|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Top 10 prywatnych firm wojskowych na świecie
Najlepsze siły do wynajęcia: 10 najlepszych prywatnych firm wojskowych na świecie W dzisiejszym szybko rozwijającym się globalnym krajobrazie prywatne firmy wojskowe (PMC) stały się znaczącymi graczami w dziedzinie bezpieczeństwa i obrony. Organizacje te, często działające w skali globalnej, oferują szereg usług, w tym doradztwo wojskowe, logistykę, wywiad, a nawet operacje bojowe. W tym poście na blogu zagłębimy się w 10 najlepszych prywatnych firm wojskowych, badając ich pochodzenie, obszary specjalizacji i kontrowersje związane z ich działalnością. 1. Academi (dawniej Blackwater): Academi, wcześniej znany jako Blackwater, to amerykański prywatny budowniczy wojskowy założony 26 grudnia 1996 roku przez byłego oficera Navy SEAL Erika Prince'a. Jest to jedna z najbardziej niesławnych prywatnych firm wojskowych, znana z zaangażowania w różne operacje bezpieczeństwa i wojskowe na całym świecie. 2. Bezpieczne rozwiązania G4S: G4S Secure Solutions (USA) to amerykańska / brytyjska firma świadcząca usługi bezpieczeństwa i drugorzędna G4S plc. G4S to brytyjska międzynarodowa firma świadcząca usługi ochroniarskie, która oferuje szeroki zakres usług, w tym doradztwo w zakresie bezpieczeństwa i prywatne usługi wojskowe. 3. DynCorp Międzynarodowy: DynCorp formalnie DynCorp International, był amerykańskim prywatnym promotorem wojskowym. DynCorp jest globalnym dostawcą usług rządowych, który oferuje różnorodne usługi, w tym wsparcie bezpieczeństwa i wojskowe. 4. Potrójny Baldachim: Triple Canopy, Inc., to amerykańska prywatna firma ochroniarska, która zapewnia zintegrowane usługi w zakresie bezpieczeństwa, wsparcia misji i zarządzania ryzykiem. Pomocnik Constellis, Triple Canopy zapewnia bezpieczeństwo, wsparcie misji i usługi zarządzania ryzykiem dla klientów rządowych i komercyjnych. 5. Służby Obronne Aegis: Aegis Defence Services to brytyjska prywatna firma wojskowa i prywatna ochroniarska z zagranicznymi biurami w Afganistanie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Iraku. Usługi wywiadowcze i szkoleniowe dla rządów, organizacji globalnych i klientów prywatnych. 6. Constellis: Constellis zapewnia kompleksową obsługę ryzyka i kompleksowe rozwiązania bezpieczeństwa w celu ochrony ludzi i infrastruktury na całym świecie. Wiodący dostawca usług zarządzania ryzykiem, pomocy humanitarnej i zintegrowanych usług bezpieczeństwa dla klientów rządowych i komercyjnych. 7. Ryzyka Kontrolne: Control Risks to globalny zespół ekspertów pracujących razem, aby pomóc Twojej firmie zarządzać ryzykiem i zbudować główny plan dla wybuchowego świata. Globalna firma zajmująca się administracją ryzyka, która oferuje między innymi usługi bezpieczeństwa i wywiadu. 8. GardaWorld: GardaWorld jest wiodącym dostawcą rozwiązań bezpieczeństwa zdesegregowanych: oceny ryzyka, personelu bezpieczeństwa, usług kontroli i usług zarządzania gotówką. Kanadyjska prywatna firma ochroniarska, która oferuje zakres usług, w tym usługi doradztwa w zakresie ochrony bezpieczeństwa. 9. Securitas AB: Securitas to szwedzka firma świadcząca usługi bezpieczeństwa w zakresie powszechnego, która dostarcza rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa na całym świecie. 10. Hart Bezpieczeństwo: Hart to prywatna firma zajmująca się bezpieczeństwem i ryzykiem, znana ze swoich usług w nieprzyjaznych środowiskach. „Prywatne firmy wojskowe (PMC), alternatywnie określane jako prywatne firmy ochroniarskie, wykonawcy wojskowi lub prywatne firmy wojskowe, to prywatne korporacje, które świadczą różnorodne usługi wojskowe i bezpieczeństwa rządom, podmiotom międzynarodowym i różnym klientom. Firmy te świadczą szereg usług, obejmujących pomoc logistyczną i zbrojne operacje bojowe, i działają autonomicznie, niepołączone z siłami zbrojnymi jakiegokolwiek rządu." |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
CYTAT Dzień Dobry. Tomusiu. Czekaj dalej na pracę. Ona już idzie,ale się jej do ciebie,jakoś nie śpieszy. Zasiłek 500 plus tobie się nie należy,tak więc pozostał ci pogrzebowy. Własny. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT @ bzk Twój "radar" to wykrył? "nie pomyślałem'-to faktycznie,twoje drugie imię.Ćwok jesteś,to następne moje określenie dla tłumoka... I ostatni problem.Twój wpis. -"Jest to jednak informacja tajna, dostępna wyłącznie w tym wątku forumowym." Debilu z zadupia. Jeśli coś,czyli info pojawi się w necie,nigdy nie zaginie kacapski szpiegu. Posrany jesteś,ale chcesz istnieć na forum. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Będę robił kilka przelewów opłaty itp. ile chcesz kaski 100, 500, 1000??
