|
![]() |
|
Teraz mają zacząć strajk pracownicy socjalni. Wypłaty 500+ zagrożone, to się dopiero ludzie wsciekną
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
oczywiscie ze popieram strajk, niestety w tym kraju propagandy ciężko jest im się wybić, pis kalkuluje że lepiej przekonać ludzi 500 ( a nie wiedza jak wiecej mozna zdzialalac duzo lepsza polityka socjalna) bo to większa rzesza wyborcza, olewając szpitale, nauczycieli i inne grupy które są wyspecjalizowane
Nauczyciele macie ode mnie poparcie. |
|
|
![]() |
|
Dziś o 18.00 w parku miejskim przy fontannie światełko wsparcia dla nauczycieli.,, Smuga światła dla oświaty,,.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Dziś o 18.00 w parku miejskim przy fontannie światełko wsparcia dla nauczycieli.,, Smuga światła dla oświaty,,. Szkoda że będę w pracy, bo przyszłabym z transparentem "Nauczycielu, zapłać podatek od korepetycji" Miałeś Andrzejku pokazać na swoim rachunku jak pis podniósł ceny energi elektrycznej. ![]() |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT [cytat]Dziś o 18.00 w parku miejskim przy fontannie światełko wsparcia dla nauczycieli.,, Smuga światła dla oświaty,,. CYTAT Szkoda że będę w pracy, bo przyszłabym z transparentem "Nauczycielu, zapłać podatek od korepetycji" Skąd pewność, że nie płacą? CYTAT Miałeś Andrzejku pokazać na swoim rachunku jak pis podniósł ceny energi elektrycznej. ![]() Tak, zaraz po tym jak ty pokażesz ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Mam Andrzejku dziecko w szkole średniej które korzysta z usług nauczycieli korepetytorów i zapewniam cię że żaden z nich nie wystawia pokwitowania za pobrane pieniądze. A jak każdemu z nich proponowałem płatność z góry przelewem, to kategoryczne odmawiali. Był też taki przypadek kiedy poprosiłem o rachunek po kilku lekcjach, to usłyszałem ze na następnych zajęciach przekaże mojemu dziecku. I przekazał, ale wiadomość SMS ze jest zmuszony przerwać współprace z powodu braku czasu.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A takie poinformowanie skarbówki o nie płaceniu podatku od udzielanych korepetycji przez nauczyciela, to jest donos czy obywatelski obowiązek ?
![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
Dzisiaj zapytałam telefonicznie nauczyciela czy mógłby wystawić rachunek za usługę jaką wykonuje, to się zdenerwował i stwierdził że owszem, ale wtedy koszt będzie większy i jakieś 50%, tłumaczył mi ze będzie musiał doliczyć podatek dochodowy i Vat. Po godzinie dostałam sms że w tym miesiącu zajęć już nie będzie z powodu choroby. Parodia nauczyciela.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Mam Andrzejku dziecko w szkole średniej które korzysta z usług nauczycieli korepetytorów i zapewniam cię że żaden z nich nie wystawia pokwitowania za pobrane pieniądze. A jak każdemu z nich proponowałem płatność z góry przelewem, to kategoryczne odmawiali. Był też taki przypadek kiedy poprosiłem o rachunek po kilku lekcjach, to usłyszałem ze na następnych zajęciach przekaże mojemu dziecku. I przekazał, ale wiadomość SMS ze jest zmuszony przerwać współprace z powodu braku czasu. Mariuszku skoro z Ciebie taki moralniak to dlaczego w ogóle dopuszczasz do sytuacji, gdzie puszczasz dziecko na korepetycje z których nie odprowadza się podatku, z tego co wiem strona korzystająca z takiej typu usługi również popełnia przestępstwo skarbowe, idąc dalej, skoro oświata jest taka zła, dlaczego sam nie usiądziesz z z dzieciakiem i nie nauczysz go, przecież to takie proste? niestety tak to jest jak bierze się informację z jednego źródła, i kwestia korepetycji nie jest źródłem tematu, to takie czepianie się na siłę. Zapewne jakby świetnie płaciło nasze Państwo kochane to nie byłoby problemu korepetycji a Mariuszek nie miałby problemu czy popełnia przestępstwo czy nie |
|
|
![]() |
|
W zapowiedzianym na piątek okrągłym stole, kierownictwo ZNP nie weźmie udziału - zapowiedział Pierwszy Broniarz.
