~~ekolog | |
![]() |
|
Zauwazylem pewien proceder na osiedlu hutnik,dokladnie na ulicy Wrzosowej przebiegajacej wzgluz lasu.Mianowicie zainteresowala mnie wycinka drzew przez ludzi zamieszkujacych sasiednie domki.Trwa to dosc dlugo i zastanawiam sie czy osoby te maja pozwolenie na wycinke tych drzew,dziwie sie ze nikt przez tak dlugi okres czasu nie zwrocil na to uwagi a smiem twierdzic iz proceder ten jest uprawiany conajmniej 2-3lata i to w tak widocznym miejscu,gdzie co godzine kursuje autobus wypelniony ludzmi.Smieszne jest tez to ze sciete drzewo jest skladowane tuz przy ulicy dodam w bardzo staranny sposob
![]() |
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~toja | |
![]() |
|
Tez sie dziwie ze tego zlodziejstwa nikt przez tyle lat nie przerwal. Niedlugo to temu dobrodziejowi lasu braknie.Napewno nadlesnictwo ma odpowiednie sluzby ktore tyle lat spia.
|
|
|
|
![]() |
|
Zamiast pisać tu, wklep numer 112 i poproś o połączenie z policją.
aaa |
|
~~oh yea | |
![]() |
|
Ci ludzie muszą przecież palić czymś w swoich kominkach zrozumże ich ;-)
|
|
|
~~qwerty | |
![]() |
|
To niech zainstalują CO lub palą gazem, ew. zastosują elementy wykorzystujące energię odnawialną, np. światło słoneczne.
Trzeba z tym skończyć. |
|
|
~~hahahah | |
![]() |
|
Swiatlem slonecznym to ty se mozesz co najwyzej dupe opalic, ale mieszkanie lub dom to juz ciezko.
|
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Swiatlem slonecznym to ty se mozesz co najwyzej dupe opalic, ale mieszkanie lub dom to juz ciezko. Opalić to może faktycznie nie ![]() ![]() klik ![]() |
|
~~hahaha | |
![]() |
|
HAHAHA - ekopomylency ci mozg wyprali, to jest nic nie warte, ich pomiary naslonecznienia zbierali chyba na sacharze i tak wydasz bog wie ile i bedziesz mial ciepla wode przez tydzien w ciagu roku. Nie szukaj naiwnych - ludzie nie dadza sie oszukac.
|
|
|
~~Stachu | |
![]() |
|
Powodzenia...http://www.youtube.com/watch?v=nvPi5aS33ok
|
|
|
|
![]() |
|
Ale ciepłą wodę można również uzyskać instalując baniak z nagrzewnicą i podłączając go do pieca. Jest to tańsze rozwiązanie wydajne i ekologiczne bardziej niż czerpanie oddzielnie ciepłej wody z termy a ciepła z pieca. Gdy jest ciepło po prostu zamyka się zawór i odłącza się wodę od kaloryferów. Nie chcę szaleć w tym temacie ale są równiez piece kuchenne, które mają specjalnie wbudowaną podkowę - jest wtedy z takiego pieca i gotowanie i ogrzewanie i ciepła woda. Na wakacje dobrą metodą jest zainstalowanie baterii słonecznej. Na targach w Reszowie w zeszłym tygodniu, komplet z 2 płytami na słońce kosztował 10 tys. Zwrot na pewno będzie szybki jeśli ktoś ma dużą rodzinę. Jest to dobre rozwiązanie na wiosnę, lato. Jesienią i zimą gdy świeci słońce oczywiście tez, ale jak wiadomo z tym jest troszkę trudniej, spójrzmy np. dziś za okno.
Sposobów naprawdę jest wiele, tylko trzeba pomyslec ![]() susza |
|
|
![]() |
|
A i dodam, że energia słoneczna jest przeze mnie w pełni sprawdzona
![]() susza |
|
~~slowak | |
![]() |
|
Pozdrawiam
![]() |
|
|
~~ekolog | |
![]() |
|
czyli sa ludzie ,ktorzy tez to zauwazyli.trzeba to poruszyc jak najszybciej.Policjaa dosc czesto jezdzi na hutnik i niezauwazyli tego??smiem w to watpic.
|
|
|
~~pijanyemeryt | |
![]() |
|
oczywiscie ze zauwazyl tylko jak chce czlowiek znalezc w internecie strone policji w stalowej woli to nie mozna bo wyskakuja same katalogi firm, chcialem tez znalezc strone nadlesnictwa stalowa wola rozwadow aby napisac maila ale tez nie moge znalezc.Moze jestem slaby w szukani ale taki juz los staruszka nie wszystko sie udaje. Niech mnie ktos wyreczy jak moze
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
~~pijanyemeryt | |
![]() |
|
dzieki juz pisze
![]() |
|
|
~~hahah | |
![]() |
|
a gdzie ci wszyscy anty-konfidenci, ktorzy tak najezdzali na policje w temacie ze skuterem? No gdzie? Sami se nie dacie rady to donosicie? No ladnie to ladnie...
