~~migmag | |
![]() |
|
Jechał ktoś może ostanio do Niemiec przez Słubice? Chodzi o to czy są tam jakies kontrole graniczne czy poprostu mozna zwyczajnie przejechać?
I co musze wiedziec albo miec przy sobie w razie kontroli policji na terenie Niemiec, słyszałem naprzykład że bardzo przyczepiają sie do braku apteczki w samochodzie. |
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT ~migmag Jechał ktoś może ostanio do Niemiec przez Słubice? Chodzi o to czy są tam jakies kontrole graniczne czy poprostu mozna zwyczajnie przejechać? I co musze wiedziec albo miec przy sobie w razie kontroli policji na terenie Niemiec, słyszałem naprzykład że bardzo przyczepiają sie do braku apteczki w samochodzie. Ogolnie na wszystkich przejściach granicznych (Polska - Niemcy) nie ma zadnych kontroli tzn mozna swobodnie przejechac ale nalezy sie liczyc ze w strefie przygranicznej mozna zostac zatrzymanym do kontroli drogowej(?). Tak w niemieckim kodeksie drogowym istnieje cos takiego jak apteczka OBOWIĄZKOWO. Aha i to nie moze byc taka apteczka jaka zazwyczaj wożą polscy kierowcy... Stara brudna i nie uzywana od 10 lat ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Virus ma racje!
Kontroli na granicy nie ma, jak ci się uda to i za granicą nie będziesz miał. Co do apteczki to musi być full wyposażona tj. np. apteczki WOŚP'u ![]() dodam, że byłem dwa razy swoim autem i kontroli dzieki Bogu nie miałem, a z tego co wiem jest ona skrupulatna i zajmuje nawet do kilku godzin. zalezy na jakiego sku..ysyna trafisz ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro! szerokości P.S jak przekroczysz kreske od razu laga ile fabryka dała, żeby jak najszybciej opuścić strefe przygraniczną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Errare humanum est. |
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja zawsze mam racje
![]() ![]() ![]() ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|