Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
@Bolek ty sam już nachwaliłeś sukcesy PISorzytów które z perspektywy czasu okazały się porażkami przekutymi propagandą. Żygać się chce tęczą i obłudą.
Złodzieja i oszusta mam chwalić kiedy "dzień dobry" mi powie? Krytyka nie jest pusta ale zasadna. Puste są twoje argumenty typu że Rudy robił tak samo. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
Dołączył: 24 Cze 2020r. Skąd: gudmankowo Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
redresik - ty - postępowy roszczeniowiec rzygasz tęczą?
oj nieładnie lewak rzygający tęczą jest w sztabie niepotrzebny jak widać u was kryzys wiary w słuszność bredzenia ***** redresika - fanatyka - krętacza - kretyna (maseczki - dupeczki) anżej - nie ma szans, żeby taki beton jak ty coś zauważył pozytywnego w tym rządzie (może w ramach błędu statystycznego, przez pomyłkę) ***** anżeja (zero) |
|
|
![]() |
|
Czy też sukces czy porażka ciemny lud uszami klaska.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
CYTAT redresik - ty - postępowy roszczeniowiec rzygasz tęczą? oj nieładnie lewak rzygający tęczą jest w sztabie niepotrzebny jak widać u was kryzys wiary w słuszność bredzenia ***** redresika - fanatyka - krętacza - kretyna (maseczki - dupeczki) anżej - nie ma szans, żeby taki beton jak ty coś zauważył pozytywnego w tym rządzie (może w ramach błędu statystycznego, przez pomyłkę) ***** anżeja (zero) Ty jako lider wśród kretynów widzisz tylko zalety PiS. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej. To jest oczywista nieprawda Andrzejku. Jeżeli przez ponad sześć lat rządów nie zrobili nic dobrego to obawiam się że masz bardzo wypaczone podejście do sprawy... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT @Bolek ty sam już nachwaliłeś sukcesy PISorzytów które z perspektywy czasu okazały się porażkami przekutymi propagandą. Żygać się chce tęczą i obłudą. Złodzieja i oszusta mam chwalić kiedy "dzień dobry" mi powie? Krytyka nie jest pusta ale zasadna. Puste są twoje argumenty typu że Rudy robił tak samo. A możesz konkretnie napisać jakie sukcesy pisiorów chwaliłem , a które okazały się "porażkami przekutymi propagandą"? ![]() Tylko żeby nie było jak z ceną ropy. Na zasadzie wiem ale nie powiem... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej. To jest oczywista nieprawda Andrzejku. Jeżeli przez ponad sześć lat rządów nie zrobili nic dobrego to obawiam się że masz bardzo wypaczone podejście do sprawy... ![]() Czyli wg ciebie powinienem na siłę coś znaleźć i ich chwalić. Wtedy będę prawdziwy. Proszę bardzo, bez odwołań i porównań do poprzedników zacznij wymieniać pozytywy ostatnich 6 lat, których autorem jest rząd PiS. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa.
2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... ![]() |
|
|
![]() |
|
1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa.
2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN również będą przeciw. . Ci biedni ludzie którzy za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... ![]() |
|
|
![]() |
|
1. Dług publiczny za PiSu stałe wzrastał. Więc o czym ty mówisz?
Jedynym rokiem w okresie ostatnich 20 lat był rok 2014. Spadek był powodem poniższych przyczyn " CYTAT Spadek PDP w ciągu całego 2014 r. był głównie spowodowany umorzeniem w lutym 2014 r. skarbowych papierów wartościowych (SPW) w efekcie reformy systemu emerytalnego, co skutkowało jednorazowym obniżeniem PDP o 130 mld 187,6 mln zł. Po wyłączeniu efektu umorzenia SPW, ale bez uwzględnienia jego wpływu na koszty obsługi długu, PDP wzrósłby o 74 mld 640,4mln zł" - wyjaśniło MF w komunikacie. 2. W czym przyczyniło się PIS do spadku bezrobocia? Zatrudniając armię urzędników w postaci pociotków? 3. Kłamstwo VATowskie niedawno przerabialiśmy. PIS nie popierało reform Platformy mających na celu uszczelnienie. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Kłamstwo vatowskie to o ile pamiętam był jakiś reportaż TVN czy też innego Onetu. Miał on rzekomo udowodnić coś co ty regresie już dawno wiedziałeś...
