Dołączył: 13 Lut 2016r. Skąd: z pięknych miejsc :) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() CYTAT Kolejna niedziela bez handlu i świat się nie zawalił. ![]() PO 8 lat rzadzilo i Swiat sie tez nie zawalił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lubisz przejażdżki, jazdę i czuć smak wolności? Napisz: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=816167 |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Lubisz przejażdżki, jazdę i czuć smak wolności? Napisz: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=816167 |
|
|
![]() |
|
![]() "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
Dołączył: 1 Lut 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT ![]() I NIE CHODZĘ DO KOŚCIOŁA ![]() |
|
|
![]() |
|
masz takie prawo, ale nie masz się czym chwalić ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT masz takie prawo, ale nie masz się czym chwalić ... Słyszałeś? Łaskawie król rsta niczym Bóg dał Ci wolną wolę! Amen. |
|
|
![]() |
|
Pani posłanka Butryn miewa przebłyski kobiecej intuicji: CYTAT Zamknięte sklepy nie wywabiły dodatkowej puli chętnych do zakreślenia kratki na kartce wyborczej. To oznacza że shopoholicy absolutnie nie głosują na opozycje. Warto było walczyć o tak niewdzięcznego wyborcę? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak było widać na "władzę" też licznie nie głosowali
![]() ![]() rsta Do sklepu możesz nie chodzić, nie musisz mieć zakazu. No chyba, że jesteś niewolnikiem ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Zakaz jest dla właścicieli sklepów, żeby na siłę nie zatrudniali w niedzielę pracowników.
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT PO 8 lat rzadzilo i Swiat sie tez nie zawalił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale do utraty suwerenności było blisko ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT PO 8 lat rzadzilo i Swiat sie tez nie zawalił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale do utraty suwerenności było blisko ![]() Teraz jest blisko do zmiany ustroju. Podążamy w kierunku Białorusi i Rosji. |
|
|
![]() |
|
Marcin, czy Ty mieszkasz w tym samym kraju co ja?
![]() Bo piszesz zupełnie co innego niż jest. Wiem, że nie jest jeszcze idealnie, ale powoli. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Wiem, że nie jest jeszcze idealnie, ale powoli. Idealnie nigdy nie będzie,bo tam gdzie jest min.3 osoby zawsze będzie jakiś konflikt. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Teraz jest blisko do zmiany ustroju. Podążamy w kierunku Białorusi i Rosji. A może tak byś włączył myślenie, zamiast powtarzać jak w hipnozie za ciamajdanem wyjącym z "bulu" po oderwaniu od koryta? ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Marcin, czy Ty mieszkasz w tym samym kraju co ja? ![]() Bo piszesz zupełnie co innego niż jest. Wiem, że nie jest jeszcze idealnie, ale powoli. Tak, ja mieszkam w tym samym kraju co Ty. Jest taki problem, że inaczej odbieramy otaczającą nas rzeczywistość. Ja nie zobaczę świata Twoimi oczami a Ty nie zobaczysz moimi. Jesteśmy inaczej wychowani, mamy inny system wartości itd. To co dla mnie jest ważne dla Ciebie może być nieważne i odwrotnie. Nie spodziewam się więc, że zobaczysz łamanie konstytucji i zawłaszczanie instytucji publicznych ... powoli wszystkich. Zwolennicy PIS nazywają to "odzyskiwaniem". Wpychanie swoich pociotków do każdej instytucji i firmy państwowej. Może być tępy jak sznurowadła w butach ale ma być swój. ... Białoruś - wypisz, wymaluj. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Teraz jest blisko do zmiany ustroju. Podążamy w kierunku Białorusi i Rosji. A może tak byś włączył myślenie, zamiast powtarzać jak w hipnozie za ciamajdanem wyjącym z "bulu" po oderwaniu od koryta? ![]() Sam włącz myślenie. Siedzisz na partyjnej smyczy i świata poza partyjnym przekazem nie widzisz. Każdy kto czyta Twoje komentarze (jeśli jeszcze je czyta) widzi wyraźnie, że jesteś zwykłym partyjniakiem. Po prostu będę Cię ignorował. |
|
|
![]() |
|
Bardzo mnie to cieszy.
![]() A z partią (jakąkolwiek) nie mam nic wspólnego - poza niektórymi poglądami. ![]() Najwyraźniej dla Ciebie - każdy zwolennik obecnej władzy mysi być członkiem PiS. Zaklinasz rzeczywistość. A myślenie włączyłem dawno. ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 1 Lut 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT masz takie prawo, ale nie masz się czym chwalić ... Mam. Przez tą godzinè tygodniowo nie ide siedzieć i sluchać tylko wykorzystuje ją dla realnych czynów które niosą pomoc mojemu blizniemu. Po sklepach w niedziele prawie nigdy nie chodzilem. Ale wole podniesienie placy za niedziele niz zakaz. Poslom nowoczesnej polecam statoil kupią loda corce i nawet hot doga synowi. |
|
|
![]() |
|
Zakaz handlu jest po to by pracownicy sklepów mieli wolność w niedzielę.
