Dołączył: 21 Sty 2011r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
WITAM, chcę kupić fajny ekspres do kawy ( nie na kapsułki) taki nie drogi
![]() ![]() możecie mi cos polecić ? Sztuka trwa długo, życie krótko. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Sztuka trwa długo, życie krótko. |
|
|
![]() |
|
Ja mam Włoski ekspres firmy Nivona nie ma ponoć lepszych koszt 1800 zł
|
|
|
![]() |
|
De Longhi polecam. Poczytaj opinie i wybierz najlepszy model dla siebie:')
|
|
|
![]() |
|
Najlepszy ciśnieniowy, ja mam aktualnie Jura poczytaj o ekspresach tez kwestia ile chcesz wydać bo mona kupić ekspres i ekspres niby to samo ale niekoniecznie
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT WITAM, chcę kupić fajny ekspres do kawy ( nie na kapsułki) taki nie drogi ![]() ![]() możecie mi cos polecić ? Jaka kwota? Czy musi być z młynkiem czy nie? Ja mam na kapsułki, Tchibo, ale kapsułki można bez problemu potem napełniać swoją kawą (albo herbatą itp itd). Ekspres kosztował 200 zł a działa już parę lat ![]() ![]() ![]() Ale nie jest to automat pełny, trzeba trochę czynności wykonać ręcznie, takie automaty pełne to ok. 2 tyś niestety - ale niestety takie też są bardziej awaryjne. |
|
|
![]() |
|
Im wyższe ciśnienie tym kawa mniej kwaśna. Jak ktoś wyczulony na kwaskowy posmak kawy to ważne.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 20 Paź 2007r. Skąd: ze stalowej woli Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na alejach obok AutoCraftu masz sklep i kawiarnię Konesso tam na pewno Ci coś doradzą, widziałem dużo ekspresów na wystawce, więc jest w czym wybierać. Tu masz ich stronę
![]() |
|
Dołączył: 21 Sty 2011r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT WITAM, chcę kupić fajny ekspres do kawy ( nie na kapsułki) taki nie drogi ![]() ![]() możecie mi cos polecić ? Jaka kwota? Czy musi być z młynkiem czy nie? Ja mam na kapsułki, Tchibo, ale kapsułki można bez problemu potem napełniać swoją kawą (albo herbatą itp itd). Ekspres kosztował 200 zł a działa już parę lat ![]() ![]() ![]() Ale nie jest to automat pełny, trzeba trochę czynności wykonać ręcznie, takie automaty pełne to ok. 2 tyś niestety - ale niestety takie też są bardziej awaryjne. kwota . hmm najlepiej do 1000,ale wiem ze to nie realne- raty tylko mnie ratuja heeee. młynek musi ale tez i nie musi , grunt żeby kawa była dobra.mam w domu dolce gusto - ale już mi się znudzila ta kawa - jak ktoś chce sprzedam go za 200zł ![]() Sztuka trwa długo, życie krótko. |
|
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Jaka kwota? Czy musi być z młynkiem czy nie? Ja mam na kapsułki, Tchibo, ale kapsułki można bez problemu potem napełniać swoją kawą (albo herbatą itp itd). Ekspres kosztował 200 zł a działa już parę lat ![]() ![]() ![]() Ale nie jest to automat pełny, trzeba trochę czynności wykonać ręcznie, takie automaty pełne to ok. 2 tyś niestety - ale niestety takie też są bardziej awaryjne. kwota . hmm najlepiej do 1000,ale wiem ze to nie realne- raty tylko mnie ratuja heeee. młynek musi ale tez i nie musi , grunt żeby kawa była dobra.mam w domu dolce gusto - ale już mi się znudzila ta kawa - jak ktoś chce sprzedam go za 200zł ![]() [/cytat] No to polecam jak mówiłem Tchibo ![]() ![]() 200-300 zł taki ekspres ![]() ![]() Za tysiaka to kupisz jakiś fajny kolbowy, Delonghi czy tego typu. Ale teraz pytanie drugie - ręczny czy automat ;) Ma robić tylko espresso czy już bajery typu Latte z automatu ![]() Idź do Konesso kawiarni albo ich sklepu i pogadaj, tam są fascynacji to doradzą, ale nie za tysiaka ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja mam Włoski ekspres firmy Nivona nie ma ponoć lepszych koszt 1800 zł Nivona jest Niemiecka, a lepsza firma to Jura - Szwajcaria. Tyle w temacie. |
|
|
![]() |
|
Polecam ekspresy firmy Jura użytkuje od paru lat i jestem zadowolona. Mama posiada Nivone i tez dobrze sie sprawuje. Kupowaliśmy w BS Caffe obecne Konessco.Polecamy
|
|
|
![]() |
|
kupujesz Kimbo,arabicę zalewasz gorąca wodą,czekasz 5 minut słodzisz czym chcesz Fusy niech opadną i jazda!Najlepszy express i jak jeszcze grubo zmielona i czasami kawałek ziarenka poczuje,mniam!Swego czasu do tego najlepszy był cybuch ale nie pale już kilkanaście lat...
|
|
|
![]() |
|
To ja polecam DeLonghi EC 220.CD mam od 2 lat i teraz mają też rodzice tylko nowszą wersję EC 221, prosty w obsłudze, nic się nie psuje, niedrogi,dobra kawa, dobre opinie w necie. Ma spieniacz do mleka ale je piję czarną więc nie używam
|
|
|
![]() |
|
Sprawdz PW
|
|
|
![]() |
|
Jura, Nivona, za 2,5 tys kupisz juz sensowny automat z Nivony, z jury za 3,5 w góre.
|
|
|
![]() |
|
Podbijam temat. Jaki tani ekspres ciśnieniowy polecacie?
Chodzi mi o ekspres kolbowy do 500-600 zł. Na allegro jest tego pełno. Ktoś miał z konkretnym modelem doświadczenie i coś poleci? |
|
|
![]() |
|
Testowałem przez 3 lata delonghi, nie polecam, ciągle problemy, to woda cieknie to znowu zawiesza się, aż wreszcie spalił się termoblok, koszt naprawy ok 300 zł, chętnie odstąpię za 2 stówki może ktoś sobie naprawi, kupiłem Jura e75, rewelacja, inna jakość wykonania, kupiłem używany z serwisu z gwarancją za 800 zł (nowy 4 tys), polecam warto.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zelmer.
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
polecam Nivonę cafe romantica tańszy model ,kupiłem w internecie za około 1700 zł trzy lata temu i do dziś działa bez zarzutu
|
|