Czy nasz lokalny zarząd ZNP już ogłosił terminy matur? http://www.stalowa_wola.znp.edu.pl/zarzad.html Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
Dzwoncie do skarbowki i donoscie na nauczycieli. Ciekawe kto te wasze głąby będzie uczył
|
|
|
![]() |
|
Nauczycielu, zanim sięgniesz po pieniądze pochodzące z podatków płaconych przez ciężko pracujących obywateli sam zapłać podatek od udzielanych korepetycji
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Klasyfikacja do matur i same matury będą ostatecznym sprawdzianem i selekcją kto jest nauczycielem, a kto ...
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Mariuszku skoro z Ciebie taki moralniak to dlaczego w ogóle dopuszczasz do sytuacji, gdzie puszczasz dziecko na korepetycje z których nie odprowadza się podatku, z tego co wiem strona korzystająca z takiej typu usługi również popełnia przestępstwo skarbowe, idąc dalej, skoro oświata jest taka zła, dlaczego sam nie usiądziesz z z dzieciakiem i nie nauczysz go, przecież to takie proste? niestety tak to jest jak bierze się informację z jednego źródła, i kwestia korepetycji nie jest źródłem tematu, to takie czepianie się na siłę. Zapewne jakby świetnie płaciło nasze Państwo kochane to nie byłoby problemu korepetycji a Mariuszek nie miałby problemu czy popełnia przestępstwo czy nie Popieranie przestępstwa, bo nie płacenie podatków jest przestępstwem, także jest przestępstwem. Nauczyciele dają znakomity przykład uczniom jak maja w przyszłości okradać innych obywateli. A twoje pitolenie b-real które zacytuje - "Zapewne jakby świetnie płaciło nasze Państwo kochane to nie byłoby problemu korepetycji pozostawiam bez komentarza. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Mariuszku skoro z Ciebie taki moralniak to dlaczego w ogóle dopuszczasz do sytuacji, gdzie puszczasz dziecko na korepetycje z których nie odprowadza się podatku, z tego co wiem strona korzystająca z takiej typu usługi również popełnia przestępstwo skarbowe, idąc dalej, skoro oświata jest taka zła, dlaczego sam nie usiądziesz z z dzieciakiem i nie nauczysz go, przecież to takie proste? niestety tak to jest jak bierze się informację z jednego źródła, i kwestia korepetycji nie jest źródłem tematu, to takie czepianie się na siłę. Zapewne jakby świetnie płaciło nasze Państwo kochane to nie byłoby problemu korepetycji a Mariuszek nie miałby problemu czy popełnia przestępstwo czy nie Nie usiądzie z dzieckiem bo obowiązkiem dziecka do 18 roku życia wg konstytucji jest chodzenie do szkoły. Oczywiście korepetycje to już coś innego więc tą kwestie zostawiamy. Mam w rodzinie 2 nauczycieli plus jednego już emerytowanego i NIGDY ale to NIGDY nie słyszałem by narzekały na małe pieniądze. Emerytka wręcz uśmiecha się każdego dnia bo mówi że to była najlepsza decyzja - mówimy oczywiście o sprawach finansowych. Nie wiem kto tak pompuje ten balonik ale mój kolega który ma żonę nauczycielkę i wspiera mocno strajk broni rękami i nogami żony bo ONA nie zarobi ponad 3,5k bo ma 3300-3400 po 14 latach pracy i 18 godzin tygodniowo. ZGROZO !!!! W każdy weekend gdzieś wyjeźdźają a jak opowiada ile żona seriali ogląda to na pewno tych 40 godzin w tygodniu nie dobije. I nie zaglądam nikomu w garnuszek ale kuźwa ludzie więcej pokory. Jeśli mamy czepiać się finansów to w Polsce 95% ludzi zarabia za mało i to jest problem ! W tej kwestii trzeba coś zmienić. I dodatkowo żygać mi się chce na politykę PiSu i ich rozdawnictwo ale chwała im za to jak się nie ugną chociaż to też mocno z ich strony polityczne bo nauczyciele to nie ich elektroktorat i zbyt mały aby o nich walczyć jakby przekalkulowali że jest opłacalne daliby i 1500 plnów. |
