|
![]() |
|
Witam jaki krem ochronny na słońce dla małych dzieci polecacie?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Ziaja.
|
|
|
![]() |
|
olej kokosowy,100 naturalny i skuteczny
|
|
|
![]() |
|
CYTAT olej kokosowy,100 naturalny i skuteczny Dla dzieci najlepsze są kremy z najwyższym filtrem. Sama się posmaruj olejem kokosowym aaa pamiętaj ze kokosowy musi być nie rafinowany Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Olej kokosowy ma 2-4 SPF czyli jest to słaba ochrona. To już oliwa z.oliwek ma więcej bo powyżej 8. Skóra dziecka jest bardzo wrażliwa i narażona na poparzenia. Oleje naturalne można stosować gdy chcemy się ładnie odpalić bez oparzeń. A ja smakują dziecko chce ochronić je od bólu a nie żeby się ładnie opaliło.
My używamy psikadlo z rossmann dzieci muszą mieć 50+ Edit Oo katryna super link podala Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
Byłam z dziecmi nad morzem w zeszłym roku, pogoda ładna,ale jakoś nkt sie nie spalił,delikatna opalenizna i to wsz. wiadomo że nikt nie wystawia dzieci na 10 godzin na słońce,a te kremy,jeśli chodzi o skład to porażka i to wsz.przyjmuje cienka skóra dziecka
|
|
|
![]() |
|
Jak trafiłaś na typową polską pogodę czyli wiatr, zimno i chmury to się nie dziwię, że olej kokosowy wystarczył Twoim dzieciom.
|
|
|
![]() |
|
no właś. wyobraź sobie że było na prawdę ciepło przez wiele dni,w zeszłym roku było bardzo upalne lato w całym kraju!
|
|
|
![]() |
|
No to ja niewiem czym opatulilas dzieci ze się nie spiekly SPF 2-4 który ma olej kokosowy daje dorosłej osobie ochronę do 2h w zależności od wrażliwości skóry, a dziecięca wiadomo jest bardzo wrażliwa dlatego dla dzieci SPF 50+ się zaleca.
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
Ja do tej pory smarowałam z nivea baby, ale chyba zmienili skład bo zaczęło uczulać mi dziecko. kupiłam z Ziaji i nic sięnie działo. Chyba w tym roku też kupie Ziaje. Aha i ja smaruje filtrem 30, bo 50 to mi nawet lekarz odradził.
|
|
|
![]() |
|
Mam Dermedic Sunbrella, mleczko ochronne dla dzieci, SPF 50 z polecenia Sroki. Dostępny w aptece, 29,90/100ml.
Z resztą, w sprawach preparatów dla dzieci zawsze sugeruję się jej zdaniem. ![]() |
|
|
![]() |
|
fajną kasę na was trzepią ci kremiarze
![]() |
|
|
![]() |
|
a i jeszcze jedno,wszelakie emulsje przeciwsłoneczne hamują całkowicie wchłanianie wit.d,która jest niezwykle ważna dla organizmu,zwłaszcza w naturalnej postaci
|
|
|
![]() |
|
A ja się pytam gdzie jest admin i elepi jej 20+ za notoryczne pisanie postów pod postami zamiast edytować.
Kremiarze ![]() ![]() W odróżnieniu do Ciebie kupując kosmetyki czytam ich skład. Nie posmaruje 12mc dziecka olejem kokosowym. Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
![]() |
|
no właśnie chyba nie czytasz składu skoro stosujesz
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT no właśnie chyba nie czytasz składu skoro stosujesz ![]() ![]() Te kremiarz powiedz mi co z nizej podanych skladnikow jest niezdrowa. Dodam ze to jeden z nielicznych kremow z filteem mineralnym Aqua, Titanium Dioxide, Alumina Simethicone / Titanium Dioxide, Silica, Dimethicone, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cera Microcristallina, Paraffin, C12-15 Alkyl Benzoate, Zinc Oxide, Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Glycerin, Magnesium Sulfate, Hydrogenated Rapeseed Oil, Panthenol Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|