|
![]() |
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Jusek znowu walcujesz nigga? ![]() A jak ci kiedyś przeszczep wątroby zrobią od Ukraińca jakiegoś , to się nie zgodzisz stary chlorze? ![]() Bolek1313 Bońć jak Anżej i Metełusz. ![]() Oni tez nie wstydzom siem walić wódę. ![]() Ja spożywam alkohol i mimo to,nie zidiociałem i nie wstąpiłem do PiSuaru. ![]() Zamiast zajmować się moją wątrobą,zajmij się się swoimi jajnikami. ![]() https://demot(...)-Imprezy Obawiam się jusek ,że względu na swój niepokorny charakter, nie zrobiłbym kariery ani w pis , ani żadnej innej formacji. Mówienie ludziom prawdy w oczy to najgorsze co można im zrobić... ![]() Wódki też nie lubię , i w ogóle mało piję. Taki harpagan jak ja po wódce zmienia się w prawdziwego potwora , i dlatego muszę uważać, nigga... ![]() Moje jajniki , moja sprawa! Jak to mawiają emerytowane feministki. Chociaż wolę tekst u siedemdziesięcioletniej babci: "Moja pusia nie należy do Jarusia"... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT To tak jak z tym koniem którego właściciel oduczał jeść,,, Opowiedz mi więcej o tym koniu madam bo mnie zaintrygowało ![]() Że niby my koń a partia właściciel? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
To taki żart Regresie. Już prawie się udało oduczyć konia jeść, ale koń niespodziewanie zdechł.
|
|
![]() |
|
To przykre. Nawet na wolności by przeżył...
![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
![]() Tak było , widziałem... ![]() |
|
|
![]() |
|
Nie chodzę do biedronki więc nie widziałem.
Czy polityka jednej jedynej słusznej partii i opozycji która chyba jest musi się opierać na wklejaniu durnych memów które to ktoś sobie wymyśla i dostaje za to pieniądze lub inne korzyści? Bardziej mi żal tych co kopiują, powielają i wklejają niż tych co wymyślają. |
|
|
![]() |
|
Mi najbardziej żal bezbeków i ludzi kompletnie pozbawionych dystansu , do siebie jak i świata otaczającego...
![]() Taki ponury człowiek w dzisiejszych ( zwariowanych) czasach musi mieć naprawdę ciężko... ![]() ![]() Taki żarcik z przeróbką tekstu Stalina o papieżu. Jakby bezbecja nie zrozumiała... ![]() |
|
|
![]() |
|
Któryś z bezpartyjnych wolnościowiców rodem z miasta Stalowej Woli, pytał o wenezuelską inflację w Polsce. A przynajmniej co na ten temat piszą ekonomiści mBank-u?
![]() https://mobile.twitter.com/mbank_research/status/1415584232542507015 |
|
|
![]() |
|
W USA jest na podobnym poziomie. Określili to jako "kubeł zimnej wody".
Polacy biednieją ale rząd na tym wyjdzie dobrze. Znów będą mogli ogłaszać sukcesy ekonomiczne. ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Nieruchomości drożeją od niepewności, czynsze zdrożeją, marże zdrożeją.
Bilans posiadających,,, musi wyjść na zero. To stary "sukces niewidzialnej ręki rynku" Regresie ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
Od niepewności mówisz? Skąd ta niepewność?
![]() Już dawno z mojej strony była mowa o tym że Pisłodziejstwo nic nie daje a doprowadzi do inflacji. Inflacji czyli ubożenia Polaków (a nie bogacenia jak to do niedawna tłumaczyłaś ![]() Rząd socjalistyczny mówi że będą dopłaty do kredytów na mieszkania dla wybranych. Przy tym wiadomo że pieniądz będzie gówno warty. Co robią w takiej sytuacji ludzie najbogatsi? Połącz kropki. - kto realnie skorzysta na dopłatach? Ręka rynku jest defakto bardzo widzialna. Niestety nie widać mózgu u lewej gospodarczo części społeczeństwa. Jak wiadomo za głupotę się płaci i tu masz tego przykład. Ziobro (0) zaskoczenia. Piszesz że "bilans posiadających musi wyjść na Ziobro". Sama chyba to widzisz ale szarpiesz się z rzeczywistością. CYTAT Kurs średni EUR 4,5798
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Zamknęli salony kosmetyczne, restauracje i gym a wszyscy obrotni skorzystali na skoku na kasę ![]() https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/ceny-mieszkan-we-wroclawiu-w-lodzi-warszawie-w-trojmiescie-poznaniu-i-krakowie/kt6s84y ,,,,,,,40 proc. wszystkich transakcji kupna na rynku mieszkaniowym realizowanych jest za gotówkę. Naprawdę lubię tego Regresa, wystarczy tylko pozwolić mu samodzielnie myśleć i wkleić Jarka ![]()
|
|
![]() |
|
"Wenezuela"
![]() Porównasz nas do krajów rozwiniętych to wyjdzie na to że za P.O. rozwijaliśmy się szybciej niż za dojnej zmiany. ![]() CYTAT W gospodarce centralnie planowanej wolny rynek nie istniał, a ceny ustalane były przez rząd. Natomiast masowo drukowany pieniądz był bez wartości, bo nie miał pokrycia w towarach i usługach. Dlatego hiperinflacja eksplodowała właśnie na początku 1990 r., gdy ceny zostały urealnione.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Regresie inflacja na poziomie 4 czy 5 procent ma się do hiperinflacji tak jak ty do inteligentnego człowieka...
