisze coś zgodnie z prawdą . Akurat tutaj ma rację. Zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę... ![]() |
|
|
![]() |
|
W USA porównano stany które prowadziły zupełnie odmienną politykę restrykcji bodajże Florydę i Californię. W jednym ostre restrykcje. W drugim brak lockdawn'u. Różnicy w przebiegu pandemii nie odnotowano.
To jest info zasłyszane w radiu. Niemniej jednak warto zauważyć że @PolakzPopki nigdy nie posługuje się argumentami. To nie mroki średniowiecza żeby brakowało informacji choć nie na darmo PISowcy nazywają swój elektorat ciemnym ludem, dziadami i mają premiera który każe im robić za miskę ryżu. Nie wiesz o czym piszesz @PolakzRosji czy celowo wyprowadzasz w błąd? Zmień sobie nick na cebularz albo np. Janusz bo obrażasz moje uczucia patriotyczne. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Regresie w TVN uczą tego patriotyzmu? Nieslychane... ![]() |
|
|
![]() |
|
regresik ty zaś nigdy nie posługujesz się rozumem
***** sztabowców PS ty nie masz czegoś takiego jak "uczucia patriotyczne" podobnie anżej PS 2 przypomnijcie mi - za co władze Szwecji przepraszały społeczeństwo? |
|
|
![]() |
|
Chyba za to że gdyby musieli chodzić w chińskich maseczkach i wszystko pozamykali to zamiast 12449 osób uznanych za zmarłych skutkiem srakawirusa zmarło by tysiąc osób mniej...
![]() Żeby być sprawiedliwym trzeba jednak dodać że PKB Szwecji mimo braku lockdownu też jest ujemny. No i mimo wszystko oprócz Sylwestra pisiory nie wprowadzili godziny policyjnej , a w wielu sąsiednich krajach wprowadzono takie rozwiązania... ![]() Zawsze mówiłem że jesteśmy jako społeczeństwo niczym stado baranów które do jednej zagrody pasterz z TVP, a do drugiej z TVN zagania... ![]() A już szczytem jest kiedy te owieczki zaganiane do zagrody beczą na siebie : " jesteś zmanipulowany" " TVP/TVN ci sączy propagandę"... ![]() |
|
|
![]() |
|
Bolek dlaczego mi imputujesz z tym TVNem? Ja od lat telewizji nie oglądam.
Kiedy korzystam z programów informacyjnych to Polsat, polskie radio 24 (PiSlodziejska propaganda) i losowe portale informacyjne i branżowe. Ty w kółko wałkujesz i mi przyklejasz TVN. Dlaczego? @NosaczzPolski trzy słowa do ciebie - **** ** * *****. Socjalne to dla ciebie szansa bo ani do nauki ano do pracy chęci nie masz co widać. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
CYTAT Regresie w TVN uczą tego patriotyzmu? Nieslychane... ![]() Tego idioty horbana nie zapraszają do TVP? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|