![]() Tak samo jak zabijające użytkowników karabinki Grot , które zamówił Macierewicz i wszystkie hacjendy Daniela Obajtka... ![]() Nigdy nie zrozumiem dlaczego Obajtek ma się tłumaczyć z nadmiernego stanu posiadania, a Adamowicz czy sędzia Żurek już nie... ![]() Spadek bezrobocia był faktem. Twoja opinia to już dorabianie legendy... ![]() |
|
|
![]() |
|
Gdzie ja napisałem że spadek bezrobocia nie był faktem?
Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
CYTAT 1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa. Spadek długu to wynik kreatywności MF i pinokia. Nawet nie będę tego komentował. Doskonale o tym wiesz i chyba rżniesz głupa. CYTAT 2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. Spadek bezrobocia to stała tendencja. Rozwijamy się i nie ma tu skoku zmniejszenia bezrobocia od czasów rządów PiS. Mimo wielu prób psucia gospodarki (nowe podatki, opłaty) nasi rodzimi przedsiębiorcy mimo wszystko dają radę. Od 30 lat działają w mniejszym lub większym kryzysie. Potrafią się dostosować. Żadna tu zasługa rządu. Ewentualnie wymień te zasługi rządu w zmniejszaniu bezrobocia. Konkretne działania. CYTAT 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Miało nie być odwołań do poprzedników ale ok. Duża część zmniejszenia tej luki VAT to zasługa JPK, który wprowadził rząd PO/PSL a posłowie PiS wstrzymali się od głosowania. Nie byli za. Teraz chętnie korzystają i przypisują sobie zasługi. Jedyne co dobrze zrobił rząd PiS a w zasadzie ziobro to zmiana kodeksu karnego i zwierzył drastycznie kary za wyłudzenia. Niestety bez JPK kontrola i wykrywanie wyłudzeń byłoby znacznie utrudnione. CYTAT Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN również będą przeciw. . Ci biedni ludzie którzy za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... ![]() Teraz forsują totalne uzależnienie od unii. Pod płaszczykiem pomocy finansowej stracimy praktycznie suwerenność i brak możliwości opuszczenia unii w przyszłości. Jak dla mnie to zdrada. Słabe te twoje zalety rządu. Takie dobre jak cały rząd. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? Nie, pamiętam trochę inaczej. Pamiętam przewodniczącego Solidarności Dudę przemawiającego w Sejmie z Donkiem. Chcesz pooglądać? Więcej orzechów ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 22 Lut 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Gdzie ja napisałem że spadek bezrobocia nie był faktem? Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? pogrzeb dobrze w mózgownicy bo ci coś potentegowało i rośnie ci długi nos |
|
|
![]() |
|
Regresie i Andrzejku was jest co najmniej dwóch ( a w porywach pięciu czy sześciu) , a jestem sam jak palec na tym forum. Wiem że wasza taktyka wilczego stada jest dosyć skuteczna , ale hitlerowskiej Kriegsmarine nawet to nie pomogło. Niby mając w odwodzie hujowozrobionego i jemu podobnych ( rzekomo nie oglądających TVN) macie przewagę , ale tak się tylko zdaje z pozoru. Broniąc złej sprawy jesteście na przegranej pozycji...
