NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »
Gdzie najlepszy pakiet TV i Internet?,
ff
Wysłany: 28 Paź 2025r. 13:01  
Rezygnuje z Multimedii, bo mam ich dość. Umowa wynegocjowana i podpisana, cena po miesiącu się zmienia bo mają w umowie, że mogą, więc negocjacje można sobie wsadzić.

Gdzie polecacie najlepsze teraz pakiety tv+internet? Może też być sam internet. Orientując się znalazłem pakiet w play całkiem fajna oferta 300 prędkość internetu plus duzy pakiet tv za 90 zł. Czy ktoś z Was posiada takowy?
Czy możecie coś polecić?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Paź 2025r. 13:01  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Paź 2025r. 19:28  
Odradzam Play !!!! Zostało mi jeszcze 3 miesiące(dobrze że umowa na rok). Nie sądziłem że to kiedyś powiem: " tęsknię za multimedia".
Poczytaj mam to samo https://pl.trustpilot.com/review/play.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Paź 2025r. 20:06  
CYTAT
Rezygnuje z Multimedii, bo mam ich dość. Umowa wynegocjowana i podpisana, cena po miesiącu się zmienia bo mają w umowie, że mogą, więc negocjacje można sobie wsadzić.

Nie bardzo rozumiem. Skoro wynegocjowałeś umowę z zapisem że mogą zmienić cenę w trakcie jej trwania to znaczy że wcale nie negocjowałeś. Ja też mam umowę na dwa lata i wcale tam nie ma zapisu że mogą sobie zmieniać cenę. Zresztą to jest niezgodne z prawem. Próbowali właśnie tak robić kilka lat wstecz i UOKiK ich upomniał i szybko zwracali pieniądze.

Raczej poza Multimedią nic ciekawego i tańszego nie znajdziesz. Też się orientowałem i raczej wyboru specjanego nie ma a można wpaść z deszczu pod rynnę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Paź 2025r. 15:01  
Sam Internet to CoverNet, MTM. Tylko trzeba sprawdzić czy mają w Twojej lokalizacji światłowód.
Może Stella z telewizją.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2025r. 09:22  
Otóż mogą podnieść cene bo mają zapis ze o wskażnik inflacji... I można poczytać na necie ze ochoczo podnoszą... wydzwaniaja do mnie codziennie ci z multimedii ale nie odbieram
Jesli chodzi o lokalne firmy to ceny są duzo wyższe niż choćby play czy multimedia... cięzko coś znaleźć

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2025r. 09:28  
A ma ktoś netię? Słyszałem ze nie ma problemu z netem, nie ma przerw?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2025r. 11:24  
CYTAT
Otóż mogą podnieść cene bo mają zapis ze o wskażnik inflacji... I można poczytać na necie ze ochoczo podnoszą... wydzwaniaja do mnie codziennie ci z multimedii ale nie odbieram
Jesli chodzi o lokalne firmy to ceny są duzo wyższe niż choćby play czy multimedia... cięzko coś znaleźć

Otóż mnie coś takiego spotkało kilka lat wstecz. Ni z tego ni z owego dostałem fakturę wyższą o jakieś 5 zł. Napisałem do nich pytanie z jakiego powodu tak podwyżka i mi odpisali że to o wskaźnik inflacji. Odpisałem im tylko że dobrze to sobie wykombinowali ale powinien się temu przyjrzeć UOKiK. I dałem spokój. Po kilku miesiącach przyszła korekta i obniżenie ceny a ja właśnie doczytałem że UOKIK dobrał się do nich za nielegalne tego typu praktyki. Więc nie wiem jakim sposobem Ci podwyższyli cenę w trakcie trwania umowy. Ja tego nie doznałem. I też mam z nimi umowę na dwa lata. I raczej nie mam problemów ani z internetem ani z tv ani z telefonami bo też mam u nich.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2025r. 11:38  
mi podniesli cene zaraz na poczatku umowy i w umowie jest o wskazniku inflacji, zadnych wyrownan nie bylo i cena jest wyzsza i to mozna poczytac na necie ze maja taką ludzie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2025r. 14:23  
CYTAT
Otóż mogą podnieść cene bo mają zapis ze o wskażnik inflacji...