|
|
|
|
|
1. @ admin |
|
|
|
|
Tomku, w innym temacie stwierdziłeś, że nikt cię nie chce zatrudnić i nie ma dla ciebie żadnych ofert pracy.
Mam pytanie, czy zamierzasz siedzieć trzeci rok na bezrobociu, czy zniżysz się do pracy fizycznej? Mnie wydaje się, że lepiej ubrudzić sobie ręce i zarobić te 3 tysiące niż żebrać o kasę na forum i czekać nie wiadomo na co. |
|
|
|
|
@ starsky |
|
|
|
|
Zobacz Tomku jak Twoja narracja rozjeżdża się z tymi danymi. Kto tu mija się z prawdą?
https://x.com(...)772?s=20 |
|
|
|
|
1. @ HIV |
|
|
|
|
Zaraz, zaraz. Nawet jeśli to prawda, to kto kłamie?
Dlaczego z góry zakładamy, że tamta strona kłamie a ta mówi prawdę? W linku, który podałem, on tylko cytuje ukraińskiego polityka, dodając do wypowiedzi materiał filmowy. |
|
|
|
|
@ HIV |
|
|
|
|
Opierasz się na "zeznaniach" jednej ze stron. A to z założenia niewiarygodne.
Przy okazji, tu drugi profil "rosyjskiego trolla", a tak naprawdę Polaka znienawidzonego przez obecny reżim. Profil, na którym możemy dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, o których nie przeczytamy w mediach głównego ścieku. Mi to przypomina sytuację z PRLu i zagłuszanie przez komunistów Radia Wolna Europa. Tylko teraz zagłusza druga strona. https://twitter.com/PanasukPetr |
|
|
|
|
Olej debila z Szówska.
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT Będę robił kilka przelewów opłaty itp. ile chcesz kaski 100, 500, 1000?? @administrator Rób przekazy po 1 zł(koszt teraz to chyba 3,40),ale z adnotacją np.na dziurawe kondony,na leki p-ko sraczce,na leczenie psychiatryczne itp. Nie musisz podawać swoich prawdziwych danych. W maju wyślij info do skarbówki z potwierdzeniami. Ciekawe czy do końca kwietnia przyszłego roku,wykaże to w dochodach. Ja czekam do maja i robię info do US.Podpierdolę nieroba,ale trudno-mój obywatelski obowiązek!!!. A teraz na jego adres domowy,a mam taki- sam podał, będzie miał regularny "dochód" 1 zyl na m-c. I obciach w na poczcie, kiedy będą czytali tytuł przekazu na papierkowym zleceniu. Niestety nie mogę ujawnić jego adresu-RODO,ale mogę z niego korzystać-sam mi podał.Debil. Jeśli masz "zbędną" stówkę,przeznacz na schronisko dla zwierząt,bo z tego większy pożytek, niż z karmienia yeb@nnego bezroba. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
1. @ HIV |
|
|
|
|
jusek
Już nie będę robił przelewów. Wysłałem parę groszy Thomasowi płacąc rachunki, ale pieniążki wróciły. |
|
|
|
|
@ admin |
|
|
|
|
Nazwa banku: Bank Pekao S.A., I O. w Stalowej Woli
SZCZEGÓŁY OPERACJI Typ operacji: ZWROT PŁATNOŚCI BANK PEKAO S.A. CENTRALA ul. Żubra 1 01-066 Warszawa ZWROT TRANSAKCJI WYKONANEJ Z DNIA 04/01/2024 52 9096 0004 3001 0078 3945 0002 Kwota operacji: 150,00 PLN Kwota uznania: 150,00 PLN Data księgowania: 04/01/2024 Data waluty: 04/01/2024 |
|
|
|
|
@ administrator |
|
|
|
|
Ja mam wątpliwości nie co do stanu jego konta,a poczytalności.
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
1. @ administrator |
|
|
|
|
CYTAT 2. Poniżej widać ukraińskiego żołnierza którego nie wypuszczali z okopu od dwóch lat: Z czasem uległ dziwnym deformacjom. Ja myślę że rodzice z domu cię nie wypuszczali i twój mózg się zdeformował. Normalny zdrowy człowiek by nie pisał takich głupot. |
|