|
|
|
|
|
Jak sobie radzicie z tym dziadostwem? Ile to u Was już trwa? Najbardziej szkoda dzieciaków. Dopada też największe okazy zdrowia jeśli chodzi o dorosłych. Dla wszystkich Was zdrowia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grypa żołądkowa ?
Ja złapałem to w grudniu pierw zamula i ból głowy później wymioty i biegunka i 3dni zamuly takiej ze głównie leżałem chociaż pomaga picie dużych ilości izotonikow bo człowiek się odwadnia. Ja kupiłem 12butelek powerade i w jeden dzień mi to poszło ale dzięki temu mniejszy był dyskomfort żołądka |
|
|
|
|
|
|
Najzdrowszy izotonik to łyżke miodu zalać szklanką wody na noc,rano dodać sok z pół cytryny i szczyptę soli...i wypić na czczo.
WJ |
|
|
|
|
|
|
Jak mnie kiedyś przypili to spróbuje ale obym nie musiał ^^
|
|
|
|
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak grypa zoladkowa....tylko rotawirus lub potocznie jelitówka.Autorce chyba chodzi o typową grypę,tak?
|
|
|
|
|
|
|
W okresie zimowym co dziennie rano i wieczorem jedną lufa lub dwie czystej i żadnych straczek czy gryp
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Nie ma czegoś takiego jak grypa zoladkowa....tylko rotawirus lub potocznie jelitówka.Autorce chyba chodzi o typową grypę,tak? Dokładnie.Mam na myśli grypę nie żadną jelitówkę |
|
|
|
|
|
|
Najlepiej to wyleżeć no i leki na katar goraczke czy kaszel.Dobra herbata z sokiem malinowym czy miodem.Nas kiedys trzymalo 2 tygodnie ale najgorsze piersze 5 dni.Zdrowia zycze.
|
|
|
Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
|
Polecam jeżówkę purpurową (echinacea) - zarówno w formie soku (z reguły w butelce o pojemności 50 ml, firma Phyto Pharm - najczęściej chyba spotykane, ale niestety/stety na alkoholu - plus albo minus ☺) lub formie suszu do zaparzenia (ekonomicznie wychodzi przez internet.
Od 3 lat nie choruję, jak zaczyna coś brać to od razu to biorę i przechodzi. I co roku szczepienie. |
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
|
CYTAT Grypa żołądkowa ? Gdybyś zamiast izotoników pił herbatkę z cytrynką ominęła by cię biegunka i wymioty Ja złapałem to w grudniu pierw zamula i ból głowy później wymioty i biegunka i 3dni zamuly takiej ze głównie leżałem chociaż pomaga picie dużych ilości izotonikow bo człowiek się odwadnia. Ja kupiłem 12butelek powerade i w jeden dzień mi to poszło ale dzięki temu mniejszy był dyskomfort żołądka Mnie tylko muliło, ta koło tygodnia, ale najgorzej na początku, pierwsze dni, potem coraz mniej
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|