Dołączył: 24 Cze 2020r. Skąd: gudmankowo Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ciebie nie można dobrze oceniać
nie ma za co kłamca, tchórz ***** anżeja |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Za to ciebie tylko dobrze
![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
mi to zwisa
|
|
|
![]() |
|
Myślisz, że innym nie zwisa?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
a co mnie to obchodzi?
mnie obchodzą dobrzy ludzie tu jest ich mało i z pewnością nie jesteś jednym z nich obserwowałem cię od dawna, zanim zacząłem tu pisać choć decyzję o włączeniu się do tego bagna podjąłem widząc bezkarność PolakazPolski20 ty jesteś tylko jego klakierkiem |
|
|
![]() |
|
Można powiedzieć, że jesteś moim psychofanem?
Pzp20 to Gargamel? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
nie
|
|
|
![]() |
|
Nie?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT CYTAT Tylko że ja nie mam żadnych zawistnych żądzy. ![]() I tu się głęboko mylisz Andrzejku. Od wielu lat piszę ci o tym mniej lub bardziej otwarcie. Gdybyś miał taką możliwość to byś Kaczyńskiego i Morawieckiego ( Ziobrę i Macierewicza pewnie też ) skrócił o głowę. A twardych ( rzeczywiście irytujących) wyznawców religii smoleńskiej i w ogóle kaczyzmu jako takiego , utopiłbyś w Sanie. Czyżbym źle cię oceniał , i nie pałasz nienawistną żądzą odwetu na ludziach o innych poglądach niźli ty sam? Czy nie uważasz się za mądrzejszego , lepszego od innych , bo ty wiesz lepiej niż wszyscy naokoło? Przecież twoja ulubiona telewizja od lat sączy ci propagandę i jad nienawiści w kierunku pisiorstwa i durnego społeczeństwa , które w demokratycznych wyborach dało tym zamordystom mandat do rządzenia... ![]() Bynajmniej nie twierdzę że ludzie oglądający TVP są lepsi. Oni również poddawani są zmasowanej obróbce skrawaniem swoich mózgów. Również są karmieni nienawiścią , tą samą co ty , tylko z inaczej skierowanym wektorem. Tyle że oni wzbudzają najwyżej politowanie ( nawet nad nimi trzeba się pochylić ze zrozumieniem - są po trosze jak niepełnosprawne dzieci). Niemniej ty i cała wasza menażeria , po seansach nienawiści w Faktach, czuje się lepsza od reszty. To wasze przekonanie o byciu mądrzejszym fajnopolakiem , jest jak dla mnie bardziej dotkliwe. Pelikany myślą że Jaro to mąż opatrznościowy polskiej sceny politycznej , jednostka wybitna i nieomylna. Ty ( wy) uważacie go za gnoma , zawistnego kurdupla z zepsutymi zębami , bez konta w banku i prawa jazdy. A czy prawda nie leży po środku? Czy Kaczyński nie jest ani taki cudowny i wielki jak uważają widzowie TVP , ani takim potworem , jakim jawi się po obejrzeniu TVN? Myślałeś kiedyś o tym , czy zdolność myślenia abstrakcyjnego ( charakterystyczna dla gatunku homo sapiens) , u ciebie się nie rozwinęła? A może coś zakłóca prawidłowy przebieg informacji w twoim mózgu? ![]() Oczywiście, że źle mnie oceniasz. Może takiego chciałbyś mnie widzieć? Muszę przyznać Andrzejku że twoja argumentacja w poście była niezwykle celna i błyskotliwa. Przedstawiłeś tyle argumentów w swojej sprawie , że zaczynam mieć wątpliwości , czy aby nie nazbyt pochopnie cię oceniłem... ![]() Zawsze wiedziałem że masz w sobie spory potencjał intelektualny, muszę jednakowoż przyznać , że i tak cię nie doceniałem... ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
A po co mam się rozpisywać. Używać argumentów jak i tak na koniec napiszesz, że jestem lichwiarzem i jestem niewiarygodny. Chętnie pogadam poważnie ale z poważnym rozmówcą. Tu każdy temat jest zaraz sprowadzany do szamba.
Teraz kolej na pzp i jego ***** Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Mądry przeczyta, zrozumie.
