Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Sprawdzaliście może dzisiaj wasze skrzynki pocztowe? Bo u mnie właśnie pojawiła się niespodzianka od firmy Multimedia informująca o waloryzacji cen z powodu inflacji. Rewelacja po prostu i przy rezygnacji płacisz karę.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
eee...? zmiana cennika = mozliwosc zerwania umowy bez konsekwencji.
|
|
|
![]() |
|
No właśnie nie. Jeżeli masz klauzulę w umowie a prawie każdy ma to mogą to robić.
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Mi też podnieśli, dziady.
|
|
|
![]() |
|
nie no bez jaj... o ile wam podnieśli?
|
|
|
![]() |
|
No 14.5%, ale lepsze jaja są z tą zakładką o abonamencie od 2025 roku
|
|
![]() |
|
Wypowiedzenie umowy, ale tylko na piśmie.
Co roku tak robię i od kilku lat ta sama cena. Teraz też pani zaproponowała nową umiwę z tym samym zakresem, ale 15 PLN więcej. Wypowiedzenie umowy poskutkowało telefonem z działu utrzymania klienta i powrót do starej ceny + Netflix za 15 złych. Ale pamiętajcie - na piśmie. PS. Tą "waloryzację" inflacyjną już dużo ludzi zgłosiło do UOKiK, więc pewnie za chwilę będą się z tego wycofywać, bo to jest niezgodne z główną umową, ale idą na twardo, że ludzie łykną i się uspokoi |
|
|
![]() |
|
Nie znam treści umowy,ale z pewnością jest tam pakiet obowiązkowy stacji telewizyjnych,radiowych czy transmisji danych.
Są też stacje tzw.dodatkowe,które mogą się zmieniać. W przypadku usunięcia danego kanału obowiązkowego,nawet nie z winy dostawcy,zmienia się umowa i powinien być aneks, który możesz,ale nie musisz zaakceptować. Tak samo jest w wysokością abonamentu, przy czym jeśli spada w dół,a jest to na twoją korzyść a zrywasz umowę,jest kara za odstąpienie od niej. Jeśli podniosą opłaty o przysłowiowy grosz,wypowiadasz umowę bez konsekwencji,przy czym PISEMNIE plus ewent.elekronicznie i w terminie i PAMIĘTAJ- zdaj urządzenie odbiorcze,bo kary są dość surowe,wręcz z kosmosu. W sklepie dekoder 200 zł,u nich może być 2 000 tys.plus koszt obsługi przez kancelarię adwokacką,koszt pozwu sądowego w kwocie wg taryfikatora i ewent. komornik z jego kosztami egzekucji. Pozwy kierowane są do sprawy nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym elekronicznie(Lublin-Zachód),od którego to wyroku przysługuje odwołanie w tzw.terminie zawitym. Wówczas sprawę załatwia sąd, odpowiedni do rejonu gdzie mieszkasz. Będziesz np.za granicą,dwa nieodebrane zawiadomienia, awizo,wyrok staje sie prawomocny.Powodem może być np. zmiana adresu,jeśli nie wniesiesz sprzeciwu w terminie.Potem komornik,rejestr w BIK... ![]() "Papuga"napisze to w 15 minut i wyśle gdzie trzeba. Powodzenia. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie znam treści umowy,ale z pewnością jest tam pakiet obowiązkowy stacji telewizyjnych,radiowych czy transmisji danych. Są też stacje tzw.dodatkowe,które mogą się zmieniać. W przypadku usunięcia danego kanału obowiązkowego,nawet nie z winy dostawcy,zmienia się umowa i powinien być aneks, który możesz,ale nie musisz zaakceptować. Tak samo jest w wysokością abonamentu, przy czym jeśli spada w dół,a jest to na twoją korzyść a zrywasz umowę,jest kara za odstąpienie od niej. Jeśli podniosą opłaty o przysłowiowy grosz,wypowiadasz umowę bez konsekwencji,przy czym PISEMNIE plus ewent.elekronicznie i w terminie i PAMIĘTAJ- zdaj urządzenie odbiorcze,bo kary są dość surowe,wręcz z kosmosu. W sklepie dekoder 200 zł,u nich może być 2 000 tys.plus koszt obsługi przez kancelarię adwokacką,koszt pozwu sądowego w kwocie wg taryfikatora i ewent. komornik z jego kosztami egzekucji. Pozwy kierowane są do sprawy nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym elekronicznie(Lublin-Zachód),od którego to wyroku przysługuje odwołanie w tzw.terminie zawitym. Wówczas sprawę załatwia sąd, odpowiedni do rejonu gdzie mieszkasz. Będziesz np.za granicą,dwa nieodebrane zawiadomienia, awizo,wyrok staje sie prawomocny.Powodem może być np. zmiana adresu,jeśli nie wniesiesz sprzeciwu w terminie.Potem komornik,rejestr w BIK... ![]() "Papuga"napisze to w 15 minut i wyśle gdzie trzeba. Powodzenia. ![]() jusek znowu się naczytałeś mądrości z netuf i przeklejasz. Poczytaj o geriatrii. Dziadu |
|
|
![]() |
|
Dziwne, że dopiero teraz dostajecie podwyżkę waloryzacyjną, ja swoja dostałem już w marcu.