|
Dołączył: 28 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
zlikwidowac szkoly
problem sie rozwiaze |
|
|
![]() |
|
opodatkowac korepetycje
opodatkowac lekarzy ale taka wieksza skala |
|
|
![]() |
|
no i zamknac granice
i bedzie lekarzy sporo |
|
Dołączył: 12 Lip 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT oczywiscie ze popieram strajk, niestety w tym kraju propagandy ciężko jest im się wybić, pis kalkuluje że lepiej przekonać ludzi 500 ( a nie wiedza jak wiecej mozna zdzialalac duzo lepsza polityka socjalna) bo to większa rzesza wyborcza, olewając szpitale, nauczycieli i inne grupy które są wyspecjalizowane Czyli uważasz,że pracownicy szpitali,nauczyciele i pracownicy innych grup wyspecjalizowanych nie dostają 500+?Popierałbym nauczycieli gdyby nie robili tego kosztem dzieci i rodziców.
Nauczyciele macie ode mnie poparcie. |
|
|
![]() |
|
...i zruwnać wszystkim płace, bo sonsiad ma za dózo
|
|
|
![]() |
|
obnizyc sasiadowi jak ma wiecej
|
|
|
![]() |
|
nie posylajcie dzieci do liceum
i do technikum najlepiej szybko do pracy tej dobrej |
|
|
![]() |
|
CYTAT (b-real) Mariuszku skoro z Ciebie taki moralniak to dlaczego w ogóle dopuszczasz do sytuacji, gdzie puszczasz dziecko na korepetycje z których nie odprowadza się podatku, z tego co wiem strona korzystająca z takiej typu usługi również popełnia przestępstwo skarbowe, idąc dalej, skoro oświata jest taka zła, dlaczego sam nie usiądziesz z z dzieciakiem i nie nauczysz go, przecież to takie proste? CYTAT (toxic86) Nie usiądzie z dzieckiem bo obowiązkiem dziecka do 18 roku życia wg konstytucji jest chodzenie do szkoły. Może zamiast pisać głupoty, zajrzyj do Konstytucji, na którą się powołujesz - art. 70 pkt 1. "Każdy ma prawo do nauki. Nauka do 18 roku życia jest obowiązkowa. Sposób wykonywania obowiązku szkolnego określa ustawa." Gdzie Ty tu widzisz obowiązek chodzenia do szkoły? A ustawa o której wspomniano, to "Prawo oświatowe" i jasno z niej wynika, że obowiązek szkolny nie oznacza obowiązku chodzenia do szkoły (patrz art. 37). Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
Dziękuje Truskawka1 za podanie konkretnych przepisów, nie ma sensu odpisywać już toxic86 - pisanie głupot prowadzi to niewiedzy i prowokacji i tyle.
mariuszku - lejesz wodę w pierwszym zdaniu, może prócz swojego dzieciaka, sam siebie poślesz na korepetycję, ale tak te opodatkowane, żebyś przestępcą nie był ;-) nie rozumiesz, że posłałeś dzieciaka na korki to sam tego podatku nie zapłaciłeś? jestem za płaceniem podatków przez nauczycieli , lekarzy i innych grup zawodowych, tylko że nie o tym jest strajk - argumentów brak? Nie nauczyciele dają przykład na okradanie, tylko taka nieświadoma głupota ludzi idąca od góry, mariuszku, tak.. ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|