Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czy któraś z pizzerii w Stalowej Woli serwuje prawdziwą pizzę Neapolitańską ?
![]() ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Najlepsza pizza jaką jadłem w STW To zdecydowanie Verona.Ostatnio próbowałem też pizzy z nowej pizzeri Da Amici na Jana Pawła 13 dawna Rustica i tez była bardzo dobra polecam
![]() |
|
|
![]() |
|
"Stalowe Noże" w Metalowcu
|
|
|
![]() |
|
I to jest kwestia gustu i smaku.Verona mi nie odpowiada(ła)bo jadłem tam 2 razy z rok temu i słaba.Pyszna pizza z rukolą i mozzarellą była w RST.Da Amici, słyszałem.Włoch z żoną Polką ponoć otworzył ten lokal i robi tak jak typowy italianiec.Dobre słowa słyszałem o Fiori,Mamma Mia.
|
|
|
![]() |
|
Jeżeli neapolitańska to tylko "Stalowe Noże" - ciasto wypieczone dokładnie tak jak powinno być, składniki najwyższej jakości
![]() Przy okazji, jak ktoś jeździł na pyszne burgery do Dąbrówki to już nie musi bo "Pojedzone" zawitało do Stalowej i serwuje je w "Stalowych Nożach". Menu i profil restauracji trochę inne, ale smak potraw doskonały. Ostatnio jadłam tam steka z polędwicy wołowej - obłędny ![]() Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
W Stalowej Woli nie ma pizzy neapolitanskiej. A pizza w stalowych nozach za ta cene to jest jakies nieporozumienie.
|
|
|
![]() |
|
Wczoraj jadłem w Heaven&Hell.Bardzo dobra.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Wczoraj jadłem w Heaven&Hell.Bardzo dobra. którą pozycje z menu? |
|
|
![]() |
|
Z tej mniejszej karty chyba z napisem Lato 2023.Pizza z krewetkami,jalapeno.Nie pamiętam nazwy.A piwko pszeniczne z kija,na taka pogodę,lekkie,orzeżwiające-rewelacja!
|
|
|
![]() |
|
Skoro ktoś ze stalowych noży otworzył ten wątek żeby się wypromować to kilka sugestii:
Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Pizza: macie potencjał na najlepszą pizzę w Stalowej, ale ilość sosu jaką używacie znacząco przewyższa ilości spotykane w pizzach neapolitańskich Burgery: nie jest to najwyższa jakość mięsa burgerowego. Jak na Stalową to się może obroni, ale rewelacji nie ma Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Jeśli cenami i menu aspirujecie do bycia czymś więcej niż lokalny mizerny standard to zróbcie to właściwie ![]() |
|
Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Skoro ktoś ze stalowych noży otworzył ten wątek żeby się wypromować to kilka sugestii: Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Pizza: macie potencjał na najlepszą pizzę w Stalowej, ale ilość sosu jaką używacie znacząco przewyższa ilości spotykane w pizzach neapolitańskich Burgery: nie jest to najwyższa jakość mięsa burgerowego. Jak na Stalową to się może obroni, ale rewelacji nie ma Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Jeśli cenami i menu aspirujecie do bycia czymś więcej niż lokalny mizerny standard to zróbcie to właściwie ![]() Otworzyłam wątek bo zainspirowała mnie pizza neapolitańska nie mam żadnej knajpy. Chciałam zjeść coś innego |
|
|
![]() |
|
CYTAT (lokator) Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Po pierwsze: w karcie jest informacja, że stek podawany jest na kamieniu. Po drugie: bez przesady, może i mieszkamy w Polsce B, ale to nie jest średniowiecze i wielbiciele steków wiedzą do czego służy ten kamień ![]() Po trzecie: jeżeli ktoś nie wie o co chodzi z kamieniem, wystarczy zapytać kelnerkę. Niestety może się okazać, że Ona też nie wie ![]() CYTAT (lokator) Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Tutaj w pełni się zgadzam, obsługa to najsłabsze ogniwo tego lokalu. Temat profesjonalnie ogarnia tylko Pani Laura i jeszcze jedna z Pań kelnerek. Reszcie personelu obsługującego brakuje wiedzy (niestety również na temat serwowanych dań), doświadczenia, ogarnięcia, wieku i jeszcze raz ogarnięcia. Lokal rozpoczął działalność z początkiem lipca, a ja widziałam już poniższe historie w wykonaniu najmłodszych kelnerek: - sprzątając ze stołu Pani zgarnęła wszystko, łącznie z serwetnikiem, w wyniku czego kolejni goście siedzący przy tym stoliku dzielili się czarną serwetką spod sztućców celem wytarcia się po konsumpcji pizzy ![]() - Pani przyniosła dania, ale zapomniała przynieść do nich sztućce - goście musieli się o nie upomnieć, - zapomniano przynieść surówkę do burgera, - Panie nie ogarniają czy goście przy stolikach na zewnątrz są już obsługiwani czy jeszcze nie w związku z tym, zdarza się, że przyjmują zamówienia od gości, którzy przyszli później, a pominięci musza się przypomnieć, że chcieliby złożyć zamówienie. Jedzenie świetne, ale właściciele powinni uważać, żeby nieprofesjonalna obsługa nie "położyła" im lokalu. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
![]() |
|
Na ten moment wolę pójść do konkurencji przy Skopenki 1.Lepszy ogródek,lepszy wybór piw(lanych)super piwnica z zajebistym klimatem i muzyką też w tle dla mnie,dobre żarcie w lepszych cenach,bardziej przystępnych dla tutejszych i wielkośc lokalu to największy plus.Nie wiem jaka sytuacja jest z lokalem po dawnej Astrze(powiedzmy pierwszej pizzeri,jak zwał tak zwał w Stalówce z pyszną pizzą cebulową która była zwykłym cebulakiem z większą ilością cebuli na fajnym cieście
![]() |
|