|
![]() |
|
czy ktos by sie na to pisal ?:]
http://bispol.com/czarnobyl-tour/ niekoniecznie z tego biura, mozna dojechac do kijowa, a dalej myslec ;] biletow wstepu ani przewodnika organizowac za bardzo nie trzeba ;] na chwile obecna jestem ja + 2 znajomych, wypad wstepnie planowyany na 2ga polowe sierpnia - poczatek wrzesnia :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Już naprawdę nie macie gdzie jechać?
![]() |
|
|
![]() |
|
beda dobre fotki na nasza klase :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Jak widzę ten zwrot: Czarnobyl Tour - to po prostu ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak swoją drogą jak przeczytałem opis podróży to sądzę, że można byłoby się wybrać tam ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ifeelgood mocno się zastanowię nad tym
![]() |
|
|
![]() |
|
te zdjecia na nasza klase ^^
jakby cos to piszcie jaka opcje byscie preferowali, na wycieczke z biura przygotowywac sie nie trzeba i czasu masa :], ale na wypad z "glupa" pociagiem do kijowa wypadaloby sie wczesniej zaczac ugadywac ;], im wiecej nas wiecej tym mniejsza szansa ze pies z 5cioma nogami ze lbem jak 21 calowy telewizor rzuci sie na mnie/ciebie :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Z tego co wiem to do strefy wpuszczają tylko zorganizowane grupy z profesjonalnym opiekunem. Tam nawet za dobrą łapówę inaczej nei wejdziesz. Poza tym samodzielnie pewnie dużo trudniej byłoby wszystko zorganizować no i pewnie drożej.
|
|
|
![]() |
|
Mój kolega też byłby wstępnie zainteresowany. Ale podkreślam wstępnie, podobnie jak i ja
![]() |
|
Dołączył: 14 Wrz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja też bym się łapał na wspólny wyjazd. A pomysł żeby wszystko zorganizowało biuro podróży wydaje się bardzo trafiony.
|
|
|
![]() |
|
z tego co czytalem w kijowie jest coraz wiecej profi przewodnikow z profi autokarami i taka grupe bez problemow do strefy zakazanej wprowadzaja. troche wiecej zachodu z tym bedzie ale nic nas nie ogranicza :-)
czy drozej no ciezko wyczuc, z przemysla dojazd do lwowa kolo 20 zeta ze lwowa do kijowa, ok 10 USD jescze taniej w klasie ekonomicznej ^^:] z noclegami ponoc problemu nie ma, ludzie przy dworcu czekaja z kartkami jak w zakopcu :] za 10 USD od glowy nocleg ponoc bez problemow, teoretycznie i na ukrainke zostanie :] w praktyce nie mam pojecia jak to wyglada, trzebaby poglebic :p iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Uważam, że wypad na własną rękę to dodatkowa zabawa
![]() ![]() ![]() |
|
Dołączył: 3 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Podobno od tego promieniowania jest ładna opalenizna ale za to niestety wyłażą włosy z głowy
![]() A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Podobno od tego promieniowania jest ładna opalenizna ale za to niestety wyłażą włosy z głowy Hehe na szczescie nie, sa miejsca na Ziemi gdzie naturalne promieniowanie jest znacznie wyzsze niz w bezposredniej bliskosci tzw. sarkofagu :-) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Podobno od tego promieniowania jest ładna opalenizna ale za to niestety wyłażą włosy z głowy ![]() a penis rosnie 5 cm co wizyte :] nie jest zle ludzie po 3-4 miechy w roku tam mieszkaja i zyja iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 15 Marz 2009r. Skąd: Stahlwille Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT a penis rosnie 5 cm co wizyte :] Jestem zainteresowany. 4 wizyty zamawiam. |
|
Dołączył: 15 Marz 2009r. Skąd: Stahlwille Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT a penis rosnie 5 cm co wizyte :] Sorry. Żona mówi że 5 wizyt by się przydało. Kiedy I turnus? |
|
|
![]() |
|
http://tv.wolnemedia.net/?p=62
:} iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Uważam, że wypad na własną rękę to dodatkowa zabawa ![]() ![]() ![]() Weźcie panowie pod uwagę, że przy wyjeździe " zoorganizowanym " macie z głowy kwestię bezpieczeństwa własnego i bagaży przewożonych przez was ![]() Niestety ostatnimi czasy przestępczość na Ukrainie rośnie lawinowo ( kryzys ![]() ![]() Wyprawa na własną rękę może być ciekawa lecz mocno ryzykowna ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
w nastepnym tygodniu bede dzwonil i dopytywal sie o szczegoly :] jezeli ktos mialby jakie pytanie odnosnie tego co zamiescili na stronie to niech napisze, a ja podam dalej ;]
|
Dołączył: 28 Lis 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam wszystkich! Przypadkowo tak się składa, że ostatnio ze znajomymi wymyśliliśmy dokładnie taką samą wycieczkę. Te organizowane przez biura podróży są drogie - ok 600zł. Własna organizacja będzie o WIELE tańsza. Bywałem na Ukrainie kilka razy więc co nieco mogę powiedzieć. Po 1 - co najmniej miesiąc przed wyjazdem trzeba znać 100% skład wycieczki i ktoś musi jechać do Lwowa kupić bilety. Żeby kupić bilety potrzebne są ważne paszporty (nie dowody osobiste!)wszystkich uczestników wycieczki. Na Ukrainie po prostu nie kupi biletu bez paszportu i przynajmniej miesięcznego wyprzedzenia. Tzn. kupi, ale nie tak taniego ;) Z moich doświadczeń wynika, że taki bilet ze Lwowa do Kijowa nie powinien kosztować więcej niż 40zł (może nawet koło 30). Ostatnio za bilety ze Lwowa do Odessy płaciłem w przeliczeniu na złotówki jakieś 17zł a odległość podobna jeśli nie większa. Jeśli o bezpieczeństwo chodzi to Ukraina jest naprawdę bezpiecznym krajem! Często w Stalowej czuję się bardziej zagrożony niż czułem się na Ukrainie. Nie wiem jeszcze kiedy będziemy jechać, ale być może połaczymy siły, skoro szykuje się stalowowolski "Czrnobyl tour" ;) A co do promieniowania...Z pomiarów licznikami geigera niedawno organizowanej wycieczki studentów z Warszawy wynika że w Warszawie pod Pałacem Kultury i Nauki jest nieco większe niż w samej Prypeci
![]() ![]() |
|
Dołączył: 14 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Taki wyjazd kiedyś sam planowałem. Wstępnie byłbym zainteresowany. Proszę o więcej informacji.
Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|
Dołączył: 4 Marz 2008r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Taki wyjazd kiedyś sam planowałem. Wstępnie byłbym zainteresowany. Proszę o więcej informacji. http://www.eksel(...)obyl.php o |
|
Dołączył: 4 Marz 2008r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
rdzo ciekawe http://mojas(...)er1.html
o |
|
|
![]() |
|
diss na kiedy to planujecie ? :] wyjazd bez posrednictwa lepiej mi sie widzi, wiec ja + 2 bylibysmy zainteresowani :] tylko by trzeba bylo terminy dograc :], jakby to nie wypadlo to do bispolu bede dzwonil wiec pytajcie ;p
|
|
![]() |
|
jakby ktos byl wycieczka z bispolu zainteresowany w czerwcu to maja jeszcze 2 miejsca chociaz na stronce jest full :] jezeli znajdzie sie grupa 35+ osob to mozna sobie termin dowolny ustalic :]
|