![]() Odkąd zacząłem się interesować tematami dotyczącymi makroekonomii zawsze słyszałem że dług publiczny jest miarodajny tylko i wyłącznie w relacji do PKB. Jest różnica czy w relacji do PKB , dług publiczny wynosi czterdzieści czy sześćdziesiąt procent. Nawet jeżeli nominalnie jego wartość wzrasta , to faktycznie on spada. Chodzi o kwestię podejścia do tematu. Ze względu na wasze ideologiczne zacietrzewienie sprawa nie budzi wątpliwości. Będziecie tak interpretować wszystkie wskaźniki żeby wyszło na wasze... ![]() Reportażem TVN czy też innego Onetu o rzekomych kłamstwach odnośnie zmniejszenia luki vatowskiej w Polsce można sobie tyłek podetrzeć ( w papierowej formie rzecz jasna). Wy będziecie się nad tym brandzlować , a niezależne firmy zajmujące się tematem podają wyliczenia że luka została ograniczona o ponad 50 procent. Bodajże z 24 do 12 procent. Wasze zarzuty np o brak poparcia przez PiS pakietów regulujących sprawę jeszcze za rządów poprzedników jest kolejnym argumentem wyciągniętym z odbytu. Rząd , który rządzi i posiada większość sejmową , senacką , swojego prezydenta a na dodatek przyjaznego Prezesa TK i Prezes SN, wprowadza praktycznie wszystko co mu się podoba. Mogę się zgodzić tylko z tym że rzeczywiście pierwszym ministrem finansów , który zaczął walkę z mafiami vatowskimi był Mateusz Szczurek. Ale wtedy trzeba zadać pytanie dlaczego tak późno ludzie decyzyjni się zorientowali że grubsza kasa jest chyłkiem wyprowadzana... ![]() Co do bezrobocia i kreatywnej księgowości przypominam wam , fałszywym wolnościowicom ( zwolennikom akcesji w euro-kołchozie) , że nad naszymi organami czuwa wujek Hans z Brukseli. Nigdy nie słyszałem żeby wujek Hans zarzucił Polsce fajszerstwa danych ekonomicznych na dużą skalę. Dopuszczam możliwość kombinownia przez wszystkie rządy UE , niemniej na pewno nie na skalę o której informujecie... ![]() Pisiorom sprzyjało szczęście nawet w kursie dolara. Dzięki temu obsługa długu , która za rudego kosztowała czterdzieści miliardów złotych , za pisiorów spadła niemal o połowę. Jest różnica zapłacić międzynarodówce lichwiarskiej czterdzieści miliardów , a chociażby dwadzieścia. Tak mi się przypomniało... ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Grety nie wytrzymały i zawyły, Lewy z zona jest wyświetlany na WP/ojnet dosłownie codziennie a teraz... już nie będzie bo przyjął uznanie RP od PAD.
Może Robert ale B. go teraz zastąpi z jego Śmiszkiem. ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? Będziesz regresował to będziemy przypominać Totalnych , jest tego troche:https://youtu.be/CxGKWjMxqNQ?t=316 Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
https://joemonster.org/filmy/110192. Samozaoranie się TVP.
|
|
|
![]() |
|
Regresujemy PISłodziei i ciemny roszczeniowy lud howu klatkowego.
CYTAT 32 proc. Polaków popiera rząd, 44 proc. deklaruje się jako przeciwnicy gabinetu Mateusza Morawieckiego, a 21 proc. jest wobec tego rządu obojętna - wynika z marcowego sondażu CBOS. 39 proc. jest zadowolonych, że na czele rządu stoi Mateusz Morawiecki, a 48 proc. odnosi się do tego z dezaprobatą. ![]() ***** *** Mam rację @JanuszzPolski4? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Zaprawdę powiadam ci regresie ( i wszystkim bezpartyjnym wolnościowcom za twoimi plecami) , że jeżeli wasza alternatywą dla obecnej marności ma być sojusz Budki z Hołownią i Biedroniem, to nie macie żadnej alternatywy...
![]() Kiedy słucham tego kretyna Budki i wyobrażam go sobie na miejscu premiera , to dziękuję Bogu , że póki co to czysta abstrakcja... ![]() |
|
Dołączył: 24 Cze 2020r. Skąd: gudmankowo Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
redresik - totalny regres macie w u was w sztabie i w całej tej idiotycznej opozycji
już sie nie brandzlujecie Obajtkiem? pan Sowa - który miał kontrolować i obnażać kłamstwa Obajtka w swoim oświadczeniu majątkowym wycenił swój dom na ok 1000 zł za metr kwadratowy. pewnie mieszka w baraku ***** redresika - fanatyka - kretyno - krętacza - (maseczki - dupeczki) |
|
|
![]() |
|
No właśnie, co z Obajtkiem? Temat przegrzany czy Wyborcza szykuje kolejne publikacje?
![]() Tak sobie myślę kto wyciągnął temat prezesa Orlenu? Przychodzi mi do głowy tylko Ziobro... ![]() Jak Jaro kopnie w kalendarz to ta cała Zjednoczona Prawica rozsypie się niczym domek z kart... ![]() A gdzieś są nasi chłopcy wolnościowicy? Przegrupowanie sił? ![]() |
|