|
![]() |
|
Zatem być może najświeższe info: zdecydowanie tylko autostradami A2 do A1.
wyjechałem o 3:45. na rogatkach Gdańska byłem około południa. Naprawdę spokojna jazda - max 120 na A1 - bo tak mi pasowało i tyle mi wystarczało. Pzdrw |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
jaciek ciężko mi uznać za normalne gdy ktoś jedzie ile fabryka dała. Nawet autostradą.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Jest wszysko dokładnie oznaczone >Chwaszczyno>Wejcherowo 1km przed zjazdem i przy zjezdzie >Wejcherowo zWejcherowa do Karwii i Władysławowa ale nięwiem dokładnie gdzie chcesz jechać więc niemogę Ci wytłumaczyć dokładnie.Wcześnie rano to przejedziesz i obok Gdyni do Władysławowa.
|
|
|
![]() |
|
do Władysławowa jadę i właśnie chce ominąć te korki w Redzie i Rumii. Dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() |
|
Konkretnie to jade do Jastarni, autem jade bo tak mi wygodnie z trzyletnim dzieckiem i jego rzeczami. Czyli mowicie ze konkretnie to leciec na radom potem na autostrade i to najlepsze rozwiazanie i omijam Wawe?
Garbus nie gubi oleju, tylko znaczy swój teren!!!! |
|
|
![]() |
|
oj tam ile fabryka dala od razu. do fabryki to jeszze jest spora rezerwa. ostatnia trasa do wrocka przez rz, zszedlem ponizej 4h. do krakowa autostrada widmo - 5 aut na krzyz. co do tych 6 h o ktorych pisalem to tez akurat dokladnie do jastrzebiej lecialem, ostatni odcinek jest juz powolny wiec go nie doliczalem bo tutaj tmat o trojmiescie. Na zadne korki akurat nie trafilem a jechalem dwukrotnie.
Jak pisalem do radomia jedzie sie calkiem sprawie i pozniej expres i autostrada wiec mozna sobie leciec. przy 6 h trasie 15 minut na sikanie i cos zdrowego w macu wystarczy. Ta trase przelecialem szybciej niz google bez zbytniego stresu i pospiechu. Oczysiscie jak sie trafi na korek to sie juz wszystko sypie bo np z jastrzebiej do trojmiasta jechalem pozniej 3godziny... czyli tyle co przez pol polski. Podobnie trasa stalowa - poznan - przez autostrade ponizej czasu google, powrot przez jarocin zabitymi krajowkami ponad polowe dluzej a trasa krotsza kilometrowo. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Konkretnie to jade do Jastarni, autem jade bo tak mi wygodnie z trzyletnim dzieckiem i jego rzeczami. Czyli mowicie ze konkretnie to leciec na radom potem na autostrade i to najlepsze rozwiazanie i omijam Wawe? Jeżdżę nam morze 2 razy w roku i zawsze trasa na Kielce, Piotrkow trybunalski,Łódź, potem autostrada na Gdańsk. Przez Łódź trasa doskonale oznakowana wiec bez mapy zawsze trafiam.Ostatnio 7h do władysławowa jechałam wiec lepszej trasy nie widzę. |
|
|
![]() |
|
Witam, ja jestem we Władku teraz i jechałem wczoraj na Radom i A2 oraz A1. Trasa zajęła mi 7,5 h. Przejazd w dzień, korek jeden 0,5 h przed wjazdem na Amber. Dzisiaj mecz we Władku.
|
|
Dołączył: 12 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Gdybym mógł podpowiedzieć podróż to proponuję tak jak zawsze jadę do Warszawy:
St. Wola - Annopol (omijasz Sandomierz) - Ożarów - Lipsko - Zwoleń - Kozienice - ( i tu jak kto woli, Ja mam rodzinę w Warszawie i czasami z dziećmi robię przerwę a nawet nocleg w Warsawie) - Radom - Grójec - A2 - A1 - trójmiasto Ważne żeby w trakcie jazdy druga osoba obczajała trasę na google maps. Tam pokazywane są korki (trasa na czerwono). Zawsze można zjechać z A1 i wbić w innym miejscu w razie korków. Tak samo w trójmieście (najczęściej Reda, Rumia). Polecam jechać na tygodniu i nie koniecznie w nocy (wszystko zależy jak kto lubi). Szerokiej drogi ![]() |
|
|
![]() |
|
temat jak dojechać do Władka - nie stojąc w korku
![]() można przez Wejherowo... i owszem. ale jest też inny bardzo fajny dojazd: Gdynia - estakada Kwiatkowskiego - Hutnicza- potem kierunek na Babie Doły - Kosakowo - Rzucewo. Dojeżdżamy do Pucka nawet nie wiedząc kiedy. Potem też omijamy sławne rondo we Władku - kierując się na Łebcz. No chyba, że z ronda w prawo na półwysep - to już cierpliwości tylko co niemiara ![]() Tyulko co tu teraz robić jak pogoda pod psem.... a nawet pod dwoma.... |
|
|
![]() |
|
Wrócić do Trójmiasta lub pojechać choćby do Łeby. Nawet w niepogodę jest co robić.
