|
![]() |
|
CYTAT Może masz rację, ale tak tylko fajnie się pisze. jak jest się w takiej sytuacji, to naprawdę nie wiadomo co zrobić, żeby nie dostać po głowie... A skąd wiesz? Może zgłosiła! Zawsze może jeszcze do sztabu zgłosić. No nie wiem, każdy może napisać co chce, a może zmyśliła? Ja widziałem, że jak ludzie wkładali do pudełek to nic nigdy nie wystawało. Sam dałem. Może to oczernianie? |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT (mariusz12879) Gdzie Andrzejku zostałes wyzwany ? ![]() Jakoś nie wierzę, że ogarniesz ale zaryzykuję. Poszukaj w tym temacie wpisu @anakonda88 z 11 stycznia, z 21:46. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Bloger przegrał z Owsiakiem w sądzie i musiał zapłacić karę: „Masz i pierd*l się!”. Takiej riposty nie oczekiwał
CYTAT (pikio) Jurek Owsiak od lat jest znany dzięki organizacji ogólnopolskich zbiórek pieniędzy na cele charytatywne w ramach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Poza tym, zajmuje się również prowadzeniem przystanku Woodstock. Chociaż Owsiak zajmuje się pomocą chorym dzieciom, a przystanek Woodstock jest opłacany z darowizn celowych oraz wpłat sponsorów, a nie – jak często się uważa – pieniędzy przekazanych na WOŚP, w Polsce nie brakuje osób, które go krytykują. Zarzuca się mu m.in. defraudacje zebranych pieniędzy. Jedną z takich osób jest bloger Matka Kurka, który stał się popularny właśnie dzięki próbom „zdemaskowania” Owsiaka. Dlaczego tylko „próbom”? Sprawę krytykującego blogera Owsiak postanowił rozwiązać w sądzie. Ten orzekł, że Matka Kurka zmyślał i kazał zapłacić Owsiakowi 20 tysięcy złotych odszkodowania. – Masz i pierdol się – skomentował bloger. Wulgarnej odpowiedzi Matki Kurka Owsiak nie pozostawił bez riposty. Zaproponował, że pieniądze chętnie odda, ale pod jednym warunkiem: ma je odebrać żona blogera. Według Owsiaka w czasie procesu wyszło, że Matka Kurka pozostaje bezrobotny, a jego budżet domowy – szczupły. W związku z tym Owsiak zadeklarował, że odda pieniądze, jeśli faktycznie ich strata będzie dla małżeństwa tak dotkliwa. – List otwarty do p. Izabeli Firlej-Wielguckiej Szanowna Pani, List otwarty to jedyny sposób, aby trafić do Pani, ponieważ wiem, że Pani mąż, bloger Matka Kurka – a może czynicie to Państwo razem – czyta, ogląda moją stronę na Facebooku i mojego vloga. Wiem, że mąż także od deski do deski śledzi moje audycje radiowe. Przyznaję, że cieszy mnie to, bo w ten sposób na bieżąco Pani mąż, lub być może Państwo, wiecie czym się zajmuję. A także wiecie, że bardzo, bardzo rzadko poświęcałem swój czas Państwu. W odróżnieniu od męża, który mojej osobie tego czasu poświęca nieskończoną ilość. Widziałem Panią na procesie sądowym. Próbowaliśmy z Panią porozmawiać, ale jak Pani pamięta, mąż tę próbę dialogu brutalnie przerwał. A mi i mojemu adwokatowi chodziło o to, aby spróbować przełamać tę nieprawdopodobną spiralę złych emocji skierowanych do mnie i do naszej Fundacji. Proces, jak Pani wie, był z powództwa cywilnego, czyli także ja i moja żona ponosiliśmy wszystkie z tym związane koszty. W czasie procesu wykazywaliście Państwo, że Pani mąż jest bezrobotny i jako rodzina macie Państwo bardzo niewielkie dochody. Mogę więc wyłącznie na Pani ręce te zasądzone na moją rzecz pieniądze w formie darowizny przekazać. Pod tym tylko warunkiem, że to Pani osobiście w siedzibie Fundacji WOŚP te pieniądze odbierze, a ja będę miał świadomość, że w ten sposób Pani budżet domowy nie dozna tak znaczącego uszczerbku. Mam nadzieję, że ta kara, nałożona na Pani męża, a także jednoznaczna reakcja internautów na jego Twitterze i na wielu innych portalach, pozwoli wreszcie zakończyć te szaloną krucjatę przeciwko mojej osobie, mojej rodzinie i Fundacji. Trwa to już kilka lat i jak Pani widzi, zbieramy jeszcze więcej pieniędzy, a co za tym idzie – jeszcze skuteczniej wspieramy polską medycynę. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy przez cały czas jest także, tak jak każda inna Fundacja, do dyspozycji w zakresie wszelkiego rodzaju zapytań i kontroli prowadzonych przez powołane do tego instytucje. Do dnia dzisiejszego, a także do końca świata i jeden dzień dłużej, realizujemy i będziemy realizowali naszą działalność uczciwie, zgodnie z prawem, otwarcie i przejrzyście, a przede wszystkim skutecznie, czyli z pożytkiem dla zdrowia i życia Polaków. Czekam na sygnał od Pani. Jerzy Owsiak – napisał. źródło: fb http://pikio.pl/bloger-przegral-z-owsiakiem-w-sadzie-i-musial-zaplacic-kare-masz-i-pierdl-sie-takiej-riposty-sie-nie-spodziewal/ Okazało się że kłamał, ![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Oliwa sprawiedliwa.... Trzeba tępić takie zachowania
|
|
|
![]() |
|
Moderowano przez: magpie Nie na temat
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Gdzie są ci co powoływali się na rewelacje Matki Kurki? Nabrali wody w usta?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
tą rozprawę przegrał, ale poprzednią w większości wygrał, więc nie wszystko jest jasne jak słońce ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
Podsumowując, ostatecznie po przedstawieniu za i przeciw oraz dokumentów sąd kolejnej instancji uznał, że matka Kurka kłamie a Ty uznajesz, że nie wszystko jest jasne jak słońce?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Konkretnie! w jakiej sprawie kłamie?
