Dołączył: 16 Wrz 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
No i stało się... Jedyne radio, którego można było słuchać bez krwawienia z uszu zostało przeniesione do internetu na rzecz Rządowego radia informacyjnego... "Brawo" PiS. Polskie Radio Czwórka RIP
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Krótko - wina PO. Gdyby nie te ich machlojki nie trzeba by było tworzyć osobnego radia do ich ogłaszania.
|
|
|
![]() |
|
Jak odwrócić kota ogonem?? Patrz wyżej
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja słucham Leliwy... grają nie gadają.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ja wolę jak gadają. Nigdy czwórki nie słuchałem i jestem zadowolony ze zmiany. Co do propagandy, to jest wszędzie ale w radio chyba najmniejsza. No nie pisze o R Maryja bo tam mega lans rządzących ;-)
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Leliwa - nooo
![]() A radio 24 musi grać, gdzieś trzeba ogłaszać spektakularne sukcesy ![]() |
|
|
![]() |
|
Andrzej a radia 24 słuchasz?
|
|
|
![]() |
|
Według mnie najlepsze polskie radio... Nie grali sieczki, jak inne stacje, tylko muzykę urozmaiconą, a najfajniejszą rzeczą było to, że większości kapel tam puszczanych nie znałem.... Można było odkryć fajną muzę...Tego gówna, które teraz leci na miejscu Czwórki nie da się słuchać
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
@delta, masz racje, trzeba się na trójkę przerzucić
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Andrzej a radia 24 słuchasz? Słucham. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT @delta, masz racje, trzeba się na trójkę przerzucić ![]() Da się to rozwiązać. Miałem podobny problem. Wystarczy tani smartfon, aplikacja TuneIn Radio i pakiet internowy na miesiąc za kilka złotych. Ja w podróży słuchałem radia internetowego mówionego także jakość ze smartfona wystarczała. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Andrzej skoro słuchasz, to szanuję, choć się nie zgadzam, że lepsze ;)
Niestety radia "grającego" nie ma chyba już tak fajnego w naszym mieście. Trójka też gra fajną muzykę różną, ale juz na innych odbiorców ukierunkowana. Czwórka grała muzykę dla szerokiej rozpiętości wiekowej. Leliwa i podobne eremefy mam wrażenie, że mają jedną składankę i bez przerwy tylko miksują kolejność odtwarzania. A w stalowej na pytanie o odbiornik dab+ w jednym ze sklepów elekto usłyszałem - "Nie ma czegoś takiego, radio internetowe słucha się przez komputer" ;) |
|
|
![]() |
|
@niemamkonta, niestety radio cyfrowe w naszym okręgu (DAB+) nie ma praktycznie zasięgu więc nie ma co kupować...
http://www.polsk(...)8,zasieg |
|
|
![]() |
|
szkoda "czwórki". najlepsza stacja radiowa. w internetach chyba sobie dlugo nie poradzi.
|
|
|
![]() |
|
Dalej macie Zetke,Tok Fm i Rmf proplatformersko i pro Nowoczesną,to mało ?
Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble |
|
|
![]() |
|
z internetu odkryłem taką stacje, grają ciekawsze muzyczki bo tam są autorskie programy, niekomercyjna bez reklam i sieczki disco Leliwy (tam nie ma takiej muzyki) haha. Przyklejam link do rozkładu programu, przetestujcie który prowadzący gra wasze tunes. To uniwersytecka rozgłośnia, prawdziwy FM. World Cafe i Cavalcade na początek. Uwaga +6h!
Trojka wymięka... http://tunein.com/radio/WFUV-907-s28907/ |
|
|
![]() |
|
CYTAT Dalej macie Zetke,Tok Fm i Rmf proplatformersko i pro Nowoczesną,to mało ? Tok FM u nas można odbierać? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT No i stało się... Jedyne radio, którego można było słuchać bez krwawienia z uszu zostało przeniesione do internetu na rzecz Rządowego radia informacyjnego... "Brawo" PiS. Polskie Radio Czwórka RIP ![]() Niestety :( Czwórka z alternatywną muzyką, często nieznaną nikomu, prowadzącymi, którzy wciągali słuchaczy, bez krztyny polityki... niestety kretyni z dobrej zmiany muszą zaorać wszystko, bez względu na to czy jest dobre czy nie. No ale jak to mówił pewien prezes tvp "ciemny lud to kupi" i jak widać choćby w tym wątku "ciemnoty, która kupuje" nie brakuje... |
|
|
![]() |
|
Janek dlaczego piszesz o ciemnocie, która to kupuje? Radio informacyjne gadane - w porządku. Każdy może mieć wybór i słuchać co chce. Tylko szkoda, że akurat wyłączyli stację, którą dało się słuchać bez objawów mdłości z różowej słodkości...
|
|
|
![]() |
|
Ja słuchałem radio 24 w internecie i teraz wreszcie mogę słuchać w samochodzie. Nie zauważyłem tam propagandy a wręcz odwrotnie ;-) Dają całe wypowiedzi polityków bez cięć, głupi politycy sami często się kompromitują nie trzeba manipulować wiadomościami ;-) Wywody ekspertów są dłuższe bo nie "obciążone" muzyką. To radio to jak niekończące się wiadomości. Jedni to lubią a inni nie. Ja ciesze sie ze zmiany.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja słuchałem radio 24 w internecie i teraz wreszcie mogę słuchać w samochodzie. Nie zauważyłem tam propagandy a wręcz odwrotnie ;-) Dają całe wypowiedzi polityków bez cięć, głupi politycy sami często się kompromitują nie trzeba manipulować wiadomościami ;-) Wywody ekspertów są dłuższe bo nie "obciążone" muzyką. To radio to jak niekończące się wiadomości. Jedni to lubią a inni nie. Ja ciesze sie ze zmiany. Chyba jesteś jednym z nielicznych, którym się ta zmiana podoba...Małe pocieszenie, że ktoś w ogóle tego radia słucha ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja słucham Leliwy... grają nie gadają. tak a uszy krwawią. Grają ale co grają - mama mia i macarene ? Maryle lodowicz ?.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja słuchałem radio 24 w internecie i teraz wreszcie mogę słuchać w samochodzie. Nie zauważyłem tam propagandy a wręcz odwrotnie ;-) Dają całe wypowiedzi polityków bez cięć, głupi politycy sami często się kompromitują nie trzeba manipulować wiadomościami ;-) Wywody ekspertów są dłuższe bo nie "obciążone" muzyką. To radio to jak niekończące się wiadomości. Jedni to lubią a inni nie. Ja ciesze sie ze zmiany. tylko ze malo kto chce słuchac jak ty politycznych rzygowin przez cały dzien... "obciążone muzyką" - dobre.... |
|
|
![]() |
|
TOK FM można słuchać przez internet lub aplikację na smartfona. POLECAM
|
|
|
![]() |
|
rmf maxx tez daje rade
|