|
|
![]() |
|
CYTAT Zakaz handlu jest po to by pracownicy sklepów mieli wolność w niedzielę. Kosztem wolnego poniedziałku. A piątki i w soboty po kilka godzin dłużej w kieracie. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zakaz handlu jest po to by pracownicy sklepów mieli wolność w niedzielę. Czy tego chcą czy nie. W normalnym ustroju są różne sposoby zarabiania pieniędzy. - Możesz siedzieć od poniedziałku do piątku w ciepłym biurze i odbierać telefony od klientów. - Możesz też być handlowcem który dziennie robi 500 kilometrów. - Możesz miec zawód w którym musisz ubrać skafander i zanurkować w zbiorniku z gównem serwisując oczyszczalnie ścieków. - Możesz sprzedawać w warzywniaku od poniedziałku do piątku, - Możesz sprzedawać w całodobowym markecie mając nocne zmiany - Możesz pracować w czterobrygadówce przy piecu hutnicznym - Możesz podawać ciasta w cukierni - Możesz naprawiać linie elektryczne w wichury na mrozie. - Możesz sprzątać mieszkania popołudniami - Możesz opiekować się dziećmi - Możesz podawać piwo pijanym ludziom w barze wieczorami Ale to Ty decydujesz co jest dla Ciebie w danej sytuacji lepsze. To Ty masz wybór czy pójdziesz do pracy wygodniejszej, czy jednak mniej wygodnej w której możesz zarobić więcej. To Twoje życie i Ty potrafisz ocenić co dla Ciebie będzie lepsze. Ale nagle posłowie wymyślili sobie, że największa katorga dla człowieka to przestać 8 godzin w niedzielę w klimatyzowanej galerii doglądając ludzi robiących zakupy i trzeba tego zakazać jak narkotyków czy przestępstw. Wolisz pracować w leszych warunkach, ale mieć te dwie niedziele pracujące w zamian za dzien wolny na tygodniu? Nie masz nic do gadania, władza zagodni Cię do domu. Chcesz sobie dorobić siadając na kasie w niedziele - władza wie że lepiej żebyś siedział w domu. CYTAT Kosztem wolnego poniedziałku. A piątki i w soboty po kilka godzin dłużej w kieracie. Miłościwie nam panujący uchwalili, że wolisz w kieracie bez wolnego poniedziałku. Nie jesteś wystarczająco odpowiedialny, żeby wybrać samemu świadomie jaka praca Ci odpowiada. |
|
|
![]() |
|
rsta już przestać pisać o tym kto ma mieć wolne. Pracodawca jeśli chce otworzyć swój zakład pracy powinien mieć nakazane, aby poprosić pracownika żeby popracował w niedzielę i oczywiście dobrze mu zapłacić. Pracownik odmawiający (bo powinienem mieć do tego prawo aby odmówić nie podając powodu) nie może ponosić żadnych konsekwencji jeśli odmówi przyjścia.
Tak jak nieudolnie i flegmatycznie mówiła partia pis o reformach to, tak je wykonuje i wprowadza ustawy które mają się nijak do rzeczywistości państwa. Dlaczego nie podejmie ustawy o podwyższeniu najniższej krajowej? Podstawa funkcjonowania kraju to praca, godny zarobek i szacunek do drugiego człowieka. Ale pis ma to tak samo gdzieś jak po. Wielcy patrioci którym tylko rocznice największych klęsk narodowych w głowach i tylko to świętować. Nie widzę patriotyzmu w dzisiejszej polityce. Tzn. w słowach wiele ale w czynach to już mniej.... |
|
|
![]() |
|
blg - Najwyraźniej Ty wolisz, żeby decydował za Ciebie pracodawca.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Pracodawca jeśli chce otworzyć swój zakład pracy powinien mieć nakazane, aby poprosić pracownika żeby popracował w niedzielę i oczywiście dobrze mu zapłacić. Pracownik odmawiający (bo powinienem mieć do tego prawo aby odmówić nie podając powodu) nie może ponosić żadnych konsekwencji jeśli odmówi przyjścia. I jak to zamierzasz egzekwować? ... bo na razie to pracownicy często byli wykorzystywani i nie mogli odmówić, no chyba, że od razu ze zwolnieniem z pracy... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
![]() |
|
Mirek mylisz pojęcia. Np. ja decyduje za siebie. Pracuję w branży rozrywki, sztuki itp. i normą jest u mnie praca w soboty i niedziele, ale mam za tą pracę godziwe wynagrodzenie (dodatkiem jest dla mnie pensja miesięczna do pieniędzy zarobionych w dni,, zakazu'') i to jest mój wybór że tak pracuje. Stać mnie finansowo dzięki temu na dużo więcej i mam zabezpieczenie finansowe dla rodziny. Ale ja o tym decyduje o tym czy zarabiam czy nie a nie polityka niudolnych ludzi którzy się do niczego nie nadają więc idą w politykę i błaznują za nasze pieniądze.
|
|
|
![]() |
|
Rsta no przecież mamy fenomenalny rząd więc jaki problem stworzyć ustawę o tym co napisałem? No ale łatwiej tworzyć zakazy....
|
|