|
![]() |
|
Dzisiaj po południu pukała do mieszkań sympatyczna pani,przedstawiła się,że jest pracownicą zakładu energetycznego,pytała o lokatora mieszkania,na którego przychodzą rachunki.Ponoć jest do podpisania jakiś dokument.Mieszkańcy nie czytają faktury w całości i stąd ten brak...Czy coś wiadomo forumowiczom w tym temacie?Oczywiście właściciela nie było,termin został przesunięty na przyszły tydzień.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 9 Lut 2016r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pracownicy zakładu energetycznego nie chodzą po domach ,tym bardziej nie w celu podpisywania jakiś papierów. Pewnie to z jakiejś firmy energetycznej . Podpisujesz papierek a później dwa rachunki na raz do zapłaty. Oszustwo i tyle.
|
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
u sąsiada była i dal się naciągnąć niby pani była z multimedi
![]() |
|
|
![]() |
|
Na co naciągają?
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W necie czytałem, że multimedia takie akcje w innych miastach przeprowadzała
![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
Moderowano przez: magpie Jeśli to miał być żart, to nie na miejscu.
|
|
|
![]() |
|
Jesteś bezstronny czy bezrozumny
![]() "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
![]() |
|
dziś właśnie ta osoba naciągneła moją mamę,która jest starsza schorowana,twierdziła iż jest z placówki energetycznej i trzeba podpisać nową umowę,z tego co się zorientowałam umowa jest z multimedia,a na stronie placówki energet.jest ostrzeżenie właśnie o takich osobach.
może ktoś się orientuje co zrobić w tej sytuacji,dodam iż mama nie jest właścicielem mieszkania ale rachunki za prąd są na nią. |
|
|
![]() |
|
CYTAT może ktoś się orientuje co zrobić w tej sytuacji Korzystać z usług nowego sprzedawcy, albo pisemnie wypowiedzieć umowę. |
|
|
![]() |
|
Uważajcie, bo niestety jest też pan (z pewnością nie jeden), który próbuje wcisnąć kit, że jest z PGE(a w rzeczywistości jest z Multimediów) i ma do podpisania "formularz", który spowoduje obniżenie kosztów rachunków za prąd
![]() Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
![]() |
|
masz 14 dni na wypowiedzenie umowy zawartej po za siedzibą przedsiębiorstwa
jeżeli uważasz ze to był błąd. Sporo osób zostało tak skuszone w Stalowej Woli w ostatnim czasie. https://bezpr(...)leglosc/ |
|
|
![]() |
|
poszukałam w necie i aż huczy od negatywnych komentarzy,naciągają głównie starsze osoby ale młodych też nie brakuje,a za takie nieuczciwe praktyki posypały się kary.
|
|
|
![]() |
|
dziękuję za podpowiedzi ale czytałam że trzeba zrobić odstąpienie od umowy,bo jeśli napisze się rezygnację to naliczą karę i najlepiej zrobić to przez UOK.
|
|
|
![]() |
|
Ja raz taką sytuację ratowałem składając wypowiedzenie w Multimedii na Popiełuszki. Kobieta, która była z umowa w mieszkaniu (niestety mnie nie było) nie dość, że kłamała w sprawie oferty, cen i warunków to jeszcze sama miała marne pojęcie w temacie, nie zostawiła kontaktu do siebie, załączników do umowy, które są jej elementem, nie było też formularza odstąpienia od umowy. Ale od razu przyznała, że jest z Multimedii, poza tym na umowie jest nazwa firmy wiec naprawdę nie łatwo jest uznać, że jest z PGE. A i wbrew temu co mówią, PGE przy podpisaniu umowy lojalnościowej ma niższe stawki opłaty niż MM. Ja proponuję gonić ich z mieszkania.
|
|
|
![]() |
|
Z tego co czytałem to mamy 14 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji. To jak to jest?
|
|
|
![]() |
|
dobrze się dajecie dymać, tak w ogóle to wiecie po co Wy istniejecie na tej ziemi ? over and out
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Z tego co czytałem to mamy 14 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji. To jak to jest? No właśnie tak, wysyłasz formularz (oczywiście poleconym) że masz ich gdzieś i sprawa załatwiona. |
|
|
![]() |
|
rhzt, poczytaj w sieci o prawie do wypowiedzenia umowy zawartej poza lokalem sprzedającego.
https://uokik(...)#faq2357 |
|
|
![]() |
|
czytałem i zrozumialem, że można odstąpić od takiej umowy w ciągu 14 dni od daty podpisania. Dobrze zrozumiałem?
P.S. Zazwyczaj jest tak , że na klatce wisi ogłoszenie, ze ktoś z firmy przyjdzie , ponieważ ta firma zmienia sygnał z analogowego. Jak przychodzi co do czego to okazuje się, że sprawa dotyczy czegoś innego np. prądu. |
|
Dołączył: 11 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Moja mama swego czasu podpisala taka umowe ale kazalem jej pojsc do Zakładu Energetycznego i Pani z zakladu pomogla jej w napisaniu iodstapienia umowy i teraz mama nic nie podpisuje w domu jak cos to mowi prosze zaprosic mnie do siedziby firmy ale odstapienie od tamtej umowy podzialalo i ma spokoj.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT czytałem i zrozumialem, że można odstąpić od takiej umowy w ciągu 14 dni od daty podpisania. Dobrze zrozumiałem? P.S. Tak, bez żadnych konsekwencji. |
|
|
![]() |
|
Skoro Stalowemiasto.pl pisało o pseudo kominiarzach to niech napisze artykuł o tym. Niekazdy wchodzi na forum. Starsze osoby siedzące na imternetach raczej zaglądają w artykuły
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
Kilka miesięcy temu była w mieście ta sama akcja z Centrum Enrgetycznym, które podawało się za Tauron. Wtedy ukazał się taki artykuł. Przekażę, aby jak najszybciej pojawiła się podobna informacja ponownie.
|
|
|
![]() |
|
No moja teściowa np systematycznie czyta wybrane witryny ale jedynie co to czyta artykuły pod warunkiem że tytuł ciekawy, na forum mówi ze nie wchodzi bo albo są kłótnie a ona niema konta.
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
CYTAT Skoro Stalowemiasto.pl pisało o pseudo kominiarzach to niech napisze artykuł o tym. Niekazdy wchodzi na forum. Starsze osoby siedzące na imternetach raczej zaglądają w artykuły Wiekszosc starszych osob nie korzysta z internetu ale moze ich dzieci czy wnuki przeczytaja,popieram pomysl. Najlepiej by bylo aby takie ostrzezenia umieszczono na klatkach lub na rachunkach za prad-napewno jest to dodatkowy koszt ale obecnemu dostawcy pradu tez powinno zalezec bo traca klientow,na ich stronie i ternetowej jest takie ostrzezenie ale wiekszosc osob zadko tam zaglada. |
|