|
![]() |
|
CYTAT napisz jeszcze jaką temperature miałaś w pomieszczeniach?? Ja i córka jesteśmy ciepłolubne ( lubię chodzić po domu boso i w przysłowiowych samych majtkach ) więc termostat jest ustawiony na 25 stopni.O godz. 22-ej grzanie się wyłącza i do godz. 7 rano pracuje tylko wentylacja (automatycznie co pół godziny przez 5 min.). Przez noc temperatura w silne mrozy spadała do 21 stopni. Teraz nad ranem jest 23-24 stopnie w zależności jak ciepła jest noc... |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
CYTAT no tak 500-550 na 2 miesiace ale to niewiele zmienia. watpie zebym za 50 zł ogrzał dom ![]() Przede wszystkim trzeba sobie zdać sprawę, że ogrzewanie nadmuchowe nie nadaje się do domów murowanych... Ponadto Twój dom jest 2 razy większy od naszego ![]() |
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie chce mi sie w ten system wierzyc ze sie nie grzeje i 21 stopni jest, ale jezeli tak to warte polecenia
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie chce mi sie w ten system wierzyc ze sie nie grzeje i 21 stopni jest, ale jezeli tak to warte polecenia to nie zasługa systemu a dobrze docieplonego domu.Jak pisałam wcześniej dom wybudowany jest w standardzie prawie pasywnym. A dlaczego prawie? Bo nie chciałam zrezygnować z balkonu, który jest dość dużym mostkiem termicznym. |
|
|
![]() |
|
Jeśli chodzi o to, zeby dom był energooszczędny to musi byc rekuperator bo tradycyjna wentylacja grawitacyjna to ucieczka dużej ilości ciepła. No i oczywiscie odpowiednia izolacja.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|