|
|
|
![]() |
|
Jakbym dostał w marcu to bym w kwietniu nie przedłużył umowy... pewnie dlatego
|
|
![]() |
|
CYTAT Dziwne, że dopiero teraz dostajecie podwyżkę waloryzacyjną, ja swoja dostałem już w marcu. A przypadkiem 1-2 m-ce przed otrzymania podwyżki nie przedłużyłeś umowy? Bo wygląda na to, że klauzuli waloryzacyjnej u Ciebie nie było i wprowadzili Ci ją kusząc odnowieniem umowy na całkiem dobrych cenach. Następnie odczekali aż minie termin, gdy możesz odstąpić od Aneksu i cyk, przychodzi waloryzacja opłat. |
|
|
![]() |
|
Bingo
|
|
![]() |
|
CYTAT jusek znowu się naczytałeś mądrości z netuf i przeklejasz. Poczytaj o geriatrii. Dziadu[/cytat] -------------------- Neptusiu 3131 ![]() Kochanieńki Neptyku ![]() Wiem co piszę,ale nie interesuje mnie ,co ty z tego"kumasz". ![]() Tak "troszeczkę"jestem kimś,kto zna sie na prawie karnym,a z konieczności i cywilnym. Co do mojego wpisu-debilowi wykład nie wystarczy, aby to zrozumiał. ![]() A ty?Zrozumiałeś geriatyku? Nie? Lekarzem nie jestem,ale w mojej ocenie jesteś zwykłym imb.x.cylem. ![]() Jeśli tego nie potwierdzasz,zgłoś się do lekarza lub farmaceuty,albowiem może okazać się,że stanowisz dla siebie zagrożenie, nawet jeśli nie starasz się myśleć. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Złóżcie reklamacje na infolinii,że nie zostaliście poinformowani o możliwości podwyżki, waloryzacji ceny przez konsultanta przy zawieraniu nowej umowy. Mniecuwzglednili reklamację, nie mam podwyżki, powodzenia z walką że złodziejami.
Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija... |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT jusek znowu się naczytałeś mądrości z netuf i przeklejasz. Poczytaj o geriatrii. Dziadu -------------------- Neptusiu 3131 ![]() Kochanieńki Neptyku ![]() Wiem co piszę,ale nie interesuje mnie ,co ty z tego"kumasz". ![]() Tak "troszeczkę"jestem kimś,kto zna sie na prawie karnym,a z konieczności i cywilnym. Co do mojego wpisu-debilowi wykład nie wystarczy, aby to zrozumiał. ![]() A ty?Zrozumiałeś geriatyku? Nie? Lekarzem nie jestem,ale w mojej ocenie jesteś zwykłym imb.x.cylem. ![]() Jeśli tego nie potwierdzasz,zgłoś się do lekarza lub farmaceuty,albowiem może okazać się,że stanowisz dla siebie zagrożenie, nawet jeśli nie starasz się myśleć. ![]() [/cytat] Mitomanie to forum to całe twoje życie. Tu jesteś prawnikiem, wojownikiem mma, znawcą kultur. Obieżyswiatem i omnibusem. Jebnie się w czajnik, i przewietrz mieszkanie. Chooja się tam znasz na prawie |
|
|
![]() |
|
Właśnie za takie zagrania zakończyłem moją przygodę z mm już bardzo dawno temu. Nie ma takiej oferty żebym do nich wrócił - nawet jak by mi dopłacali. Moim zdaniem ta firma zachowuje się nieetycznie.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT [cytat] jusek znowu się naczytałeś mądrości z netuf i przeklejasz. Poczytaj o geriatrii. Dziadu Nie przepisuję tylko nazwijmy jestem"konsultantem"i mam wykształcenie prawnicze,ale ...uj ci do tego,bo to dla ciebie "kosmos". ![]() Co do geriatrii. ![]() Jeśli przyjdzie na to czas,kiedy będę"dziadem"tak jak ty teraz,poczytam w tym temacie. ![]() Co do dziada-czy to jest twoja ksywka,bo zwykle każdy na końcu podpisuje się. Tak więc Dziadu,neptusiu-pozdrowienia od Pana@juska. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A to jest dalej Multimedia czy już Vectra, która przejęła całe doświadczenie
![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|