![]() |
|
|
![]() |
|
@Bolek1313 bystrzak z ciebie że widzisz rożnice w poziomie inflacji trzeba przyznać. Sprytnie też zakładasz że adwersarz nie dostrzega
![]() Stanu wyjątkowego nie było. Długi zaciągnięte kolosalne. Po wielu latach polskiej wersji dobrobytu. Dwa kilometry za zachodnią granicą za tą samą pracę 7000.00zł minimalną płacą i 18,000.00zł średnio. Ceny w sklepach są na tym samym poziomie co u nas. Bronisz mniejszego zła powiadasz.... ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Ostatnio czytałam artykuł na tym portalu o nowej strefie ekonomicznej. Czy oni tam nie pisali o obozach jako ślepej uliczce z wodospadem na końcu, dla pomyślności mieszkańców i miasta? Plantacje i latyfundia Afryki nie rozwinęły a raczej wydrenowały. Nie wiem ilu tam było socjalistów ze Starej Europy. Wszyscy radni wypowiadali się zgodnie w temacie
![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT @Bolek1313 bystrzak z ciebie że widzisz rożnice w poziomie inflacji trzeba przyznać. Sprytnie też zakładasz że adwersarz nie dostrzega ![]() Stanu wyjątkowego nie było. Długi zaciągnięte kolosalne. Po wielu latach polskiej wersji dobrobytu. Dwa kilometry za zachodnią granicą za tą samą pracę 7000.00zł minimalną płacą i 18,000.00zł średnio. Ceny w sklepach są na tym samym poziomie co u nas. Bronisz mniejszego zła powiadasz.... ![]() Nic dramatycznego się nie wydarzyło, regresie. I już raczej się nie wydarzy. Gdyby drastycznie wzrosło bezrobocie ,skutkiem srakawirusa, to można by prorokować coś na kształt kryzysu. A póki co ja bym czarnych scenariuszy nie kreślił... ![]() Sądzę że ideologiczne zacietrzewienie oraz partyjne instrukcje, zaburzają twój osąd sytuacji... ![]() |
|
|
![]() |
|
Nic się nie stao,
pisowcy nic się nie stao, nic się nie staooo, pisowcy nic się nie stałooo ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Jasne regresie...
![]() |
|
|
![]() |
|
Pisłodziejstwo planuje wydzielać aktywa węglowe aby zatrudniać w nowych spółkach swoich pociotków. Złoża i aktywa pod zastaw dla banków w zamian za zaciąganie długów.
Polskę pisłodzoeje sprzedają taki dobrobyt. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
To co Pisłodziejstwo planuje ,regresie, to jedna sprawa. To czy to zrealizują, to już zupełnie inna...
![]() Ich czas dobiega końca. Gdybyś był świadomym człowiekiem , wolnym od uprzedzeń i ideologicznego zacietrzewienia, mógłbym zadać ci pytania: Co dalej? Co po pisowskiej marności? Ale obawiam się że sztab bezpartyjnych wolnościowiców rodem z miasta Stalowej Woli ma już gotowy scenariusz do realizacji. Wprost z centrali POKO , regresie... ![]() ![]() |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Semeniuk, to taka nowa Pawłowicz?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Kartka z historii:
Konfederacja targowicka (język polski: Konfederacja targowicka , IPA: [kɔnfɛdɛˈrat͡sja tarɡɔˈvit͡ska], język litewski: Targovicos konfederacija ) była konfederacją założoną przez magnatów polskich i litewskich 27 kwietnia 1792 r. w Petersburgu za poparciem rosyjskiej carycy Katarzyny II .[1] Konfederacja sprzeciwiła się przyjętej przez Sejm Wielki Konstytucji RP z 3 maja 1791 r., zwłaszcza postanowieniom ograniczającym przywileje szlachty. Tekst aktu założycielskiego konfederacji napisał rosyjski generał Wasilij Stiepanowicz Popow, szef sztabu księcia Grigorija Aleksandrowicza Potiomkina. Jego przeznaczenie zostało ogłoszone w małym miasteczku Targowica (obecnie w obwodzie kirowohradzkim na Ukrainie) 14 maja 1792 r.[1] Cztery dni później dwie armie rosyjskie najechały Rzeczpospolitą Obojga Narodów bez formalnego wypowiedzenia wojny.[1] Siły konfederacji targowickiej pokonały w wojnie polsko-rosyjskiej 1792 wojska lojalne wobec Rzeczypospolitej, Sejmu i króla Stanisława Augusta Poniatowskiego. W rezultacie król Poniatowski formalnie przystąpił do konfederacji. Ich zwycięstwo przyspieszyło II rozbiór Polski i przygotował grunt pod III rozbiór i ostateczną likwidację Rzeczypospolitej w 1795 r. [2] Ten wynik był zaskoczeniem dla większości konfederatów, którzy pragnęli jedynie przywrócić status quo ante i nadrzędność praw swojej własności i oczekiwali, że obalenie Konstytucji 3 Maja doprowadzi do tego celu[1]. Pseudonim „targowiczanin”, opisujący zwolenników tej Konfederacji, stał się w Polsce negatywnym epitetem politycznym, podobnym do „głupiego zdrajcy”, używanym do dziś zamiennie z pustymi kosmopolitycznymi frazesami wolnościowymi liberalnej lewicy. Będzie następne zaskoczenie ![]() ![]() ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|