|
![]() |
|
CYTAT @ hit Na poważnie piszę. Tak było. A na strzelnicy na poligonie, dawali po trzy naboje. Ogień pojedynczy, z pozycji leżącej, z 50 metrów. Miałem starego AKMS z 1986 roku (sam jestem z 1987 roku). Zawiasy w składanej kolbie już się powoli zacinały. Na pokrywie sprężyny powrotnej też już była lekka rdza. AKMS składana kolba r.1986... ![]() Rdza... ![]() ![]() W Armii lepsza od zakonnicy. ![]() Zawsze czysta... ![]() Pjerdolisy... ![]() AKMS 1986...O Qurva twaja... ![]() https://redmik.pl/649/Jestem-za SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
@ jusek
Po lewej stronie było wygrawerowane "1986". I bez wątpienia wersja AKMS. Pamiętam że ściskało się zawiasy, żeby kolbę rozłożyć lub złożyć. |
|
|
![]() |
|
CYTAT @ jusek Po lewej stronie było wygrawerowane "1986". I bez wątpienia wersja AKMS. Pamiętam że ściskało się zawiasy, żeby kolbę rozłożyć lub złożyć. Kazda giwera AK ma swój numer)litery i cyfry plus rocznik) i to nie zawiasy się ściska. ![]() Bredzisz. ![]() Wybaczam. Pytania aktualne. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
@ jusek
U mnie - na samym karabinie - był tylko rocznik. I ściskało się zawiasy. Do środka. Wtedy się odblokowywały i można było złożyć lub rozłożyć. Kolba oczywiście metalowa. Dzisiejszy "Beryl" też ma składaną kolbę, ale składaną w bok. I naciska się zatrzask z góry. |
|
|
![]() |
|
CYTAT @ jusek U mnie - na samym karabinie - był tylko rocznik. I ściskało się zawiasy. Do środka. Wtedy się odblokowywały i można było złożyć lub rozłożyć. Kolba oczywiście metalowa. Dzisiejszy "Beryl" też ma składaną kolbę, ale składaną w bok. I naciska się zatrzask z góry. Beryl to jest całkiem inna bron! Inny kaliber,budowa ect.. Kazda giwera czy klamka ma własny numer seryjny!!! Czekam na odpowiedzi. ![]() W Armii+Wybierasz giwerę z magazynu broni,spisywany jest jej numer. Ja miałem swój,przydzielony kalach na cały okres pobytu na danej kompanii. ![]() Z nazwiskiem i numerem broni na stojaku.Dla ułatwienia i szybkości wybierania. ![]() Dalej Ci nie wierze. ![]() PS.Odpowiedzi kiedy... ![]() I jeszcze jedno+ ile miałeś magazynków wydawanych np.na strzelanie... ![]() ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
@ jusek
Ja karabinu nie wybierałem. Taki dostałem, to taki miałem. Numer ewidencyjny broni miałem wpisany do książeczki wojskowej. Magazynków (pustych) było wydawanych trzy albo cztery. |
|
|
![]() |
|
CYTAT @ jusek Ja karabinu nie wybierałem. Taki dostałem, to taki miałem. Numer ewidencyjny broni miałem wpisany do książeczki wojskowej. Magazynków (pustych) było wydawanych trzy albo cztery. Nigdy trzy.!!! ![]() Cztery! ![]() Trzy do ![]() ![]() Error,next facet brnij ... ![]() Nigdy trzy,never! ![]() A dlaczego? To kolejne pytanie.Na pozostałe czekam. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT (R5_VIRUS) fajerwerki kupione, czas postrzelać, z okazji akcji włascicieli zasrajusów chodnikowych w tym roku kupiłem dwa razy więcej CYTAT (Skorpioon) a ja strzelam caly dzien i mam w d***e jakies psy Po prostu inteligentni i wrażliwi ludzie wiedzą co to psia miłość i jak wartościowe jest to zwierze i ile człowiekowi dają chwile spędzone z psem a przykładem tego może być dogoterapia. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Jusek szkoda twojej głowy na pytanie pustaka co mu w czapie jedna kulka lata....
Pewnie tez zardzewiała jak jego własna bania. Brak słów... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jusek szkoda twojej głowy na pytanie pustaka co mu w czapie jedna kulka lata.... Pewnie tez zardzewiała jak jego własna bania. Brak słów... Uszczelkę mu wydmuchało spod głowicy,olej wyciekł... ![]() W armii był tak jak ja w Berlinie.Zresztą on też. ![]() PS.Tak z ciekawości, sprawdzę adres przy Żeromskiego ../.. w STW gdzie niby miał mieszkać. ![]() A z czasem też ulicę Setną w Szówsku k/Jarosławia.Ciekawe czy znają go na benzynowni "Artel",skoro fajniej jest w pizzerii "U Mila". ![]() Ktoś musiał widzieć faceta z krokodylem, nawalonego'bobofrutami"dającego dwie stówy bezdomnemu i buty rozmiar 43?Sorka...Buty były na działkach,os.Piaski w Rozwadowie. ![]() Zreszta...Może te działki były w Berlinie,skoro ogródków działkowych nie ma na Piaskach. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT (R5 VIRUS) fajerwerki kupione, czas postrzelać, z okazji akcji włascicieli zasrajusów chodnikowych w tym roku kupiłem dwa razy więcej ![]() https://www.jestpozytywnie.pl/wierny-pies-obudzil/?fbclid=IwAR1JW7BXgi50NyhYtYp5G8tSLMBNQ0VoL1SKO5fVLKM7Myg7mcz613fQRwU https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|