|
|
|
~~pijanyemeryt | |
![]() |
|
otrzasnij sie kolego troche
![]() z czym niby nie dajemy sobie rady?? ktos zauwazyl problem a drugi go zglosi,nie wiem czy wiesz ale takie instytucje jak Policja pobieraja wynagrodzenie za zajmowanie sie takimi sprawami a ze nie moga byc we wszystkich miejscach w miescie w jednym momencie to trzeba im pomoc chociażby takim mailem grzecznosciowym ![]() |
|
|
|
![]() |
|
W tym miescie nie ma:
Konfidentów! Za to sa: Donosiciele i szpiedzy,szubrawcy i "nadludzie" lepiej brzmi"człowiek z gnoju" ![]() A zatem rada brzmi: Chcesz być Baranie zdrów - dbaj o głowę! ![]() ![]() ![]() „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
~~hahah | |
![]() |
|
Co wy tak nagle na policje liczycie? Przeciez te wszystkie "jp" i inne takie, a ktos smrodzi albo drzewka wycina to nagle nasza banda oszlomo-ekologow donosi... no prosze bardzo to policja jest jednak dobra? Niemozliwe!
Widac polak tylko wtedy zadowolony jak doniesie na sasiada, jak na niego donosza to zly na caly swiat! |
|
|
~~pijanyemeryt | |
![]() |
|
powiedz mi haha o co tobie glownie chodzi?? bo nie zabardzo rozumiem.Chcesz pokazac ludziom za wszelka cene jaka to policja jest zla??? kto tu mowi o jakis JP kogo to obchodzi.Ja mowie tylko tyle ze biora kase za pierdzenie w stolki to niech sie przejada na hutnik i zbadaja sprawe!!!!!!!!!!
|
|
|
Dołączył: 15 Marz 2009r. Skąd: Stahlwille Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Zauwazylem pewien proceder na osiedlu hutnik,dokladnie na ulicy Wrzosowej przebiegajacej wzgluz lasu.Mianowicie zainteresowala mnie wycinka drzew przez ludzi zamieszkujacych sasiednie domki.Trwa to dosc dlugo i zastanawiam sie czy osoby te maja pozwolenie na wycinke tych drzew,dziwie sie ze nikt przez tak dlugi okres czasu nie zwrocil na to uwagi a smiem twierdzic iz proceder ten jest uprawiany conajmniej 2-3lata i to w tak widocznym miejscu,gdzie co godzine kursuje autobus wypelniony ludzmi.Smieszne jest tez to ze sciete drzewo jest skladowane tuz przy ulicy dodam w bardzo staranny sposob ![]() Kliknij kilka fotek z "drwalami" i wyślij ns forum. Temat sam się rozwiąże.Zwłąszcza jak na ogrodzeniu posesji pojawią się kartki "złodziej" |
|
~~zaq | |
![]() |
|
Nieno nadlesnictwo ma sluzby. ostatnio kupily boisko na hutniku i sadza tam las... a miasto placi majatek za wylesienia w okolicach. To ja sie pytam po cholere oni las przy miescie sadza, w miejscu idealnym na kilka szeregowek i jakies male boisko do kosza... Po co kupuja dzialki i wchodza z lasem w miasto? Biznesmeni....
|
|
|
~~hahah | |
![]() |
|
CYTAT Kliknij kilka fotek z \"drwalami\" i wyślij ns forum. Temat sam się rozwiąże.Zwłąszcza jak na ogrodzeniu posesji pojawią się kartki \"złodziej\" o wlasnie o tym mowie, na wschodzie polski walczymy zawsze! Z kazdym! Jak nie ma najezdzcy albo okupanta to walczymy ze soba, zeby byc czujnym! Policja nic nie rozwiaze, trzeba skorzystac ze starego dobrego sposobu - samosad, prawo w nasze rece! Sądy sądami, ale sprawiedliwosc stoi po naszej stronie! |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Kliknij kilka fotek z \\\"drwalami\\\" i wyślij ns forum. Temat sam się rozwiąże.Zwłąszcza jak na ogrodzeniu posesji pojawią się kartki \\\"złodziej\\\" o wlasnie o tym mowie, na wschodzie polski walczymy zawsze! Z kazdym! Jak nie ma najezdzcy albo okupanta to walczymy ze soba, zeby byc czujnym! Policja nic nie rozwiaze, trzeba skorzystac ze starego dobrego sposobu - samosad, prawo w nasze rece! Sądy sądami, ale sprawiedliwosc stoi po naszej stronie! Mi wystarczy Kałach i po sprawie ![]() „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|