![]() Nie trzeba tłumaczyć. ![]() Głupiemu nawet Wikipedia nie pomoże. ![]() Krótko,w bratnim jezyku-Paszli w PiS du. ![]() Enter... ![]() https://demot(...)ia-mylic SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
juśdzielec coś ci sie styki rozwarły
nie pij tyle ***** juśdzielca |
|
|
![]() |
|
CYTAT A po co mam się rozpisywać. Używać argumentów jak i tak na koniec napiszesz, że jestem lichwiarzem i jestem niewiarygodny. Chętnie pogadam poważnie ale z poważnym rozmówcą. Tu każdy temat jest zaraz sprowadzany do szamba. Teraz kolej na pzp i jego ***** Litości Andrzejku. Każdy kto śmie mieć inne zdanie od bezpartyjnych wolnościowców , zaraz zostaje ochrzczony partyjniakiem i pisowskim pachołkiem. U was jest wersja obowiązująca , podana do wierzenia niczym dogmat w religii katolickiej. Chociaż dogmaty się zmieniają , to zazwyczaj jest to proces rozłożony w czasie. A wasz paskowy od narracji działa jakby wzorem juska , nigdy nie trzeźwiał... ![]() Żeby umoralniać innych lepiej popatrzeć na siebie Andrzejku. Po prostu i bez żadnych wykrętów... ![]() Ten tekst o poważnej wymianie zdań to muszę sobie zapisać. Kiedy któryś z was sprowadzi mnie do parteru , wtedy napiszę że nie jest poważnym adwersarzem , i szkoda czasu na tłumaczenie... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Mądry przeczyta, zrozumie. ![]() Nie trzeba tłumaczyć. ![]() Głupiemu nawet Wikipedia nie pomoże. ![]() Krótko,w bratnim jezyku-Paszli w PiS du. ![]() Enter... ![]() https://demot(...)ia-mylic Jusek bez alkoholu można żyć , chociaż niektórzy twierdzą że życie na trzeźwo jest nie do zniesienia. Obawiam się jednak , że życie bez wątroby nie jest możliwe. W żaden sposób. Sam dokonujesz wyboru nigga , niemniej sfolguj trochę , bo czas nie działa na twoją korzyść... ![]() |
|
|
![]() |
|
nie on
juśdzielec bez bredzenia wspomaganego alko nie daje sobie rady na forum ***** juśdzielca |
|
|
![]() |
|
Ja mu mimo wszystko współczuję. Alkoholizm to poważna choroba , i ludziom nim dotkniętym trzeba pomagać. Nie twierdzę że nie jest z niego całkiem zabawna murzyńska lafirynda , ale jego wątroba jest już na wykończeniu...
![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zaraz Ci ktoś napisze, że konieczność noszenia maseczek to odebranie swobody oddychania.
Nie doda, że swoboda zarażania też jest dla niego istotna. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Nie jestem przekonany czy maseczka jest w stanie powstrzymać rozwój wirusa. Chodzę w niej w sklepie czy urzędzie , bo nie chce mi się wykłócać ani tym bardziej latać po sądach, ale na zewnątrz mam na to kompletnie wywalone. Mam ograniczone zaufanie i do polityków , i do lekarzy . Jak słucham w radiu tego Horbana to mi się flaki wywracają. Nie twierdzę że srakawirus to jedna wielka ściema , ale wszystkim w obliczu zagrożenia przydałoby się więcej zdrowego rozsądku i umiarkowania. I tak wszyscy musimy umrzeć , chodzi tylko o to żeby okres naszego bytowania na tym łez padole nie zamienił się w jedną wielką smutę...
![]() Zdrowy rozsądek , umiar i odrobina dobrego humoru to lepsza recepta na życie niż strach i maseczka... ![]() |
|
|
![]() |
|
Grafika ze strony szpitala
![]() Pamiętajmy, że wirus nie podróżuje w powietrzu jako samodzielna "drobinka". On się rozprzestrzenia drogą kropelkową. Koronawirus ma kształt kuli o średnicy około 130 nm. Najmniejsze jednostki mają około 60 nm, a największe około 140 nm. Ale rozprzestrzenia się w kroplach śliny. Tak więc Bolek - stwarzasz zagrożenie. Świadomie, czy przez niewiedzę? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
A wentylacja w szpitalu czy urzędzie? Albo np w bloku , też trzeba kratki wentylacyjne zabezpieczać? Przecież cząsteczka wirusa się przeciśnie przez tą siatkę na kurz....
