|
|
|
CYTAT CYTAT Wybory? Co z Anżejem? Pójdzie na salony Brukseli? Z jego angielskim? Nie żartuj sobie. Donald wraca w nagrodę za pacyfikacje Polski na placówkę Layen. https://www.politico.eu/article/5-things-to-know-about-ursula-von-der-leyens-pfizergate-court-cases/ W sumie to juz czas na nagrodę za taką historyczną lojalkę Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Wybory? Co z Anżejem? Pójdzie na salony Brukseli? Z jego angielskim? Nie żartuj sobie. Donald wraca w nagrodę za pacyfikacje Polski na placówkę Layen. https://www.politico.eu/article/5-things-to-know-about-ursula-von-der-leyens-pfizergate-court-cases/ W sumie to juz czas na nagrodę za taką historyczną lojalkę Chwila, chwila. Przecież to Morawiecki tak zachwalał i głosował za cudowną Urszulką, bo nie chciał Holendra. A teraz na nią pluje. Jak zwykle nie wiedział co robi. Tak samo będzie z większością w Sejmie. Znowu kŁamie Matouszek Kłamczuszek. Będziemy widzieć większość jak śnieg w lipcu na plaży w Mielnie. |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Drwalusy wracają w Macu. To tak dla przypomnienia:
Kiedyś 321 drwali za 11.90zł , zarobki średnia krajowa 2013: 3830zł Teraz 246 drwali za 28.90 , zarobki średnia krajowa 2023: 7120zł Jak widać średnia krajowa robi wrażenie ale to tylko cyfra. A tak wygląda to dla najmniej zarabiających: Jak widać najbiedniejsi są jeszcze biedniejsi: Kupisz: 134 drwali za 11.90 (1600zł najniższa krajowa 2013) Kupisz: 120 drwali za 28.90 (3490zł najniższa krajowa 2023) |
|
|
|
|
CYTAT Drwalusy wracają w Macu. To tak dla przypomnienia: Kiedyś 321 drwali za 11.90zł , zarobki średnia krajowa 2013: 3830zł Teraz 246 drwali za 28.90 , zarobki średnia krajowa 2023: 7120zł Jak widać średnia krajowa robi wrażenie ale to tylko cyfra. A tak wygląda to dla najmniej zarabiających: Jak widać najbiedniejsi są jeszcze biedniejsi: Kupisz: 134 drwali za 11.90 (1600zł najniższa krajowa 2013) Kupisz: 120 drwali za 28.90 (3490zł najniższa krajowa 2023) To jest śmieszne ale trafne porównanie. Zresztą pisałem też kiedyś o tym, że nawet w 2010 trzeba było się bardzo postarać żeby dostać najniższą. Około 1300zł to zarabiałem w Tesco wykładając towar na wakacjach. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek a może kościoły też zamkniemy w niedziele
Księża też muszą mieć czas na spotkania z rodziną i zabawy z dziećmi |
|
|
|
|
@herbatko, w Niedziele tylko z własnej woli,,,
|
|
|
|
CYTAT Kasta tańczy i śpiewa Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Drwalusy wracają w Macu. To tak dla przypomnienia: Kiedyś 321 drwali za 11.90zł , zarobki średnia krajowa 2013: 3830zł Teraz 246 drwali za 28.90 , zarobki średnia krajowa 2023: 7120zł Jak widać średnia krajowa robi wrażenie ale to tylko cyfra. A tak wygląda to dla najmniej zarabiających: Jak widać najbiedniejsi są jeszcze biedniejsi: Kupisz: 134 drwali za 11.90 (1600zł najniższa krajowa 2013) Kupisz: 120 drwali za 28.90 (3490zł najniższa krajowa 2023) To tak nie działa bo pominąłeś szersze porównanie, aczkolwiek wszystkim dobrze wytłumaczyłeś dlaczego biznesowi tak opłaca się importowanie tymczasowej najemnej siły roboczej do krajów wyżej rozwiniętych i dlaczego powstają biznesy których model operowania wprost opiera się na placach gastarbeiterów. Tworzymy sobie świat w którym nie chcielibyśmy żyć,,, a juz za rogiem stoi i się śmieje AI. To będzie niewyobrażalna rewolucja społeczna która jest praprzyczyna nacisków na otwieranie granic. Nie z tej prozaicznej przyczyny o której myślicie ale ze znacznie gorszej. Ilu drwali kupisz w Niemczech a ilu drwali kupisz w Anglii za średnią krajową Polski? A ilu kupisz gdy energia w Polsce zdrożeje o 100%? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Będziemy widzieć większość jak śnieg w lipcu na plaży w Mielnie. No to już jest bardziej prawdopodobne |
|
|
|
|
|
|
|
|
Prezydenta nie potrzeba, Sejm sam wybierze premiera. Tylko wcześniej musi pogonić Mateuszka.