|
|
![]() |
|
CYTAT Konkretnie! w jakiej sprawie kłamie? Podam konkrety "twojej maści". "Nie będziecie kraść, nie będziecie kłamać, nie będziecie oszukiwać jeden drugiego. [Kpł 19,11]" "Wstrętne dla Pana są usta kłamliwe, lecz w prawdomównych ma upodobanie. [Prz 12,22]" Chyba będziesz spełniony tymi cytacikami bo ty w takim stylu odpowiadasz każdemu kto prosi cie o jakiekolwiek konkrety. |
|
|
![]() |
|
Napisałeś, że kłamstwo jest złe, ale nie napisałeś jakie kłamstwo?
chcesz być mną? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Konkretnie! w jakiej sprawie kłamie? Czyli tobie trzeba wszystko od początku wyjaśnić? masakra. proponuję poczytać i dowiedzieć sie o co była sprawa i dlaczego wylądowali w sądzie a potem zadawać pytania. CYTAT Napisałeś, że kłamstwo jest złe, ale nie napisałeś jakie kłamstwo? chcesz być mną? A to nie jest tak, że każde? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
a ten wyrok znasz?
CYTAT Prawomocny wyrok! Owsiak doił kasę z WOŚP, ale nie wolno o nim mówić „hiena”, bo to kosztuje 5 tys.! http://kontrowersje.net/prawomocny_wyrok_owsiak_doi_kas_z_wo_p_ale_nie_wolno_o_nim_m_wi_hiena_bo_to_kosztuje_5_tys jak coś pomyliłem, to mnie popraw ... to jest kontynuacja tego, czy chodzi o te bilety? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
@rsta gul ci skacze mocno widze. Będziesz sie musiał z tego spowiadać...
|
|
|
![]() |
|
to mi wytłumacz ...
|
|
![]() |
|
"A dla tchórzów, niewiernych, obmierzłych, zabójców, rozpustników, guślarzy, bałwochwalców i wszelakich kłamców: udział w jeziorze gorejącym ogniem i siarką. To jest śmierć druga. [Ap 21,8]"
Tłumaczę tak jak ty tłumaczysz wszystko innym. |
|
|
![]() |
|
dziwne, że wszyscy rozumieją, tylko Ty nie rozumiesz moich tłumaczeń ...
cieszę się, że skłoniłem Cię do analizy Pisma Świętego będzie to korzyść dla nas obu ![]() "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT dziwne, że wszyscy rozumieją, tylko Ty nie rozumiesz moich tłumaczeń ... cieszę się, że skłoniłem Cię do analizy Pisma Świętego będzie to korzyść dla nas obu ![]() Przeczytałem tą książke dawno temu. Teraz bezmyślnie kopiuje cytaty z google.... ty uważasz, że takie działanie tłumaczy wszelkie zadane tobie pytania. Więc i ja korzystam z twojej metody. |
|
|
![]() |
|
tośmy się nagadali ...
![]() każdy temat wymaga indywidualnego podejścia, a Ty wrzucasz wszystko do jednego worka, tak się nie da ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
Poszukaj w google. Podpowiem tylko, że w jednej Kurka został uniewinniony a pozostałe przegrał bo skłamał. Ten uniewinniający wyrok to kupa śmiechu bo nie dało sie uzasadnić. Prawda sama się broni a kłamca pozostaje kłamcą. Jak nazwać osobę biorącą w obronę kłamcę?
No ale skoro wierni potrafią bronić księży pedofilii to co tam kłamca ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Nie bronię kłamcy, tylko nie przekonuje mnie działalność Owsiaka, a to jest duża różnica ...
Druga sprawa, nie bronię żadnych pedofilów, nawet pedofilów księży. Jeżeli dopuścili się takich czynów powinni zostać ukarani i odsunięci całkowicie od pracy z dziećmi. Nie podoba mi się uogólnianie i nie dostrzeganie tego problemu również w innych grupach zawodowych, a tylko u księży ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
http://antyweb.pl/matka-kurka-placi-kare-owsiakowi-i-wyzywa/
Koleżka nie potrafi odpuścić. A wystarczyłoby zapewne "przepraszam pomyliłem się" ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
odpuścić? ale komu?
Matce Kurce? Owsiakowi? czy Tobie? wyjaśnij mi dlaczego Owsiak nie chciał udostępnić w sądzie wszystkich dokumentów księgowych? a może takiego przypadku nie było ... ? ------------- ale masz rację, nie ma sensu tego dalej ciągnąć ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
Ale co cie tak bardzo boli, ze sobie chłop wzial bańke czy dwie?
Jak tak bardzo nie mozesz tego przezyc i spac ci to nie daje to sam zorganizuj akcje na taką skale, w czym problem? Poswiec temu wieksza czesc swojego wolnego czasu/zycia przez kilkanascie lat, a pozniej nie miej nawet na chleb bo to przeciez wszystko za darmo się robi prawda? Pamietaj ze za darmo to nawet ksiadz nie pomoze, bo za cos musi zyc? Aha i nie zapomnij podpisac klauzuli w szpitalu, ze nie bedziesz korzystal ze sprzetu zakupionego przez wosp bo to od "zlodzieja". |
|