|
![]() |
|
Witam. Proszę o poradę gdzie należy się udać w Stalowej Woli aby kupić bilet lotniczy do USA dla córki, która ma skończone 17 lat i niema wizy. Wybiera się tam w miesiącu czerwcu bieżącego roku. Jaki to może być koszt, jakiego wybrać przewoźnika, czy może zakup biletu może być tańszy przez internet? Proszę o poradę.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
W Internecie jest wiele porównywarek cen biletów, np. skyscanner.pl, kayak.pl.
|
|
Dołączył: 22 Lut 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
to żadna porada kolego lebron, z wyszukiwarki każdy potrafi korzystać a te porównywarki cen to o kant tylnej części ciała wytłuc. Ja bym radził skorzystać z porady kilku biur podróży i porównać ceny i będzie to rzeczywista porównywarka a nie wirtualna. Jest też możliwość skorzystania z promocji linii lotniczych ale tu trzeba mieć doświadczenie bo kolejne logowania na tę samą stronę z tego samego IP system tej linii widzi i wprowadza w błąd.
|
|
|
![]() |
|
Zaskoczę cię - nie każdy potrafi skorzystać z porównywarki. I skąd twoje przekonanie, że są one do niczego? Często kupuję bilety przez porównywarki, zwłaszcza gdy lot jest z przesiadką. Nie mam żadnych negatywnych doświadczeń.
|
|
Dołączył: 22 Lut 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
i co z tego że porównywarka mi pokaże najtańsze bilety jak i tak muszę się zalogować na stronę linii lotniczej a tam już tylko pod górkę. Trzeba mieć doświadczenie w takim temacie, dużo podróżować. Tu by się przydał taki dziennikarz Jakub Porada z tvn, który potrafił polecieć samolotem do Londynu za kilka zł. Myślę że i do Stanów znalazłby okazję.
|
|
|
![]() |
|
Skoro pod górkę, to zostaje ci tylko stacjonarny zakup biletów.
|
|
|
![]() |
|
W zeszłym roku kupowałam bilety bezpośrednio na stronie lot.pl
Cena najkorzystniejsza, dodatkowo zniżka z kartą dużej rodziny. Bezpośrednio z Rzeszowa. Warto też zorientować się w jakie dni najtaniej kupić bilet, z tego co pamiętam to poniedziałek, środa na pewno nie w weekend. |
|
|
![]() |
|
W zeszłym roku kupowałam bilety bezpośrednio na stronie lot.pl
Cena najkorzystniejsza, dodatkowo zniżka z kartą dużej rodziny. Bezpośrednio z Rzeszowa. Warto też zorientować się w jakie dni najtaniej kupić bilet, z tego co pamiętam to poniedziałek, środa na pewno nie w weekend. |
|
Dołączył: 3 Lip 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja tak samo na www.lot.pl, bezpośredni lot z Rzezowa do New York Newark tylo teraz zawiesili ten lot na okres zimy bodajrze do marca takze do czerwca spokojnie bedzie juz kursowal.
![]() Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|