|
|
|
![]() |
|
Witam, odkopuję stary temat bo za kilka dni startuję na Gdańsk. Czy przez te kilka lat coś się zmieniło?Czy nadal najlepiej na Sandomierz, Radom, A2 i A1? Google maps pokazuje też na DK19, S19 (pod Lublin), S17, Warszawa, DK7, S7, Elbląg...Dzięki za pomoc
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja ostatnio jechałem na lublin. Do Lublina przez Zaklików, za kraśnikiem na całej długości robią ekspresówkę ale nie koliduje z drogą. Przynajmniej jak jechałem w maju to droga była cała przejezdna bez wahadła. Od Lublina masz ekspresówkę do Warszawy. Jakieś 10km przed warszawa budują resztę tej ekspresówki. Jeżeli jedziesz w nocy i w nocy będziesz w tym miejscu to szybko przejedziesz. W dzień napewno korki. Warszawę przejeżdżasz Wisłostrada albo wałem miedzeszyńskim i wylatujesz na krajową 7. Tam jest droga dwupasmową i kawałek ekspresówki. Jakieś 10km. Dalej jedziesz krajowa 7 ok 100km. Nie ma tragedii. Droga jak do Lublina. Też budują ekspresówkę tylko idzie bokiem. Jak przejedziesz te 100km to dalej już tylko ekspresówka S7 do samej Gdyni i tam można odbić na Gdańsk i Sopot.
Można też jechać na Sandomierz i za Opatowem pojechać na Ostrowiec i zaraz odbić na Suchedniów albo skarzysko. Tam wjechać na ekspresówkę przez Radom a dalej albo tak jak pisałem albo w Grójcu kierować się na A2 i dalej na A1. Jeszcze inaczej na Kielce łódź i dalej A1. Ja osobiście pojechałbym na lublin. Też jadę w przyszłym tygodniu do Trójmiasta ale chyba pojadę na skarzysko i za wawą krajową 7 i S7 na Gdańsk bo lubię zawsze jeździć inaczej. Jadąc przez lublin bez korków dojedziesz w 7 godzin jadąc normalnym tempem. Może nawet mniej. I za darmo. Bez opłat za autostradę. Ja osobiście do samej Warszawy przez lublin na Mokotów niedaleko stadionu legii dojechałem równo w 2 godz 30min. Ale to było w nocy i trochę cisnąłem. |
|
|
![]() |
|
A jak najlepiej wygląda ta trasa jak się chce korzystać z publicznej komunikacji?
|
|
|
![]() |
|
no wlasnie jak teraz wygalda jazda pcoiagiem nad morze? dalej jest po 8 osob w przedale w 2 klasie czy cos mniej?
|
|
|
![]() |
|
Dwa tygodnie temu jechałam z Rzeszowa do Świnoujścia Intercity "Przemyślanin".Przez internet kupowałam bilet i o dziwo trafiłam nie na przedziały tylko na wagon w którym były miejsca jak w autobusie!!!15 godzin jazdy.Wiec lepiej wykupić 1 klasę.Z tego co wiem to w innych są przedziały ale to chyba zależy od pociągu.
|
|
|
![]() |
|
Dzięki bzk za wyczerpującą odpowiedź. Z uwagi, że jestem stworzeniem wybitnie dziennym, wystartuję o świcie i pojadę na A2->A1 omijając Warszawę. Swoją drogą to dziwne, że do tej pory stolica nie ma gotowych obwodnic z każdego kierunku tylko trzeba się pchać przez miasto...
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Dzięki bzk za wyczerpującą odpowiedź. Z uwagi, że jestem stworzeniem wybitnie dziennym, wystartuję o świcie i pojadę na A2->A1 omijając Warszawę. Swoją drogą to dziwne, że do tej pory stolica nie ma gotowych obwodnic z każdego kierunku tylko trzeba się pchać przez miasto... Jak uważasz. Jeżeli chcesz jechać A1 to moim zdaniem nie ma sensu jechać na Radom i w Grójcu cofać się do Łodzi. Lepiej odrazu jechać na Kielce i kierować się na Piotrków Trybunalski. Przez Kielce cały czas prosta droga. A za Piotrkowem wpadasz na autostradę omijając łódź. Tylko przed Kielcami trzeba uważać bo jest odcinkowy pomiar prędkości. Przed Kielcami albo za, już nie pamiętam ![]() Warszawę możesz ominąć jadąc od Radomia skręcając na A2 albo S2, nie pamiętam jaka to droga i za parę kilometrów na chyba S8 . Dalej przed mostem przez Wiśle skręcasz na krajową 7. Ale dużo kilometrów robisz i nie ma sensu. Wisłostrada też szybko Warszawę przejedziesz. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Dzięki bzk za wyczerpującą odpowiedź. Z uwagi, że jestem stworzeniem wybitnie dziennym, wystartuję o świcie i pojadę na A2->A1 omijając Warszawę. Swoją drogą to dziwne, że do tej pory stolica nie ma gotowych obwodnic z każdego kierunku tylko trzeba się pchać przez miasto... Jak uważasz. Jeżeli chcesz jechać A1 to moim zdaniem nie ma sensu jechać na Radom i w Grójcu cofać się do Łodzi. Lepiej odrazu jechać na Kielce i kierować się na Piotrków Trybunalski. Przez Kielce cały czas prosta droga. A za Piotrkowem wpadasz na autostradę omijając łódź. Tylko przed Kielcami trzeba uważać bo jest odcinkowy pomiar prędkości. Przed Kielcami albo za, już nie pamiętam ![]() Ok, dzięki raz jeszcze za pomoc, na Kielce rzeczywiście najbliżej i A1 od Piotrkowa do samego Gdańska |
|