![]() Ten wirus ma wysoką zaraźliwość ( i niską śmiertelność póki co) , lekarze , ratownicy i pielęgniarki już go przeszli. Nie pomogły im maski z filtrem , ani nawet specjalne kombinezony. Mimo wszystkich podjętych zabezpieczeń u ludzi świadomych i pewnie w miarę inteligentnych , żadne zabezpieczenia nie pomogły... Sam miałem srakawirusa ( odcięło mi tylko węch i smak). Mój wujek leczący się na serce nawet na niego umarł. Co nie zmienia mojej opinii w temacie. Ten wirus i tak się rozprzestrzeni. Zabije dwa procent zainfekowanych. Reszta przeżyje i dalej będzie musiała jakoś funkcjonować... |
|
|
![]() |
|
Brak słów.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przez takie myślenie umierają ludzie, którzy być może po otrzymaniu szczepionki przeżyliby. Przez takie myślenie chorują ludzie i mają potem poważne powikłania, a być może udałoby im się nie zachorować, i się zaszczepić. Bolek - nie różnisz się niczym od persymony i całej tej zgrai covidiotów. Myślałem, że mam do czynienia z kimś mądrzejszym. ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Zresztą jest też kwestia naszego narodowego charakteru. Polak bronił się przed rusyfikacją i germanizacją pod zaborami. Hitler i Stalin też mu nie dali rady. Zwykły chłop ze wsi pod lufą karabinu kombinował żeby nie dostarczyć kontyngentu. Spójrzmy prawdzie w oczy. Jesteśmy narodem kombinatorów , którzy sztukę omijania zakazów wyssali z mlekiem matki. Gdyby wszyscy mieli twoje podejście i grzecznie nosili maski może by coś z tego było. Ale niestety w naszym społeczeństwie żyją potomkowie Sarmatów , którzy obowiązek noszenia maseczki traktują jak zamach na swoje konstytucyjne prawa. No i co im zrobisz? Rozstrzelasz?
![]() |
|
|
![]() |
|
Bolek nie widzę sensu dalszej dyskusji w tym temacie z Tobą.
Myślenie powinno być ponad narodowe przywary. W ten sposób społeczeństwa się rozwijają. Nie usprawiedliwiaj skur....yńskiego bezmyślnego buntu skutkującego ludzkimi tragediami zamiłowaniem do wolności. Z innej beczki: Nawet nie wiedziałem, że Angela tego zdrajcę i pacynkę na takim stołku teraz posadziła. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT A po co mam się rozpisywać. Używać argumentów jak i tak na koniec napiszesz, że jestem lichwiarzem i jestem niewiarygodny. Chętnie pogadam poważnie ale z poważnym rozmówcą. Tu każdy temat jest zaraz sprowadzany do szamba. Teraz kolej na pzp i jego ***** Litości Andrzejku. Każdy kto śmie mieć inne zdanie od bezpartyjnych wolnościowców , zaraz zostaje ochrzczony partyjniakiem i pisowskim pachołkiem. U was jest wersja obowiązująca , podana do wierzenia niczym dogmat w religii katolickiej. Chociaż dogmaty się zmieniają , to zazwyczaj jest to proces rozłożony w czasie. A wasz paskowy od narracji działa jakby wzorem juska , nigdy nie trzeźwiał... ![]() Żeby umoralniać innych lepiej popatrzeć na siebie Andrzejku. Po prostu i bez żadnych wykrętów... ![]() Ten tekst o poważnej wymianie zdań to muszę sobie zapisać. Kiedy któryś z was sprowadzi mnie do parteru , wtedy napiszę że nie jest poważnym adwersarzem , i szkoda czasu na tłumaczenie... ![]() Edek. Nie czytałem wszystkiego bo nie warto czytać tego co piszesz. Nie mam zamiaru nikogo umoralniać. Po prostu stwierdziłem fakt. Każda rozmowa na tym forum kończy się w bagnie. Zgadzam się, ja mam w tym udział, ty masz w tym udział. Co nie zmienia faktu że warto podejmować próby zaczynania poważnych tematów. Można jak miriam strzelić focha i wrzucać tylko memy albo jak pzp hejtowac każdy wpis. Moderacji już dawno nie ma i każdy robi co chce. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|