Zapytaj ich o który wskaźnik inflacji, bo jeśli ten co podaje NBP to rachunek powinien być mniejszy jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2025r. 14:18  
Pochwalcie się gdzie macie internet i czy jestescie zadowoleni... Bo mi mało czasu zostało na zmianę i nie wiem co wybrać

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2025r. 17:12  
CYTAT
Pochwalcie się gdzie macie internet i czy jestescie zadowoleni... Bo mi mało czasu zostało na zmianę i nie wiem co wybrać

Widać że masz duże wymagania. Co byś nie wybrał nie będziesz zadowolony bo wszędzie mają jakieś usterki. Może starlinki?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2025r. 14:42  
Właśnie umowa została przedłużona z Vectra/ Multimedia na 2 lata.
Internet, pakiet Max, HBO, C+ ze sportem, Eleven, multiroom na 3 tv, z kwoty 133 na 137zl. Do tego Netflix na 4 miesiące. Taniej nigdzie nie ma.

Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Maja 2026r. 15:56  
jaj siedzę obecnie na czasie nieokreślonym na umowach komórkowych i internetu stacjonarnego - umowy skończone przeszły na czas nieokreślony z miesięcznym prawem do wypowiedzenia - i nie zamierzam nic zmieniać...

Obecnie praktycznie każda nowa umowa ma klauzule pozwalające operatorowi zwiększyć abonament (a często jest to wręcz automat że po 2 latach lub nawet po roku cena zwięszka się o 10zł i tak co rok aż nie zrobisz aneksu).
Są to mechanizmy masowo wprowadzone przez operatorów po covidzie i tąpnięciu inflacyjnym, - spowodowanym sytuacją gospodarczą na świecie. Mniej więcej około 2022 roku gospodarka oszalała i wtedy się zaczęło...

Więc jak ktoś ma starą umowe i się już skończyła - warto ją zostawić i nic nie zmieniać. Do mnie dzwonili swego czasu jak stalkerzy. Przeszkadzało im to, że siedzę na bardzo tanim abonamencie umowa skończona - operator mi gwarantuje świadczenie usługi - ceny poszły w górę a ja nie chcę nic zmieniać...

Do 2022 roku było tak że oferty były coraz bardziej korzystne - ceny spadały... Po 2022 ceny wszystkiego szły do góry i rosną cały czas z roku na rok ceny usług takich jak komórkowe czy internet ale też masa innych usług galopuje w górę. I nagle ci co zostali na takich tanich umowach wygrali.

Abonament na TV kablową to chyba tylko stare kasztany biorą. Ja już młody nie jestem ale jak bym miał zapłacić chociaż 10zł za ten chłam reklamowy bez żadnej zawartości to bym se w łeb strzelił.
Za co mam płacić - za taniec ze spierd0linami? Za na wspolnej? zaklopotany

Płacę za youtube premium (używam głównie na TV więc nie chce mi się kombinować nadmiernie z blokerami - poza tym youtube ciągle to utrudnia) na Netflixa absolutnie nie ma sensu płacić.
A to co mnie interesuje pobieram z dedykowanych stron warezowych....

Niestety jest to trend który jest już bardzo popularny za granicą - nawet w USA ludzie mają już dość głębokiej fragmentacji rynku VOD gdzie każdy sobie tworzy własną platformę za paywallem i musisz mieć 10 abonamentów żeby coś oglądąć. To na Disny+ bo na Paramount, to na HBO itp itd...

Ludzi nawet w bogatszych krajach po prostu na to nie stać bo to drenuje kieszeń gorzenj niż w latach 90' kablówki.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »