|
![]() |
|
Prawda? Hahaha Ty naprawdę jak to już ktoś pisał czujesz, że posiadłeś wszelką wiedzę, jesteś najmądrzejszy i jako jedyny głosisz prawdę. To świadczy, że masz już totalnie sprany łeb. Kup sobie Biblię. Ty nie masz młocie bladego pojęcia o przykazaniach, bo właśnie tu je zbezcześciłeś. Ale jesteś do tego stopnia ograniczony, że nie pojmujesz nawet tego co sam piszesz, a o jakiejś refleksji nad sobą można zapomnieć. Jesteś beznadziejny, zrozum choć tyle.
Ps. Jaki k... znak szatana? Szatan ma jakis znaczek? Może jeszcze wydaje kalendarz ze swoimi fotkami? Zwierzaka mam w avatarze, kozła nie widziałeś nigdy? |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Temat jest o zakazie handlu, a nie jak kogoś obrazić, bo robisz to bardzo niegrzecznie.
Szydzisz i obrażasz a nie dajesz żadnych konkretnych argumentów. Czas na przywołanie Cię do porządku przez Admina. Bardzo mnie cieszy powrót do normalności, tj. do wolnej niedzieli w handlu. P.S. Kozioł to symbol szatana - wystarczy sobie wpisać w Google ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Kozioł to symbol szatana - wystarczy sobie wpisać w Google ... Przynajmniej wiem już skąd zamiast Biblii czerpiesz wiedzę o religii i Bogu. Bądź zdrów kaznodziejo, nie mam przyjemności z takim obłudnikiem jak Ty. Leć się skarżyć do admina marna duszo. |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) Szydzisz i obrażasz a nie dajesz żadnych konkretnych argumentów. Do szanownego księdza nie dociera, że ktoś jest innego wyznania czy niewierzący i na siłę wciska mu swoje przekonania. CYTAT (rsta) Bardzo mnie cieszy powrót do normalności, tj. do wolnej niedzieli w handlu. A czy również cieszy księdza "powrót do normalności" w sklepie ojca dyrektora otwartym siedem dni w tygodniu? CYTAT (rsta) P.S. Kozioł to symbol szatana - wystarczy sobie wpisać w Google ... Ksiądz w to wierzy? Jeśli tak to trzeba wybić wszystkie kozły aby uwolnić ludzi od szatańskich symboli. |
|
|
![]() |
|
Żeby mieć wolną niedzielę nie trzeba być wierzącym ...
![]() "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) Żeby mieć wolną niedzielę nie trzeba być wierzącym ... ![]() Co to ma do rzeczy? już księdzu pisałem, że według prawa nie tylko niedziela ale również sobota jest dniem ustawowo wolnym od pracy. Niedziela od soboty różni się tylko tym iż katolicy w niedzielę idą do kościoła a dla niewierzących nie ma różnicy. |
|
|
![]() |
|
i dlatego nikt nie nakazuje iść niewierzącemu do kościoła w niedzielę ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) i dlatego nikt nie nakazuje iść niewierzącemu do kościoła w niedzielę ... Ale odbiera możliwość większego zarobku. Ciekawe jakby pracodawcy musieli płacić za pracę w sobotę i niedziele 100% ilu wtedy byłoby przeciwników. Ustawodawca odbiera możliwość dobrego zarobku zakazem pracy co skutkuje wydłużeniem godzin pracy przed weekendem. |
|
|
![]() |
|
Czemu taki chytry na pieniądze jesteś?
A wydłużenie godzin pracy przed weekendem to takie trochę na siłę i chyba na złość robione jest ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT bo katolicy się pogubili i zatracili swoja wiarę ... Najwyraźniej kiepskich mają nauczycieli ![]() Ta żenująca obłuda i hipokryzja płynąca od Was księży zbiera swoje żniwo! W temacie pracy w niedzielę widzę najwięcej mają do powiedzenia księża, którzy się nigdy pracą nie zhańbili ![]() CYTAT Czemu taki chytry na pieniądze jesteś? Bierze przykład z Ryzyka! ![]() |
|
|
![]() |
|
Taki ze mnie ksiądz jak z Ciebie siostra zakonna ...
![]() To niech bierze we wszystkim ![]() "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Az tak porfekcyjnie być zepsutym jak Rydzyk, mało kto potrafi.
|
|
|
![]() |
|
Skoro Ojciec Rydzyk przewyższa Was intelektem to postanowiliście go obrażać?
Sklepy już dziś otwierają, można iść na zakupy. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) Czemu taki chytry na pieniądze jesteś? Nie wiem co ma chytrość do uczciwego zarobku? Ja już nie muszę pracować bo swoje w życiu przepracowałem. Teraz żyję na luzie i nie muszę myśleć o pracy. Jestem dumny z tego czego w życiu się dorobiłem a teraz jest kolej na młodszych. CYTAT (rsta) A wydłużenie godzin pracy przed weekendem to takie trochę na siłę i chyba na złość robione jest ... Tu akurat się z księdzem zgadzam. CYTAT (rsta) Taki ze mnie ksiądz jak z Ciebie siostra zakonna ... A szanowny ksiądz dalej się wypiera i nie umie się przyznać do tego kim jest. CYTAT (Kasandra) Bierze przykład z Ryzyka!smiech Miałem i mam w życiu lepsze wzory niż zakłamany ojciec dyrektor. CYTAT (rsta) Skoro Ojciec Rydzyk przewyższa Was intelektem to postanowiliście go obrażać i pisać kłamliwie o nim? Ksiądz swoim zaślepieniem i fanatyzmem chyba osiągnął już szczyt jak nie widzi poczynań tego człowieka ukrywającego się pod sutanną. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Skoro Ojciec Rydzyk przewyższa Was intelektem to postanowiliście go obrażać? Sklepy już dziś otwierają, można iść na zakupy. Kto obraża Rydzyka? Sklep czynny w niedziele to fakt. Łasy na kasę to też fakt. Że inteligentny z niego gość też fakt ale czy przewyższa? Takich jak ty zdecydowanie to fakt ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT (Feniks) CYTAT (rsta) A wydłużenie godzin pracy przed weekendem to takie trochę na siłę i chyba na złość robione jest ... Tu akurat się z księdzem zgadzam. I tego się trzymajmy ![]() "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
Handel w niedzielę powinien być pod jednym warunkiem stawka godz. Za pracę w niedzielę x 270% i 40 godzinny tydzień pracy, ale żadnych nadgodzin.
Wtedy może wyjść na to że pracownicy będą się bili o pracę w niedzielę. Wracamy do starego, kiedyś pierwszy sekretarz PZPR dyktowal jak mamy żyć a teraz robi to pierwszy sekretarz PiS. Ktoś z PiS mówił że na zachodzie są wszystkie niedzielę wolne od handlu, może najpierw weźmiecie przykład z zarobków na zachodzie i panowie z PiS powiedzą że na pierwszym planie musza wyrównać zarobki Polaków z zachodnimi zarobkami. 😁😀😂 POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) I tego się trzymajmy ![]() Niby czego? Niedziele wolne a co z sobotami, które nam gwarantuje prawo? Wydłużenie godzin pracy to jest tylko trochę na złość a w rzeczywistości głównie udowadnia nieudolność ustawy, która pozwala w ustawowo dniu wolnym na wydłużenie godzin pracy. CYTAT (starykomuch) Za pracę w niedzielę x 270% i 40 godzinny tydzień pracy, ale żadnych nadgodzin. Nie pisz takich rzeczy bo ksiądz rsta nazwie Cię chytrusem tak jak mnie. Zgadzam się z Tobą tylko może nie 270 a 200% oczywiście to powinno dotyczyć również soboty. Weryfikacja dokonałaby się sama bez zakazów. Ustawa nie powinna zakazywać, bo ponoć żyjemy w wolnej Polsce i mamy wolny rynek. CYTAT (starykomuch) może najpierw weźmiecie przykład z zarobków na zachodzie Dokładnie tak ceny mamy niejednokrotnie wyższe niż na zachodzie a zarobki czterokrotnie niższe. CYTAT (starykomuch) panowie z PiS powiedzą że na pierwszym planie muszą wyrównać zarobki Polaków z zachodnimi zarobkami. 😁😀😂 Takie postępowanie ani panom z PiS ani PO ani żadnej innej partii nie przyszło jak do tej pory ani nie przyjdzie do głowy, bo wyborcy interesują ich tylko przed wyborami. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Handel w niedzielę powinien być pod jednym warunkiem stawka godz. Za pracę w niedzielę x 270% i 40 godzinny tydzień pracy, ale żadnych nadgodzin. Wtedy może wyjść na to że pracownicy będą się bili o pracę w niedzielę. Wracamy do starego, kiedyś pierwszy sekretarz PZPR dyktowal jak mamy żyć a teraz robi to pierwszy sekretarz PiS. Ktoś z PiS mówił że na zachodzie są wszystkie niedzielę wolne od handlu, może najpierw weźmiecie przykład z zarobków na zachodzie i panowie z PiS powiedzą że na pierwszym planie musza wyrównać zarobki Polaków z zachodnimi zarobkami. 😁😀😂 Dziś mamy internet i nie trzeba słuchać "ktosia" z pis. https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1597001,Zakaz-handlu-w-niedziele-w-ktorych-krajach-UE-obowiazuje |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kolejna niedziela bez handlu i świat się nie zawalił.
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Jeżeli chodzi o soboty to jestem za tym aby były płatne 100%.
Na HSW tak od dawna było, nie wiem jak teraz w tych nowych spółkach. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Handel w niedzielę powinien być pod jednym warunkiem stawka godz. Za pracę w niedzielę x 270% i 40 godzinny tydzień pracy, ale żadnych nadgodzin. Wtedy może wyjść na to że pracownicy będą się bili o pracę w niedzielę. Wracamy do starego, kiedyś pierwszy sekretarz PZPR dyktowal jak mamy żyć a teraz robi to pierwszy sekretarz PiS. Ktoś z PiS mówił że na zachodzie są wszystkie niedzielę wolne od handlu, może najpierw weźmiecie przykład z zarobków na zachodzie i panowie z PiS powiedzą że na pierwszym planie musza wyrównać zarobki Polaków z zachodnimi zarobkami. 😁😀😂 sekretarz PZPR? ale tobie jako staremu komuchowi to chyba pasowało? Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble |
|
|
![]() |
|
CYTAT (rsta) Jeżeli chodzi o soboty to jestem za tym aby były płatne 100%. Niedziele również, bo według prawa są to takie same dni. CYTAT (rsta) Na HSW tak od dawna było, nie wiem jak teraz w tych nowych spółkach. Był jeszcze dodatek za niedziele i święta. |
|
|
![]() |
|
Jeżeli ktoś był w Niedziele to też powinny być płatne 100%.
Ale to powinno być bardzo sporadycznie wykorzystywane. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Kolejna niedziela bez handlu i świat się nie zawalił. ![]() Wcale nie zamierzał. Pożyteczni tylko urobili swoje ręce po łokcie. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|