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie mogę się doczekać aż donaldinio zacznie rządzić i wszystko będzie o połowę taniej. Ahhh ale będzie pięknie.
Podawali już date kiedy skończy się ta drożyzna? |
|
|
|
|
CYTAT Nie mogę się doczekać aż donaldinio zacznie rządzić i wszystko będzie o połowę taniej. Ahhh ale będzie pięknie. Najpierw musi zrobić wszystko żeby cena chleba spadała z 30 na 5 zł.Przecież teraz będą mówić że PiS zostawił kraj w długach i nici z obietnic.Patrząc na programy 3 partii koalicyjnych ciekaw jestem które z nich się spełnią?Czekam na lewicowe 35 dni urlopu,7-godzinny system pracy i czesne-1000 złotych dla każdego studenta no i 30 procent dla nauczycieli i budżetówki
Podawali już date kiedy skończy się ta drożyzna? |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Ciekawe, że teraz PiS ( politycy i zwolennicy) lecą vincentem, pinindzy nima i nie będzie.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Anżej, czujesz ten wiatr wolności w grzywach?
|
|
|
|
CYTAT @herbatko, w Niedziele tylko z własnej woli,,, Policjant,strażak,żołnierz, oni służą,nie pracują,ale tez mają Rodziny. Ktoś musi.Szacunek. Niech księndzu nie zbiera tacy w święta.Ten też ma rodzinę,ale Radia MaRyja. No chyba że jest jakaś"na lewo". Niech p-osłowie,poslinki nie pracują w święta. Tu się jebłem. Oni nigdy nie pracują. Dlaczego Biedra czy Lidelek ma nie pracować? Pozamykać benzynownie,przecież zawsze można mieć kanister z paliwem na zapas. Pragnę zauważyć,ze TYM kraju nie ma(jeszcze),obowiązku przestrzegania nakazów i zakazów religijnych. A co będziecie robić w Święto 11-go listopada? Święto Niepodległości? Ja się nayeb3ię.W końcu wolny kraj. Nihil novi.U mnie każdy dzień jest "święty". SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Anżej, czujesz ten wiatr wolności w grzywach? 3Dla mnie niewiele się zmieni, ale dla ciebie to musi być ogromny stres. Duża zmiana Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nie mogę się doczekać aż donaldinio zacznie rządzić i wszystko będzie o połowę taniej. Ahhh ale będzie pięknie. Najpierw musi zrobić wszystko żeby cena chleba spadała z 30 na 5 zł.Przecież teraz będą mówić że PiS zostawił kraj w długach i nici z obietnic.Patrząc na programy 3 partii koalicyjnych ciekaw jestem które z nich się spełnią?Czekam na lewicowe 35 dni urlopu,7-godzinny system pracy i czesne-1000 złotych dla każdego studenta no i 30 procent dla nauczycieli i budżetówkiPodawali już date kiedy skończy się ta drożyzna? Nie jestem zwolennikiem PiSu ale właśnie sporo osób zapomniało, że nie wybraliśmy jednej partii tylko kilka które zawiązały koalicję „nienawiści” wobec PiSu. Mam nadzieję, że się mylę ale może okazać się, że nic się nie zmieni bo się po prostu nie dogadają. Każda z największych opozycyjnych partii miała trochę inne postulaty i znaleźć złoty środek nie będzie tak łatwo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
PSL nie wytrzymie tego.
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Anżej, czujesz ten wiatr wolności w grzywach? 3Dla mnie niewiele się zmieni, ale dla ciebie to musi być ogromny stres. Duża zmiana Dla mnie to nie stres bo wszystko juz było. Nie minie dwa lata i będzie zmiana. Dla niektórych pewnie pełna zasłużonego bulu. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Pragnę zauważyć,ze TYM kraju nie ma(jeszcze),obowiązku przestrzegania nakazów i zakazów religijnych. A co będziecie robić w Święto 11-go listopada? Święto Niepodległości? Udział w mszy za Ojczyznę,sobie darowałem. Byłem przy złożeniu wieńców przy pomniku.Z ciekawości. Potem delegaci samorządowi udali się na spotkanie w tzw.części nieoficjalnej. Oczywiście i na szczęście,plebs drugiego sortu, nie był zaproszony. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|