|
![]() |
|
Czy Waszym zdaniem warto zainwestować w kamerkę do samochodu??
Jaki model wybrać? W pracy polecają mi Mikavi PQ1 i chciałbym to porównać z inną kamerką |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Ja już od dłuższego czasu jeżdżę z kamerka. W razie wątpliwości przy kolizji mamy podkladke. Nie wspominając o minach napinaczy którzy atakują Cię i w ostatniej chwili orientują się że są nagrywani
![]() |
|
|
![]() |
|
Jak jest tyle agresji na drodze to rejestrator jest bardzo pomocny. Sam mam kamerki w aucie służbowym i prywatnym. W służbowym mam chyba nawet Mikavi, ale taką co nagrywa także wnętrze pojazdu (taki wymóg pracodawcy). Jak chcesz porównywać kamerki to pooglądaj sobie testy na YT, a najlepiej na stronach producentów gdzie masz filmiki bez kompresji.
|
|
|
![]() |
|
Polecam DOD LS470W, jakość nagrania w dzień i w nocy rewelacja
Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija... |
|
|
![]() |
|
Patrzyłem na tą kamerkę DOD, ale jest wycofana z oferty praktycznie we wszystkich sklepach albo niedostępna. Ciężko znaleźć jakieś konkretne info dlaczego. Sprawdziłem sobie parametry z Mikavi PQ2 którą mam. Cena o połowę niższa niż DOD, a jakość filmików dużo lepsza.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Patrzyłem na tą kamerkę DOD, ale jest wycofana z oferty praktycznie we wszystkich sklepach albo niedostępna. Ciężko znaleźć jakieś konkretne info dlaczego. Sprawdziłem sobie parametry z Mikavi PQ2 którą mam. Cena o połowę niższa niż DOD, a jakość filmików dużo lepsza. I jak się sprawuje Twoja Mikavi?? Masz jakieś zatrzeżenia? |
|
|
![]() |
|
Żadnych na razie, ani mniejszych, ani większych. Jak wcześniej pisałem kamerka nagrywa poza drogą także wnętrze. Ale można tą drugą kamerką wyłączyć
![]() |
|
|
![]() |
|
a jakieś dodatkowe funkcje ta Mikavi ma??
|
|
|
![]() |
|
Z dodatkowych rzeczy ja korzystam z trybu parkingowego. Wystarczy ustawić czułość g-sensora i zrobić obejście, żeby kamera zawsze się włączała wtedy kiedy coś się wydarzy. Jest też przycisk SOS, żeby zabezpieczyć nagranie. No i WDR - przydaje się przy zmiennych warunkach oświetlania, filmy zawsze wychodzą wyraźne np nie ma takiego oślepiającego światła jak się jedzie pod słońce.
|
|
|
![]() |
|
ten tryb parkingowy w Mikavi bardzo mi się podoba. Na pewno przydatna funkcja jak się zostawia auto pod blokiem albo pod centrum handlowym
|
|
|
![]() |
|
Fajna tania kamerka, yi smart dash camera, teraz na amazon mozna ja dorwac za 138PLN.
|
|
|
![]() |
|
Fajna kamerka.
|
|